به گزارش ايرنا، عليرضا رشيديان شنبه شب در نشست شوراي برنامه ريزي و توسعه استان افزود: در مجموع سه هزار و 800 پروژه عمراني از دولت دهم در استان نيمه تمام مانده بود ، كه براي تكميل آنها برنامه ريزي شد.
وي اضافه كرد: در سه سال گذشته هم چنين بيش از 6 هزار و 600 پروژه عمراني ديگر در خراسان رضوي به اجرا درآمد كه حاصل برنامه ريزي كليه دستگاه هاي اجرايي استان بود.
وي بيان كرد: امسال بودجه هزينه اي و عمراني استان رشد خوبي داشته و شايد براي نخستين بار است كه بدون نگراني از كسري بخش حقوق و مزايا، بودجه بسته مي شود.
وي اظهار كرد: رديف كمك هاي فني و اعتباري كه به زودي دستورالمعل آن به استانها ابلاغ مي شود، فرصت خوبي براي توسعه اشتغال و بخش توليد استان است تا با توزيع شهرستاني اين اعتبارات بتوان گام بلندي در عرصه توليد و اشتغال برداشت.
استاندار خراسان رضوي گفت: با وجودي كه خريدهاي تضميني محصولات كشاورزي نظير گندم، كلزا و جو از كشاورزان در دولت يازدهم چند برابر شده اما متوسط درآمد خانوار روستايي در اين استان رشدي نداشته است.
وي بيان كرد: هرچند مهاجرت روستاييان به شهرها در سه سال اخير كاهش يافته اما بايد بررسي ويژه اي انجام گيرد تا علت پايين بودن درآمد خانوار روستايي تبيين شود .
وي قنوات را يكي از راهكارهاي سنتي و موثر براي نگهداري آب روستايي ذكر و بيان كرد: احياي قنوات در استان از اهميت بالايي برخوردار است و امسال به اين امر در هر شهرستان سه ميليارد و 300 ميليون ريال اعتبار اختصاص مي يابد.
استاندار خراسان رضوي گفت: از آن جا كه شاخص توسعه يافتگي روستاها در خراسان رضوي نسبت به ميانگين كشوري عقب تر است لذا بايد از رديف كمكهاي فني و اعتباري به عنوان موتور محرك در صنعت، معدن، كشاورزي، گردشگري براي تسريع در بخش اشتغال و توليد بهره گيري مطلوب كرد.
رشيديان خاطر نشان كرد: در سال گذشته يكهزار ميليارد ريال تسهيلات ارزان قيمت از محل كمكهاي فني و اعتباري به توليدكنندگان استان اختصاص يافت كه اميدواريم امسال نيز از محل كمك هاي فني و اعتباري بتوان تسهيلات مناسبي براي بخش توليد دريافت كرد.
بحث پژوهش مهم است كه يك درصد را بايد دستگاه هاي اجرايي محقق كنند.
رئيس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوي نيز در اين نشست گفت: درآمدهاي استان در سال گذشته دو هزار و 987 ميليارد تومان بود كه نسبت به سال قبل ازآن 17.5 درصد رشد داشت و 3.8 درصد از درآمدهاي كل كشور را به خود اختصاص داد.
رضا جمشيدي افزود: درآمدهاي ملي خراسان رضوي در سال 95 از محل دو درصد از درآمدهاي نفت و گاز كشور، 102 ميليارد تومان و اعتبارات هزينه اي استان در سال گذشته 533 ميليارد تومان بود كه 523 ميليارد تومان معادل 94 درصد از اين اعتبارات تخصيص پيدا كرد.
وي بيان كرد: در سال گذشته مجموع اعتبارات عمراني استان به يكهزار و 172 ميليارد تومان افزايش يافت كه بخش زيادي از آنها به دليل تنگناهاي مالي دولت تخصيص نيافت به طوري كه در سال قبل از مجموع اعتبارات عمراني استان 396 ميليارد تومان معادل 33.6 درصد تخصيص پيدا كرد.
وي اظهار كرد: اعتبارات استاني خراسان رضوي در سال گذشته 406 ميليارد تومان بود كه از اين ميزان 51.7 درصد تخصيص يافت.
رئيس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوي گفت: در سال گذشته در مجموع چهار هزار و 165 پروژه در قالب موافقت نامه با دستگاه هاي اجرايي مبادله شده كه 2 هزار و 54 پروژه با اعتبار 210 ميليارد تومان به صورت اماني و 2 هزار و 111 پروژه با اعتبار 970 ميليارد تومان به صورت پيماني بود
وي بيان كرد: كل درآمدهاي مصوب مالياتي خراسان رضوي در سال گذشته 2 هزار و 644 ميليارد تومان و كل درآمدهاي مصوب غيرمالياتي استان 342 ميليارد تومان بود كه 86 درصد از درآمدهاي مالياتي و 68 درصد از درامدهاي غيرمالياتي محقق شده است.
جمشيدي گفت: امسال درآمدهاي مصوب مالياتي خراسان رضوي 29 درصد و درآمدهاي مصوب غيرمالياتي استان 28 درصد رشد مي يابد.
رئيس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوي گفت: امسال اعتبارات هزينه اي استان هاي كشور هشت هزار و 822 ميليارد تومان است كه 17.5 درصد رشد داشته و سهم اعتبارات هزينه اي دستگاه هاي اجرايي مشمول بودجه، نسبت به كل اعتبارات هزينه اي كشور در سال 95 و 96 حدود 3.5 درصد است و فقط 3.5 درصد در اين جلسه توزيع مي شود.
وي افزود: اعتبارات هزينه اي خراسان رضوي در سال گذشته 427 ميليارد تومان بود كه امسال با 16 درصد افزايش به 528 ميليارد تومان رسيده است و از اين بخش اعتبارات بخش حقوق و مزايا به ميزان 296 ميليارد تومان 25 درصد و در ساير هزينه ها به ميزان 212 ميليارد تومان، 5.6 درصد رشد داشته است.
وي بيان كرد: بودجه عمراني استان در سال جاري يكهزار و 322 ميليارد تومان مي باشد كه نسبت به سال گذشته 63 درصد رشد داشته به طوري كه سهم استان از درآمدهاي نفت و گاز 175 درصد و از اعتبارات استاني 13 درصد رشد داشته است و ارتقاء شاخص هاي توسعه اقتصادي براي اولين بار در بودجه عمراني استانهاي كشور از جمله خراسان رضوي پيش بيني شده است.
رئيس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوي گفت: امسال 27 صدم درصد از درآمد ماليات بر ارزش افزوده به توسعه ورزش اختصاص يافته است كه سهم خراسان رضوي از اين اعتبارات 39 ميليارد تومان است.
جمشيدي همچنين اعتبارات تملك دارايي سرمايه اي استانهاي كشور در سال 96 را پنج هزار و 385 ميليارد تومان ذكر كرد و گفت: سهم استان خراسان رضوي از اعتبارات تملك و دارايي 306 ميليارد تومان است.
7489/6012 خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: علي حيدر شاه حسيني
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۸
مشهد - ايرنا - استاندار خراسان رضوي گفت: يكهزار و 331 پروژه نيمه تمام به جامانده از قبل در دولت يازدهم تكميل و به بهره برداري رسيد.