تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۵

تهران-ایرنا-معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: بر اساس مطالعاتی كه انجام شده پارازیت ها و امواج الكترومغناطیس برای سلامت افراد جامعه مضر هستند و باید در اولین فرصت قطع شود.

به گزارش خبرنگار پزشكی ایرنا، دكتر رضا ملك زاده روز سه شنبه در حاشیه سی و سومین كنگره بین المللی رادیولوژی ایران در جمع خبرنگاران اظهار كرد: نوع ضعیف امواج الكترومغناطیس از تلفن های همراه و بعد از آن از ماهواره ها ساطع می شوند؛ امواج ارسال شده از سوی ماهواره ها چون از فضا می آید چندان قوی نیست اما پارازیت ها چون از زمین پخش می شوند می توانند عوارض جانبی زیادی برای سلامت افراد ایجاد كند.
وی افزود: درهیچ كشوری تا كنون در زمینه تاثیر این امواج مطالعه ای صورت نگرفته،زیرا كشورهای دیگر كمتر از پارازیت استفاده می كنند اما با توجه به مطالعاتی كه تاكنون بر روی حیوانات صورت گرفته مضر بودن این امواج به اثبات رسیده است.
ملك زاده اظهار كرد: پارازیت ها علاوه بر آسیب های جدی به سلامت افراد می توانند حتی منجر به تولد نوزادان ناقص و حتی سقط جنین شوند.
وی گفت: مطالعاتی در این زمینه در دست انجام است اما نتایج آن حدود 10 سال دیگر مشخص می شود و همچنین برای اینكه روند این مطالعات به درستی صورت گیرد در مرحله اول باید بخش هایی كه پارازیت تولید می كنند باید با ما همكاری داشته باشند.
ملك زاده تاكید كرد: وزارت بهداشت مضر بودن این امواج را اعلام كرده و خواهان قطع آن شده است. همچنین كمیته ای در سطح ملی برای توقف این امواج از سوی این وزارتخانه راه اندازی شده است.

***محققان جوان ایرانی هفت برابر كشورهای منطقه
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت:محققان جوان كشورمان هفت برابر كشورهای منطقه همچون مصر، پاكستان، عربستان و تركیه است كه با سرمایه گذاری لازم در این حوزه می توانیم به دستاوردهای بزرگی دست یابیم.
دكتر ملك زاده ادامه داد:در حال حاضر 40 نیروی محقق در حوزه پزشكی و 210 نفر در سراسر كشور در رشته های مختلف داریم كه درصد بالایی از این افراد طی چند سال آینده می توانند جزو دانشمندان یك درصد دنیا شوند.
وی ادامه داد: برای اینكه بتوان تولیدات علمی این محققان را به فناوری تبدیل كرد نیاز به سرمایه گذاری بیشتر در حوزه تحقیقات و بویژه نیروی انسانی محقق در كشور داریم.
ملك زاده به رشد علمی ایران اشاره كرد و گفت: در سال 2016 بیش از 52 هزار مقاله علمی در سطح جهان منتشر كرده ایم و از لحاظ استنادات علمی رشد قابل توجهی داشته ایم و از كشورهای منطقه بالاترهستیم.
وی ادامه داد: دررشته پزشكی 11 درصد اساتید عضو هیات علمی هستند، تعداد دانشگاه ها در دو دهه اخیر به چهار برابر رسیده، تعداد دانشجویان دكترای تخصصی پزشكی 3 برابر شده و تعداد اعضای هیات علمی هفت برابر نسبت به گذشته افزایش داشته است.
وی با بیان اینكه 32 درصد كل مقالات علمی ایران مربوط به حوزه پزشكی بوده است افزود: بیش از 567 مركز تحقیقاتی، 30 پژوهشكده و 60 دانشگاه علوم پزشكی در كشور در حوزه های مختلف علمی فعالیت دارند.
وی اظهار كرد: در رشته پزشكی رقابت های بین المللی بیشتر از سایر رشته هاست و از آنجایی كه در برخی از رشته ها با متوسط جهانی فاصله داریم لازم است در این زمینه برنامه ریزی بیشتری صورت گیرد.
ملك زاده درخصوص رشته رادیولوژی اظهار كرد: در 10 سال گذشته بهترین فارغ التحصیلان رشته پزشكی وارد رشته رادیولوژی شده اند بنابر این انتظار می رود كه در زمینه تولید علم نیز فعال تر عمل كنند.
ملك زاده توضیح داد: رشته رادیولوژی بر اساس آمار اسكوپوس همكاری های بین المللی خود را افزایش داده اما در زمینه تعداد مقالات چندان فعال نبوده به گونه ای كه از 300 مقاله منتشرشده در این پایگاه علمی فقط 60 مقاله مربوط به ایران بوده است.
وی اظهار كرد با اینكه در رشته های دیگر از متوسط جهانی بالاتر هستیم اما در رشته رادیولوژی با متوسط جهانی فاصله داشته و حتی از تركیه نیز پایین تر هستیم؛ رتبه علمی ایران در تولید علم 22 است اما در زمینه رادیولوژی رتبه 26 دنیا را داریم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: برای پیشرفت در حوزه پژوهش امكاناتی را در وزارت بهداشت راه اندازی كرده ایم كه از جمله ایجاد آزمایشگاه های مجهز در دانشگاه ها، افزایش كیفیت آموزشی، راه اندازی دوره Ph.D by Research در دانشگاه های علوم پزشكی و تغییر نظام ارزشیابی دانشگاه ها بر اساس كیفیت مقالات می توان نام برد.
وی به فعالیت موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشكی( نیماد) اشاره كرد و گفت: تا كنون سه دوره طرح های تحقیقاتی در این موسسه پذیرفته شده، حدود 67 طرح ملی مورد حمایت قرار گرفته و هر سال دو بارطرح های جدید دریافت و بررسی می شود.
سی و سومین كنگره بین المللی رادیولوژی ایران از امروز 19 تا 22 اردیبهشت ماه در سالن همایش های برج میلاد با حضور صاحب نظران و اساتید داخلی و خارجی درحال برگزاری است.
علمی **1834**1311**1440
خبرنگار:ناهید شفیعی** انتشار: گلشن