تهران - ایرنا - فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی با تاكید بر اهمیت دریا در اقتصاد كشورها گفت: بیش از ٩٠ درصد تجارت جهانی از طریق دریا انجام می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، امیر دریادار «حبیب الله سیاری» در همایش ژئوماتیك ٩٦ در محل سازمان نقشه برداری افزود: ژئوماتیك در علوم مختلف نظیر زمین شناسی، اقیانوس شناسی، حمل و نقل، كشاورزی و منابع طبیعی كاربرد دارد.
به گفته سیاری، داده های ژئوماتیك برای برنامه ریزی های كلان و آمایش سرزمین و همچنین مدیریت حوادث طبیعی كاربرد دارد.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش یادآور شد: ٨٠ درصد مردم دنیا در كنار آب زندگی می كنند و تنها ٤٤ كشور در جهان در میان خشكی محصور هستند.
وی با بیان اینكه ایران از طریق منطقه مكران بدون واسطه با آبهای آزاد مرتبط است، گفت: در صورتی كه نقشه ایران را از بوشهر به مشهد خط كشی كنیم، خواهیم دید بخشی كه به دریا ارتباط دارد، از توسعه بیشتری برخوردار است.
سیاری دریا را منبع ثروت و قدرت دانست و گفت: فرمان مقام معظم رهبری هم همواره بازگشت به دریا و استفاده بهینه از این موهبت طبیعی است.
وی با بیان اینكه در جهان ٩ گذر گاه مهم وجود دارد، گفت: چهار گذرگاه در منطقه ایران وجود دارد كه در صورت مسلط بودن در اقتدار ما تاثیرگذار است.
وی مزیت دیگر دریا را حمل و نقل بار به میزان بالا دانست و گفت: با هواپیما هفت تا هشت كیلو، با كامیون ٤٠ تا ٩٠ كیلو با قطار ٥٠٠ تا ٦٠٠ كیلو و با كشتی می توان یك تا چهار تن بار را جابجا كرد.
به گفته وی، یك كشتی ٤٠٠ هزارتنی می تواند٢٠ هزار كامیون دو تنی را جابجا كند.
این فرمانده ارتش، استفاده دیگر از دریا را حمل و نقل كالاهای نفتی و غیرنفتی عنوان كرد و افزود: دانش ژئوماتیك می تواند در ایجاد بنادر، مزارع دریایی، تولید مواد غذایی از دریا، گردشگری و موارد بیشمار دیگر كاربردد داشته باشد.
وی یادآور شد: ایران با هشت كشور مرز دریایی و با چهار كشور مرز زمینی و دریایی دارد و پس از چین دومین كشور به لحاظ گستردگی تعداد همسایه ها است .
سیاری افزود: مرزهای دریایی ایران یك سوم مرزهای زمینی است اما ٩٣ درصد صادرات و ٨٣ درصد واردات از طریق دریا انجام می شود.همچنین ٧ درصد صادرات و واردات كشورمان از مرزهای زمینی است.
وی با بیان اینكه ما در مركز منطقه ای در جهان زندگی می كنیم كه ٧١ درصد منابع نفت و ٦٩ درصد گاز در ان قرار دارد، تاكید كرد: اگر منطقه را خوب بشناسیم، می توانیم بهره برداری درستی از منابع در اختیار داشته باشیم.
در حاشیه این همایش دو روزه نمایشگاه از محصولات نقشه برداری ژئودزی و ژئوماتیك شامل تجهیزات و نرم افزارها و اخرین دستاوردهای علم ژئوماتیك ارایه شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام** ٩١٢٣ ** 1070*1579* خبرنگار: زهره دریغ گفتار *انتشار : مرضیه فاتحی*