تهران- ايران- عضو هيات مديره انجمن توليدكنندگان فولاد ايران از كمبود 2 ميليون و 500 هزار تن انواع ورق در بازار در سال 1395 خبر داد و گفت: پارسال ورق هاي سرد با 6.4 درصد به وزن ميليون و 600 هزار تن، بيشترين سهم را از ورق هاي فولادي مورد نياز به خود اختصاص داد.

به گزارش چهارشنبه پايگاه اطلاع رساني انجمن توليدكنندگان فولاد ايران، «سيدرضا شهرستاني» اين نكته را در نشست هم انديشي رسته ورق اعلام كرد كه با حضور توليدكنندگان در محل انجمن برگزار شده بود.
شهرستاني افزود: بررسي بازار فولاد در سال 1395 نشان داد كمبود 2 ميليون و 500 ميليون تني انواع ورق به ويژه ورق گرم در كشور وجود داشت و اين كمبود سبب شد پارسال بيش از يك ميليون و 600 هزار تن ورق گرم، حدود 600 هزار تن ورق سرد و 350 هزار تن ورق هاي پوشش دار وارد كشور شود.
به گفته وي، افزايش 2 ميليون تني ظرفيت اسلب (شمش) در واقع مازاد نياز داخل است و اين مساله در حالي اتفاق افتاد كه بسياري از واحدهاي توليدكننده ورق با كمتر از ظرفيت اسمي خود فعاليت مي‌كنند.
شهرستاني ادامه داد: امروز با مازاد نياز در بخش اسلب و واردات ورق روبروييم. از يك سو بيش از نياز داخل ماده اوليه خام موجود است و مازاد عرضه داريم و از سوي ديگر شاهد واردات 2 ميليون و 500 هزار تن ورق هستيم.
به گفته اين كارشناس صنعت فولاد، از 2 ميليون و 500 تن واردات ورق، امكان توليد 700 هزار تن ورق هاي مخصوص در كشور وجود ندارد اما شركت هاي داخلي شرايط توليد يك ميليون و 800 هزار تن بقيه آن را دارند، زيرا ظرفيت هاي خالي در اين شركت ها موجود است.
عضو هيات مديره انجمن توليدكنندگان فولاد گفت: مشكل اصلي شركت هاي داخلي كه باعث شده با حداقل ظرفيت كار كنند، سيستم مالي و بانكي است و كه موانعي را در مسير تعامل بين فروشنده مواد اوليه و توليدكننده محصولات به وجود آورده است.
به گفته وي، پيشنهاد انجمن فولاد ايران اين است كه در نشستي با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت شيوه اي طراحي شود كه هر 2 طرف سود لازم را ببرند و كارخانه ها نيز در سال اشتغال و توليد، شاهد افزايش توليد باشند.
شهرستاني اضافه كرد: بايد شرايطي فراهم شود كه شركت هايي مانند فولاد گيلان، كاويان و اكسين بتوانند از مشكل مالي رهايي يابند و در قالب ضمانت و نه اعتبار اسنادي، به خريد و تامين مالي اقدام كنند.
وي افزود: پيشنهاد دوم اينكه واردكنندگان به جاي واردات ورق فولادي و خروج ارز از كشور، اين هزينه و سرمايه را صرف به توليد رساندن واحدهايي كنند كه با كمتر از ظرفيت فعاليت مي‌كنند.
به اعتقاد وي، ممكن است سود حاصل براي توليذكننده بالاتر از سود ناشي از واردات باشد و از طرفي چرخ اقتصاد هم بهتر به گردش درآيد؛ بنابراين بايد برنامه ريزي مناسبي صورت گيرد.
وي سياست بومي سازي را در چارچوب اشتغالزايي ارزيابي كرد و گفت: افتتاح كارخانه ساخت تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز صنعت فولاد توسط برخي شركت ها مانند دانيلي ايتاليا در ايران، اين فكر را در ذهن ايجاد مي‌كند كه به دنبال بومي سازي قطعات باشيم، درحالي كه ايرانيان در زمينه هاي زيادي مانند ساخت تجهيزات و ارايه فناوري توانمندي دارند.
بر پايه اين گزارش، حاضران در اين نشست پيشنهاد كردند چنانچه شركتي براي تجهيزات و قطعات يا فناوري خود از خدمات سازندگان ايراني استفاده كرده، براي بهره برداري بيشتر از ظرفيت هاي موجود، تجربيات خود را به انجمن و اعضاي ديگر معرفي ند تا علاوه بر رتبه بندي اين شركت ها، بانك اطلاعاتي در اين زمينه فراهم شود.
آنان همچنين مشكلات واحدهاي خود را از نظر مسائل مالي و بانكي، بومي سازي تجهيزات فولادسازان و فعاليت زير ظرفيت كارخانه ها بررسي و پيشنهادهايي براي رفع آنها مطرح كردند.
جداول آماري انجمن توليدكنندگان فولاد ايران نشان مي دهد ميزان ورق فولادي گرم توليدي از سوي 'بخش خصوصي شده' در سال 1395 به ميزان 6 ميليون و 467 هزار تن بود كه نسبت به 6 ميليون و 547 هزار تن عملكرد سال 1394 افت يك درصدي را نشان مي دهد.
شركت هاي بخش خصوصي نيز پارسال 521 هزارتن ورق گرم توليد كردند كه در مقايسه با 408 هزار تن توليد سال 1394 به ميزان 28 درصد رشد داشت.
پارسال شركت هاي خصوصي شده يك ميليون و 370 هزار تن و بخش خصوصي نيز 548 هزار تن ورق سرد توليد كردند كه در مقايسه با عملكرد سال 1394 به ترتيب 12 و 2 درصد افزايش داشتند.
علاوه براين شركت هاي خصوصي شده پارسال 598 هزار تن و بخش خصوصي نيز 504 هزار تن ورق پوششدار توليد كردند كه نسبت به عملكرد سال 1394 به ترتيب 13 و 28 درصد رشد را ثبت كردند.

براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام *1559*1961* تنظيم: حسين عضدي فسا** انتشار: مريم مسعود