تهران- ايرنا- «عباس آخوندي» وزير راه و شهرسازي با تاكيد براينكه فضاي پليسي لزوما تامين كننده امنيت نيست بلكه گاهي مي‌تواند تحريك‌آميز و ضد امنيتي باشد، نوشت: پليسي شدن بيش از حد شرايط و ممانعت عملي از برگزاري ميتينگ‌هاي انتخاباتي به مشاركت حداكثري كه سياست مورد انتظار رهبري است، كمكي نمي‌كند.

به گزارش بامداد جمعه ايرنا، وي در يادداشتي با عنوان «انتخابات، امنيت و ضدامنيت» نوشت: مقام معظم رهبري روز گذشته (چهارشنبه) در بياناتشان در دانشكده افسري و تربيت پاسداري امام حسين (ع) موضوع امنيت ملي را در محور اظهاراتشان قرار دادند.
ايشان در خلال مباحثشان به هدف دشمنان اين نظام در كوتاه مدت براي ايجاد آشوب اشاره داشتند و در عين حال، وضعيت خطير و ناامن منطقه را نيز متذكر شدند.
آخوندي يادآورشد: ايشان(رهبري) هم‌چنان، گسل‌هاي دروني اجتماع ايران را يادآور شدند و نسبت به نتايج ناخواسته‌ هرگونه بي‌توجهي و يا كم‌دقتي به آنها هشدار دادند. موضوع انتخابات و امكان هرگونه تحريك و هيجان قومي، گروهي و يا سليقه‌اي در اين روزها نيز از ديد ايشان مخفي نماند.
مطالب ابراز شده از سوي ايشان به‌غايت مهم است و بايد مورد توجه همگان قرار گيرد. آخوندي افزود:دو نكته را فكر كردم در اين شرايط به دوستان و تمام جريانات سياسي به عنوان هشدار عرض كنم.
- ديروز (چهارشنبه) در خلال مذاكرات دولت، جناب رحماني فضلي وزير محترم كشور به آمادگي وزرات كشور، نيروهاي انتظامي و نيروهاي مسلح و هم‌چنان آمادگي نيروهاي اطلاعاتي براي مقابله با هرگونه ناامني اشاره و اطمينان مي‌داد كه انتخابات در امنيت كامل برگزار خواهد شد. اين موضوع جاي اميدواري فراوان دارد و بايد از زحمات ايشان و همه‌ عوامل دست‌اندركار سپاسگزار بود. ولي، اين موضوع نبايد مانعِ آن شود كه گروه‌هاي سياسي به موضوع امنيت در اين شرايط بي‌توجه باشند.
- با توجه به شرايط منطقه، در كنار عوامل محركي كه ممكن است از خارج هدايت و يا حمايت شوند، نوع تبليغات تخريبي افراطي و نحوه ورود بنيان‌براندازِ برخي گروه‌هاي سياسي در انتخابات، شكاف اجتماعي را افزايش داده و به فرمايش رهبري، گسل‌هاي اجتماعي را تعميق و يا تشديد كرده است. برخي رقبا،از حد رقابت خارج و به مرز دشمني نزديك شده‌اند. آنان در كارنامه خود، پيش از اين، سابقه عبور از اين مرزها را داشته‌اند. در همين يك‌سال گذشته، نحوه‌ رفتار آنان در برابر حوادث و سوانح طبيعي و غير طبيعي در آذربايجان و خوزستان شاهد اين مدعي است.
آخوندي ادامه داد:به‌هرروي، در اين شرايط هر ونه اتفاقي ممكن است رخ دهد و عده‌اي درصددند كه قاعده بازي را بر‌هم بزنند. بايد به‌هوش باشيم. جريانات اعتدال، اصلاح‌طلب و حاميان دولت در اين شرايط بايد هوشيار باشند و به اتفاقاتي كه پيرامون آنها رخ مي‌دهد به دقت توجه كنند.
وزير راه و شهرسازي نوشت: در شرايط موجود و خارج از كنترل مقام هاي رسمي، حداقل مي‌توان گفت كه احتمال يك حمله ساده به يكي از نامزدهاي رقيب و يا حتي اقدامي قدري شديدتر، از سوي كساني‌كه در تاريك‌خانه‌ها مي‌نشينند و جنگ‌هاي رواني را طراحي مي‌كنند، متصور است. چنانچه چنين اتفاقي رخ دهد، آيا انتخابات متوقف خواهد شد؟ البته نه. بنابراين، نتيجه چه خواهد بود؟ برخود با مهاجم و يا مهاجمان، گسترش فضاي سرد و تيره امنيتي، انتخابات حداقلي و پيروزي كسي كه مورد تهاجم قرار گرفته‌است.
اين همان چيزي است كه قطعا به زيان منافعِ ملي و گروه اعتدالي‌ها و اصلاح‌طلبان خواهد بود. در اين ارتباط، هيچ اطلاعاتي ندارم و نمي‌خواهم هيچ پيش‌بيني‌اي داشته باشم و نمي‌گويم چنين اتفاقي رخ خواهد داد. فقط مي‌خواهم بگويم شرايط دروني و بيروني براي وقوع هر اتفاق پيش‌بيني نشده‌اي، فراهم است. بنابراين، بايد همه گروه‌هاي سياسي به اصولِ رقابت درون سيستمي وفادار باشند و به هيچ‌وجه از اصول تخطي نكنند.
آخوندي نوشت: نكته ديگري كه بايد مورد توجه دوستان قرار گيرد فراهم ساختن فضايي براي بروز حس شور انتخاباتي است. بي‌گمان انتخابات يك جشن ملي براي انتخاب آگاهانه برترين گزينه توسط مردم است. بنابراين، بايد با شور و شوق و حس و حال قرين باشد تا موجب همبستگي اجتماعي گردد. پليسي شدن بيش از حد شرايط و ممانعت عملي از برگزاري ميتينگ‌هاي انتخاباتي به مشاركت حداكثري كه سياست مورد انتظار رهبري است، كمكي نمي‌كند. قطعا تنها عاملي كه امنيت ملي را براي ما مردم ايران تضمين مي‌كند حضور حداكثري است. بنابراين، ما نياز به ايجاد فضاي نشاط در جامعه داريم. در عين‌حاليكه بايد نظم و قانون را رعايت كنيم.
وي دراين ياداشت يادآورشد: ديشب با يكي از بزرگان كشور، در راه بازگشت به خانه در يكي از خيابان‌هاي تهران ديديم كه در فاصله‌اي كمتر از 200 متر در دو نقطه ايست و بازرسي برپا شده و خودروها مورد بازرسي قرار مي‌گرفتند. از اينكه اين نيروها امنيت را تامين مي‌كنند بايد سپاسگزار آنها بود. ليكن، بايد ديد، آيا نمي‌توان با گشت‌هاي نامحسوس و يا روش‌هاي ديگر اين شب‌ها، اين امنيت را ايجاد كرد؟ به‌نحوي كه فضاي جامعه پليسي نشود؟
حواسمان باشد كه فضاي پليسي لزوما، تامين كننده امنيت نيست. بلكه، گاهي مي‌تواند تحريك‌آميز و ضد امنيتي باشد.
شبد**1953** 1010
تنظيم كننده:مرتضي شحنه**انتشار دهنده:حسن معظمي