آنكارا- ایرنا- رئیس اداره تاسیسات مسكونی وابسته به نخست وزیری تركیه (TOKİ) از شروع عملیات ساخت دیوار 144 كیلومتری در مرز این كشور با ایران خبر داد و گفت: مرحله اول ساخت این دیوار شهریور ماه امسال به بهره برداری می شود.

به گزارش ایرنا، ارگون توران روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری آناتولی اعلام كرد: دیوار حائل در مرز تركیه و ایران در استان های ایغدیر و آغری و به طول 144 كیلومتر احداث می شود و در طول این دیوار نیز راهی برای دسترسی احداث خواهد شد.
وی بیان كرد: پروژه احداث دیوار در مرز تركیه با ایران در پنج مرحله انجام خواهد شد كه مناقصه آن انجام شده و هم اكنون عملیات ساخت كارگاه های فنی و تملك و تحویل اراضی در حال انجام است.
به گفته وی، در طول این دیوار حایل، 15 درب تردد با شیشه های ضد گلوله ساخته می شود و برای ساخت این درب ها از مطمئن ترین مواد و تجهیزات استفاده خواهد شد.
وی بیان كرد: این دیوارها 2 متر عرض، سه متر ارتفاع و هفت تن وزن دارند و ارتفاع دیوارها با سیم خاردار نصب شده بر روی آن به چهار متر می رسد.
وی اضافه كرد: این دیوارها قابلیت حمل و انتقال دارند و برای ساخت این دیوارها از بتن‌ با سطح مقاومت بالا به شكل بلوك استفاده می شود.
وی با اشاره به احداث دیوار حایل در جنوب تركیه و در مرزهای سوریه گفت: در این منطقه 511 كیلومتر دیوار شامل 97.27 كیلومتر دیوار در استان هاتای، 67.41 كیلومتر در استان كیلیس، 38.10 كیلومتر در استان غازی آنتپ، 194.84 كیلومتر در استان شانلی‌اورفا، 66.81 كیلومتر در استان ماردین و 47.34 كیلومتر دیوار در استان شیرناك در حال احداث است.
وی اضافه كرد: تاكنون 290 كیلومتر از این دیوارها در مرزهای استانهای جنوبی به پایان رسیده است.
به گزارش ایرنا، روزنامه حریت تركیه در سرمقاله روز دوشنبه هفته گذشته به قلم عبدالقادر سلوی از چهره های سرشناس این روزنامه اعلام كرد كه دولت تركیه برای كنترل مرزهای خود با ایران در صدد احداث دیوار در سرحدات دو كشور است.
به نوشته سلوی، تصمیم به احداث دیوار در مرز با ایران به منظور جلوگیری از تحركات عناصر پ.ك.ك به داخل تركیه گرفته شده و به همان دلایلی كه دولت تركیه مجبور به احداث دیوار مرزی در مرز با سوریه شد، برای جلوگیری از تحركات تروریستی گروه پ.ك.ك نیز به فكر احداث دیوار در مرز با ایران است.
این ستون نویس تركیه ای با ادعای اینكه بیش از یكهزار نیروی پ.ك.ك در اردوگاه هایی در مرز با ایران فعالیت كرده و به داخل خاك تركیه نفوذ می كنند، نوشت: 'در این اردوگاه ها بین 800 تا یكهزار نیروی پ.ك.ك حضور دارند كه وارد خاك تركیه شده و اقدامات تروریستی انجام می دهند و وقتی ارتش تركیه علیه آنها وارد عملیات می شود، به داخل كمپ های خود در آن سوی مرز و در داخل خاك ایران عقب نشینی می كنند.'
تركیه با سوریه حدود 910 كیلومتر و با عراق در حدود 600 كیلومتر مرز مشترك دارد.
ایران و تركیه 550 كیلومتر مرز مشترك با هم دارند و استان آذربایجان غربی از ایران با استان های آغری، ایغدیر، وان و حكاری از تركیه مرز مشترك دارد.
بخش اعظمی از مرزهای ایران و تركیه را مناطق كوهستانی صعب العبور تشكیل می دهد و شرایط جغرافیایی دو طرف مرز اجازه تردد در مرز را به خصوص در ماه های سرد سال محدود می كند.
استان های آغری و ایغدیر كه دولت آنكارا قصد دارد در آنها دیوار مرزی بین ایران و تركیه احداث كند، در شمالی ترین قسمت مرز مشترك دو كشور قرار دارد.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری