به گزارش روز دوشنبه ايرنا، لادن حيدري اظهار كرد: با توجه به اينكه كشور ما در حال حاضر مقررات خاصي براي حمايت از نمودهاي فرهنگ عامه ندارد، تدوين قانون داخلي، استفاده از تجربيات ساير كشور و اطلاع از تحولات بين المللي ضروري است.
وي گفت: با توجه به قدمت و غناي فرهنگ و هنر كشور، صيانت از سرمايه هاي فرهنگي و هنري بيش از پيش ضرورت دارد زيرا در عصر كنوني اين عناصر سابقه تجارت نيز دارند.
حيدري با اشاره به اقدامات كشورهاي ديگر در حوزه مالكيت فكري، افزود: يكي از اقداماتي كه از سوي كشورهاي غني از ميراث فرهنگي در سال هاي اخير و در مجامع بين المللي انجام شده تلاش براي حمايت از نمودهاي فرهنگي سنتي است.
دبير هفتمين همايش ملي حقوق مالكيت ادبي، هنري و حقوق مرتبط خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران از سال ١٣٨٠ به عضويت جهاني مالكيت فكري درآمده است كه يكي از كميته هاي اصلي آن – كميته بين الدولي مالكيت فكري و دانش سنتي، فولكلور و منابع ژنتيك- در حال بررسي و تدوين سندي براي حمايت از نمودهاي فرهنگي سنتي است.
حيدري افزود: اين لايحه در ١٥ ماده تدوين و شامل تعريف نمودهاي فرهنگ عامه، ذينفعان، شرايط حمايت از نمودهاي فرهنگي، حقوق ذينفعان و مجازات ها است و با توجه به وظايفي كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در حوزه فرهنگ و هنر دارد به عنوان يكي از مراجع ملي در زمينه حمايت از نمودهاي فرهنگي سنتي (فرهنگ عامه) در اين لايحه تصريح شده است. براساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، به گفته وي امسال موضوع هفتمين همايش ملي حقوق مالكيت ادبي، هنري و حقوق مرتبط را به بررسي محتوايي اين لايحه اختصاص داديم تا از رهگذر مباحث علمي مطروحه، به رفع ايرادات اين پيش نويس و تقويت آن بپردازيم.
مديركل دفتر حقوقي و امور مالكيت معنوي وزارت ارشاد يادآورشد: اين لايحه پس از تصويب نهايي در شوراي سياستگذاري مالكيت فكري به دولت تقديم و با تاييد دولت براي تصويب به مجلس شوراي اسلامي ارسال خواهد شد.
حيدري با اشاره به برگزاري هفتمين همايش ملي حقوق مالكيت ادبي، هنري و حقوق مرتبط سه شنبه دوم خرداد از ساعت ٨ تا ١٧ در مركز همايش هاي كتابخانه ملي، گفت: اين همايش يكروزه ٤ محور علمي و ١٠ موضوع سخنراني دارد و مانند دوره هاي گذشته نماينده اي از سازمان جهاني مالكيت فكري در اين همايش حضور يافته و سخنراني خواهد كرد.
فراهنگ**1355**1027**دريافت: علي اكبر قزوينيان**انتشار: جواد دهقاني
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱
تهران - ايرنا - مديركل دفتر حقوقي و امور مالكيت معنوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: شوراي سياستگذاري و هماهنگي مالكيت فكري مستقر در وزارت دادگستري با همكاري اين وزارتخانه و سازمان ميراث فرهنگي پيش نويس لايحه اي را تدوين كرده تا از نمودهاي فرهنگي سنتي، حمايت هاي قانوني را به عمل آورد.