تهران-ایرنا- رییس ستاد امنیت انتخابات گفت: آمادگی های امنیتی، اشراف اطلاعاتی و برنامه ریزی یگان‌های واكنش سریع به گونه‌ای طراحی شده است تا هرگونه اقدامی كه بخواهد در نظم و امنیت انتخابات اخلال ایجاد كند، در كوتاه‌ترین زمان ممكن و با قاطعیت با آن برخورد می شود.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت كشور، حسین ذوالفقاری گفت: بیش از 260 هزار نفر تأمین امنیت انتخابات را به عهده دارند و البته نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی نیز در نقطه صفر مرزی و مسیرهای مواصلاتی مشغول فعالیت هستند.
معاون امنیتی انتظامی وزارت كشور اضافه كرد: ستاد امنیت انتخابات به صورت مستمر تشكیل می‌شود و همه دستگاه‌های نظامی اطلاعاتی، انتظامی، قضایی و صدا و سیما در این ستاد حضور دارند و مواردی كه ممكن است، آسیب امنیتی باشد مورد رصد و بررسی قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به اینكه طرح‌های امنیتی انتظامی توسط دستگاه‌ها و مخصوصاً نیروی انتظامی تهیه شده است، عنوان كرد: قرارگاه های نیروی انتظامی در این زمینه تشكیل شده است و همه دستگاه‌ها در همكاری و همراهی با این قرارگاه‌ها هستند.
ذوالفقاری افزود: نیروهای كمكی كه لازم بود برای تأمین امنیت شعب اخذ رأی به نیروی انتظامی كمك كنند با بررسی‌هایی كه در ستاد امنیت صورت گرفت از طریق ستاد نیروهای كل مسلح توسط سپاه پاسداران تأمین شده است و در آمادگی كامل قرار دارند.
معاون امنیتی، انتظامی وزارت كشور گفت: در طول مدتی كه فعالیت‌های تبلیغاتی نامزدها آغاز شده است، كار تأمین امنیت آنها در سفرهایی كه به استان‌های مختلف داشتند، دنبال شده و نظم و امنیت در برنامه‌های تبلیغاتی كاملا برقرار شده است.
وی خاطرنشان كرد: البته تخلفات جزئی در خصوص نظم در برنامه ها، وجود داشته است اما در مجموع تاكنون هیچ گونه تحرك یا حتی بی نظمی كه بخواهد در بحث امنیتی انتخابات اخلال ایجاد كند را نداشته‌ایم.

** آسیبهای احتمالی امنیتی رصد می شود
معاون وزیر كشور با تأكید بر اینكه هیچ مورد ناامنی تا این لحظه متوجه امنیت انتخابات نبوده است، افزود: آسیب‌های احتمالی امنیتی انتخابات، به طور مستمر و لحظه‌ای توسط جامعه اطلاعاتی رصد می‌شود و همه بررسی‌هایی كه باید صورت بگیرد در جلسات متعدد و مختلفی كه داریم، در حال پیگیری هستند.
وی افزود: همچنین فضای مجازی و احیاناً جریانات و گروهك‌های خاص كه ممكن است در این فضا برنامه‌هایی را داشته باشند به طور روزانه رصد می‌شوند و پیش‌بینی‌های لازم هم صورت گرفته است.
معاونت امنیتی، انتظامی وزارت كشور گفت: طبق آخرین گزارش‌های امنیتی اطلاعاتی همه دستگاه‌های ذیربط، هیچ گونه تهدید امنیتی خاصی متوجه انتخابات نیست.
ذوالفقاری در خصوص تجمع های تبلیغاتی انتخاباتی گفت: به طور كلی ساماندهی تجمعات در ذیل قوانین كشور و بر اساس آیین‌نامه اجرائی این موضوع كه مصوب هیات وزیران است، دنبال می شود و مختص زمان انتخابات هم نیست بلكه شامل همه ایام است.
وی یادآورشد:بر اساس این آیین‌نامه هر گونه تجمع و برگزاری مراسم در مكان‌های محصور و مسقف نیاز به مجوز ندارد؛ كما اینكه اكنون هم این تجمعات در سالن‌ها و مساجد مختلف با حضور افراد برگزار می‌شود.
معاون وزیر كشور با بیان اینكه تجمع در داخل ستادهای انتخاباتی هم نیازی به مجوز ندارد، گفت: اما هرگونه تجمع و راهپیمایی در خارج از محیط‌ های بسته یعنی خیابان‌ها، پارك‌ها و میادین مختلف مشمول اخذ مجوز از مراجع قانونی است كه بر اساس قانون، وزارت كشور و استانداری‌ها مرجع صدور مجوز هستند.
ذوالفقاری اضافه كرد: اگر ستادهای انتخاباتی و تبلیغاتی برنامه‌ای برای تجمع خارج از محیط های بسته دارند، باید در چارچوب مقررات درخواست مجوز كنند و چنانچه ضوابط برای آنها در نظر گرفته شود و مجوزی داده شود، بلامانع است. در غیر این صورت مشمول تجمعات غیرمجازند و در این ارتباط هم نیروی انتظامی بر اساس وظایف خود عمل خواهد كرد.

**كاهش 60درصدی تخلفات انتخاباتی
ذوالفقاری درباره تخلفات انتخاباتی كه به وزارت كشور گزارش شده است، گفت: طبق آماری كه دو روز گذشته از طریق دادستانی كل اعلام شد، در ایامی كه از مدت تبلیغات كاندیداها ریاست جمهوری پشت سر گذاشته‌ایم، تخلفات رصد شده نسبت به مشابه قبل آن حدود 60 درصد تخلفات كاهش پیدا كرده است و این آمار نشان می‌دهد كه با همراهی ستادهای تبلیغاتی كاندیداها و مردم می‌توانیم این وضعیت را حفظ كنیم و با كاهش تخلفات مواجه باشیم.
معاونت امنیتی انتظامی وزارت كشور با بیان اینكه در برخی نشست‌های انتخاباتی و سخنرانی كاندیداها، برخی افراد نظم را رعایت نكرده بودند كه به آنها تذكر داده شد، تصریح كرد: به هر حال به همه استان‌ها اعلام كردیم كه نظم و امنیت را در سفرهای استانی همه كاندیداها به طور كامل برقرار كنند.
وی با بیان اینكه در برخی موارد شاهد تعرض به پوسترهای انتخاباتی بوده‌ایم كه البته این موضوع در همه ادوار اتفاق افتاده است و برخورد قانونی با آن دنبال می شود،‌ تاكید كرد: در مجموع روند تخلفات كاهش یافته چنانچه طبق آخرین آمار تا كنون 256 مورد تخلف گزارش شده است در حالی كه در مقایسه ایام مشابه، این آمار در انتخابات قبلی تا حدود 600 تخلف هم گزارش شده بود.
معاون وزیر كشور درخصوص تجمعات انتخاباتی افرود: اگر قرار است، تجمعی از سوی ستادهای تبلیغاتی در محیط های باز صورت بگیرد نیاز به مجوز دارد و ضوابطی كه برایشان در نظر گرفته می‌شود نیز رعایت شود. در غیر این صورت اگر افرادی بدون هدایت ستادهای انتخاباتی به صورت خودجوش بخواهند این كار را انجام بدهند، مشمول تجمعات غیرقانونی می‌شوند و مثل همه ایام سال، نیروی انتظامی با آنها برخورد می‌كند.
وی افزود: تحركاتی كه موجب سد معبر و ایجاد مشكل در عبور و مرور و ترافیك شود به نیروی انتظامی ابلاغ شده كه تذكر دهند و اجازه ندهند در زندگی روزمره مردم و نظم شهر اخلال بوجود آید.
معاون وزیر كشور خاطرنشان كرد: طبق برآوردی كه تاكنون داریم تهدید جدی علیه امنیت انتخابات نداریم اما قرار نیست كه ما در این مورد غفلت كنیم به همین خاطر رصد‌ها و كنترل‌ها به صورت كامل انجام می‌شود. در عین حال توقع داریم كاندیداهای انتخابات شهر و روستا، ریاست جمهوری و میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و همچنین طرفداران آنان مُر قانون و اخلاق اسلامی را رعایت كنند.
وی تصریح كرد: اگر فردی با زیرپا گذاشتن قانون و عدم توجه به منافع و امنیت ملی كشور اقداماتی را انجام دهد و در نظم كشور اختلال ایجاد كند حتما این موضوع دارای پیامد است و از نظر قانونی محل پیگرد دارد.
ذوالفقاری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه شایعات و اخبار كذبی كه منتشر می‌شود را به چه صورت رصد می‌كنید، گفت: هر آنچه در قانون انتخابات برای فضای واقعی جرم محسوب شود در فضای مجازی نیز مصداق دارد؛ بنابراین چنانچه كسی مطلب دروغی منتشر می‌كند اگر این دروغ متوجه كاندیدا و یا شخص دیگری باشد می‌تواند اعلام جرم كند دستگاه‌ قضایی به شكایت وی رسیدگی می‌كند.
معاون وزیر كشور با بیان اینكه ما اطمینان می‌دهیم با همكاری همه انتخابات باشكوه و كاملا امنی را خواهیم داشت گفت: همه دست‌اندركاران امر امنیت چه در دستگاه‌های قضایی چه در نیروهای مسلح و چه در دستگاه‌های اطلاعاتی و نیروهای انتظامی و ... همه در یك جهت حركت می‌كنیم و همه بسیج شده‌اند تا این فضای امن را ایجاد كنند.
ذوالفقاری خاطرنشان كرد: اگر موردی هم مربوط به امنیت انتخابات و امنیت ملی كشور باشد، دستگاه‌های اطلاعاتی به صورت لحظه‌ای و روزانه همه موارد را رصد می‌كنند و جمع‌بندی‌ها را به صورت روزانه به ستاد انتخابات گزارش می‌دهند بنابراین اگر موردی باشد تذكر لازم داده می‌شود و احیانا تشكیل پرونده می‌شود و برای بررسی به دستگاه قضایی اعلام می‌شود.
شبد*2021*9122*دریافت كننده:داود مرادپور* انتشار دهنده: مهدی نعمتی