سرتاج عزیز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینكه در جریان سفر محمدجواد ظریف به اسلام آباد، توافق هایی بین دو طرف برای تقویت امنیت مرزها انجام شد، آیا از زمان انجام این توافق ها، چه اقدام عملی از سوی پاكستان برای اجرایی كردن آن انجام شده است؟ گفت: كمیسیون مشترك مرزی بین دو كشور به زودی برگزار خواهد شد و هدف از آن، حصول اطمینان از عدم تكرار حوادث ناگوار مرزی بین دو كشور خواهد بود.
سرتاج عزیز افزود: ایران و پاكستان توافق كرده اند كه یك كمیسیون جدید در حوزه مدیریت مرزها تشكیل دهند كه چهار نفر از هر طرف در این كمیسیون عضو خواهند بود و در جهت برطرف كردن مسائل مرزی میان دو كشور، همكاری و فعالیت خواهند كرد.
وی اظهار داشت: ما به زودی چهار نفر عضو پاكستانی این كمیسیون را تعیین و معرفی خواهیم كرد و كمیسیون مذكور هرگونه مسئله و شكایت مرزی میان دو كشور را در سطح مسئولان و مقامات محلی دو كشور و در صورت ضرورت، در سطح مقامات عالی تر دو طرف بررسی و پیگیری خواهد كرد.
سرتاج عزیز در پاسخ به سوال دیگری در خصوص رویداد تروریستی اخیر در مرز میان ایران و پاكستان كه منجر به شهادت تعدادی از مرزبانان كشورمان شد، گفت: پاكستان هم مراتب تاسف و ناراحتی خود را از حمله تروریستی به مرزبانان ایرانی ابراز داشت . ایران معتقد است كه گروه های تروریستی از جمله گروه موسوم به جیش العدل، فعالیت های تروریستی خود علیه ایران را از خاك پاكستان انجام می دهند. به همین دلیل هم وقتی كه وزیر امور خارجه ایران هفته گذشته به اسلام آباد سفر كرد، دو كشور توافق كردند كه مكانیسم های مربوط به امنیت مرزها را تقویت كنند و یك خط تلفن ویژه برای انجام تماس مستقیم میان فرماندهان نظامی دو كشور ایجاد شود.
وی گفت: گاهی قاچاقچی ها وتروریست ها در مرزهای ایران و پاكستان دست به تحركاتی می زنند اما نباید اینگونه برداشت شود كه این گونه تحركات از سوی یكی از كشورهای دو طرف مرز حمایت می شود.
مشاور نخست وزیر پاكستان تاكید كرد: اولویت ما این است كه امنیت مرزهای خود را تقویت كنیم و اطمینان حاصل كنیم كه هیچ فضا و فرصتی برای تحركات عناصر نامطلوب ایجاد نشود.
سرتاج عزیز در پاسخ به سوال جهت دار یك خبرنگار پاكستانی مبنی افزایش خصومت هند، افغانستان و اكنون ایران با پاكستان، این موضوع را به شدت رد و به صراحت تاكید كرد: خدای ناخواسته هرگز نمی گوییم ایران و یا افغانستان با ما خصومت دارند.
وی در خصوص حوادث مرزی اخیر میان پاكستان و افغانستان كه روز جمعه گذشته رخ داد و تعدادی از هر دو طرف در درگیری مرزی كشته شدند، از بروز این رویداد اظهار تاسف كرد و گفت: تعیین دقیق مشخصات جغرافیایی در منطقه محل درگیری در مرز 'چمن' از سوی پاكستان و افغانستان در حال انجام است تا مشخص شود كدام مناطق متعلق به پاكستان و كدام مناطق متعلق به افغانستان است.
سرتاج عزیز گفت: امیدواریم بعد از ماه رمضان، شاهد سفر عبدالله عبدالل رئیس اجرایی دولت افغانستان، حامد كرزی رئیس جمهوری سابق این كشور و مقامات دستگاه های اطلاعاتی افغانستان به پاكستان باشیم زیرا مسائل مرزی بیشتر مربوط به مسئولان و دستگاه های نظامی و امنیتی است.
** سفر نواز شریف به عربستان و احتمال ملاقات وی با ترامپ
وی در خصوص سفر قریب الوقوع نخست وزیر پاكستان به عربستان هم گفت: همه كشورهای اسلامی برای شركت در 'اجلاس آمریكایی-عربی-اسلامی' به میزبانی ریاض دعوت شده اند و مسائل مربوط به جهان اسلام از جمله مسئله فلسطین و دیگر مسائل در این اجلاس بررسی خواهد شد. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا هم برای شركت در این اجلاس ابراز تمایل كرده است تا بین اسرائیل و فلسطین ایفای نقش كند.
مشاور نخست وزیر پاكستان اظهار امیدواری كرد كه در حاشیه این اجلاس، فرصتی برای ملاقات دوجانبه نواز شریف و دونالد ترامپ ایجاد شود تا نواز شریف مسائل مربوط به كشمیر را مستقیما به ترامپ انتقال دهد.
آساق**1723 - انتشار دهنده: محمدرضا منافی
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۴
اسلام آباد - ایرنا - مشاور نخست وزیر پاكستان در امور خارجی در خصوص اقدام های انجام شده پس از سفر اخیر وزیر امور خارجه ایران به اسلام آباد درباره حادثه مرزی دو هفته پیش گفت: امیدواریم نشست كمیسیون مشترك مرزی بین ایران و پاكستان تا پایان ماه جاری میلادی برگزار شود.