مهاباد- ایرنا- روستاهای محروم آذربایجان غربی كه در كمتر دوره ای از اعتبارات عمرانی مناسب بهره مند بودند، در دولت یازدهم با افزایش حدود هشت برابری این اعتبارات مواجه شده اند و نگاهی به طرح های عمرانی این روستاها در دولت تدبیر و امید، آینده ای روشن را پیش روی این مناطق ترسیم می كند.

به گزارش ایرنا، خدمات چشمگیر دولت در روستاهای محروم آذربایجان غربی را علاوه بر عمران روستایی می توان در بخش سلامت و احداث خانه ها و مراكز بهداشتی و درمانی ارزیابی كرد؛ خدماتی كه امروزه و بر اساس اعلام بخشداری های مهاباد به مهاجرت معكوس روستائیان در برخی مناطق منجر شده است و این موضوع موفقیت دولت یازدهم را در ارایه خدمات به مناطق محروم نشان می دهد.
با مقایسه اعتبارات 2 سال آخر دولت دهم با 2 سال آخر دولت یازدهم به خوبی تفاوت ها و اهمیتی كه به مناطق محروم و روستاها داده شده است، عیان می شود و بر این اساس، سال های 1390 و 1391 به ترتیب 120 میلیارد و 140 میلیارد ریال توسط دولت دهم به دهیاری های آذربایجان غربی تخصیص یافته و هزینه شده است.
در حالی كه در سال 1394 و 1395 شمسی به ترتیب 740 میلیارد ریال و 930 میلیارد ریال هزینه صرف روستاها شده و به دهیاری ها اختصاص یافته است كه نشان می دهد اعتبارات دهیاری ها در 2 سال آخر دولت یازدهم بیش از 6 برابر نسبت به دولت دهم افزایش یافته است.
مدیركل امور شهری و روستایی استانداری آذربایجان غربی با اشاره به افزایش حدود هشت برابری اعتبارات دهیاری های آذربایجان غربی در دولت یازدهم، گفت: امسال هم بودجه دهیاری های استان بیش از سه برابر افزایش می یابد.
مهدی قهرمانی اظهار كرد: 2 هزار و 830 میلیارد ریال در چهار سال گذشته به دهیاری های آذربایجان غربی تخصیص یافته و صرف عمران و آبادانی روستاها شده است.
وی در خصوص بازنگری طرح هادی روستاها اظهار كرد: بازنگری به خصوص برای روستاهای مهاجرپذیر و نزدیك شهرها لازم و ضروری بوده و جزو برنامه های اصلی است.
وی با اشاره به اینكه پارسال 20 هزار تن قیر رایگان برای آسفالت راه های روستایی اختصاص یافته بود، گفت: هم اكنون در شهرستان های 17 گانه استان نزدیك به یكهزار و 700 دهیاری فعال به مردم روستاها خدمات ارائه می كنند.
قهرمانی افزود: ایجاد مركز مدیریت پسماند و محل جمع آوری زباله های شهرستان های مهاباد و میاندوآب برای تولید برق از برنامه های سازمان دهیاری ها و شهرداری های كشور با هدف حفاظت از محیط زیست و ارتقای كیفیت محل زندگی روستائیان و شهروندان است.
بخشدار مركزی شهرستان مهاباد نیز گفت: در حدود 2 سال گذشته 11 دستگاه از ماشین آلات عمرانی و خدماتی شامل مینی لودر و بولدوزر و ماشین حمل زباله به ناوگان این بخشداری برای كمك به دهیاری ها افزوده شده است.
سلیمان پاكزاد اظهار كرد: از این تعداد یك دستگاه مینی لودر با اعتبار یك میلیارد و 30 میلیون ریال در اواخر سال گذشته خریداری و در اختیار دهیاری روستای 'قزل قوپی' قرار گرفت.
وی افزود: مجموع ماشین آلات مختلف بخشداری مركزی مهاباد با تحویل یك دستگاه مینی لودر یاد شده به 25 دستگاه افزایش یافت و امسال به زودی چهار دستگاه دیگر شامل 2 دستگاه حمل زباله و 2 ماشین بلیكو (لودر و بیل مكانیكی) تحویل بخشداری می شود.
پاكزاد گفت: 2 دستگاه آتش نشانی نیز درخواست شده كه در اختیار 2 مركز دهستان بخشداری مركزی مهاباد قرار می گیرد و اعتبارات این ماشین آلات از محل اعتبارات دهیاری ها و سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور تامین شده كه در سایه خدمات و تلاش های دولت تدبیر و امید در منطقه میسر شده است.
وی افزود: 215 هزار مترمربع نیز آسفالت روستاهای این بخشداری محقق شده است كه در نوع خود در كشور بی نظیر است.
بخشدار بخش خلیفان مهاباد نیز گفت: بیش از 20 هزار مترمربع از معابر و خیابان های بخش خلیفان آسفالت شده است و ایجاد مركز آتش نشانی و 2 دستگاه خودروی آتش نشانی نیز برای این بخش درخواست شده است.
علی بیژن فر اظهار كرد: تلاش برای ایجاد اشتغال در بخش دامداری و زنبورداری و گردشگری از اقداماتی است كه انجام شده اما برای تحقق اشتغال و ایجاد درآمد برای روستائیان توجه بیشتری لازم است كه توسط دولت تدبیر و امید برای امسال نیز برنامه ریزی شده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد نیز گفت: در دولت یازدهم بیش از 235 هزار مترمربع راه در روستاهای این شهرستان آسفالت شده و بسیاری از امكانات مختلف درمانی و بهداشتی و رفاهی در این مناطق ایجاد شده است.
ایرج شجاعی گفت: تاثیر دهیاری ها و شورای اسلامی روستاها در به ثمر رسیدن این طرح بسیار موثر بوده و با پیگیری آنها طرح های عمرانی محقق شده است.
شهرستان مهاباد با حدود 237 هزار نفر جمعیت دارای بیش از 140 روستا در 2 بخش مركزی و خلیفان است.
3093/ 3072 ** گزارش از: پیمان پاكزاد ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی