تهران - ایرنا - معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: براساس مجموع برآوردها در كشور، با افت شدید سرمایه اجتماعی زنان در دولت گذشته مواجه بودیم و برای تعادل در این زمینه نیاز به برنامه درست داشتیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در نشست عدالت جنسیتی در جمهوری اسلامی ایران كه به همت انجمن اسلامی آزاداندیش دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه علامه برگزار شد، این مطلب را بیان كرد.
وی اظهار داشت: ما تلاش های فراوانی برای استفاده از سرمایه اجتماعی زنان در سال های اخیر انجام داده ایم اما هنوز به نقطه مطلوبی در این زمینه نرسیده ایم.
مولاوردی گفت: زنان ایرانی توانمندی ها و ظرفیت های فراوانی برخوردار هستند و باید از این پتانسیل ها به خوبی استفاده شود.
وی در ادامه به عملكرد و دستاوردهای دولت یازدهم اشاره كرد و افزود: آنچه كه در دولت یازدهم گذشت الان به عنوان دستاورد ماست و برنامه هایی برای چهارساله دولت دوازدهم هم در حوزه زنان ارائه داده ایم.
وی خاطرنشان كرد: اقدامات دولت در حوزه زنان در این چهار سال قابل تقدیر است اما زمانی كه ما دولت را تحویل گرفتیم، مشكلات فراوانی در حوزه زنان داشتیم و این حوزه هم متاثر از این شرایط جامعه بود.
مولاوردی افزود: ما نقشه راهی با عنوان برنامه پنجم توسعه داشتیم كه ماده ٢٣٠ آن در حوزه زنان بود و از طرفی برنامه خودمان را در چارچوب این برنامه اجرا كردیم و از طرف دیگراطلس زنان و خانواده را تبیین كردیم.
وی ادامه داد: سعی كردیم مسایل زنان و خانواده را اولویت بندی كنیم و در برنامه ششم نیز احكامی به آن اختصاص داده شد و یك چارچوب دقیق برای این برنامه ششم داشتیم.
وی اضافه كرد: همچنین برای ارتقای سرمایه اجتماعی در سه سطح برنامه ریزی كردیم و تلاش كردیم اعتماد به نفس و خودباوری را افزایش داده و تلاش كردیم اعتماد دولت به زنان توانمند را بالا ببریم و تلاش كردیم كه اعتماد زنان به دولت را افزایش دهیم و حتی نشان دهیم كه نظام به آنها اعتماد دارد.
وی اضافه كرد: الان می توانیم ادعا كنیم در این سه سطح موفقیت هایی داشته ایم و در ارتقای شاخص ها و مشاركت های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هم رشد داشتیم و به رغم تمام محدودیت ها برنامه هایی را به سرانجام رساندیم.
وی افزود: رویكرد دیگری كه در صدر برنامه های ما بود مسائل زنان را به گروههای خاص زنان تقلیل ندادیم و تمام زنان را در برنامه های خودمان دیدیم هرچند نتوانستیم تمام برنامه ها و شعارهای ریاست جمهوری را محقق كنیم اما در صورت اجرای برنامه ششم توسعه ما امیدواریم در تحقق اهداف و برنامه های مورد انتظار قدم های جدی برداریم.
معاون رئیس حمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در این چهار سال تلاش كردیم كه شناخت وضعیت، مسایل، مشكلات و آسیب های اجتماعی، ایجاد مشاركت و رفع آسیب ها و شناخت ظرفیت ها و مدیریت و هماهنگی بین این برنامه ها را از اولویت های خودمان قرار دهیم تا بتوانیم برای حل مشكلات زنان تلاش كنیم.

** تحقق عدالت جنسیتی یكی از اولویت ها ماست
مولاوردی در ادامه اظهار داشت: یكی از برنامه های اصلی این معاونت تحقق عدالت جنسیتی است و از اولویت های اصلی ماست.
مولاوردی در ادامه با بیان اینكه در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه، موضوع عدالت جنسیتی آسیب شناسی شد، گفت: هنوز با توسعه متوازن در كشور مواجه نیستیم و با اجرای پنج برنامه توسعه نتوانستیم این توسعه را به صورت متوازن برقرار كنیم و این عدم تعادل ها را به وضوح در جامعه مشاهده می كنیم.
وی اضافه كرد: ما تلاش كردیم برای تحقق عدالت جنسیتی احكام پیشنهادی در برنامه ششم توسعه ارائه دهیم كه این كار انجام شد و برنامه هایی كه پیش بینی شد هم در سند و هم در لایحه احكام دیده شد، اما باید بگوییم در خوشبینانه ترین حالت 30 درصد برنامه های توسعه ای در كشور اجرا می شود.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به ماده 227 برنامه پنجم توسعه اشاره كرد و گفت: این ماده مربوط به سند امنیت زنان و كودكان در روابط اجتماعی است كه بسیار ایراد دارد اما پیش نویس آن در اسفند 94 آماده شد و تاكنون فرآیندهایی برای آن طی شده اما هنوز ما را به اجرایی كردن این سند نزدیك نكرده است كه در برنامه ششم توسعه برای نهایی و اجرایی شدن آن تلاش خواهیم كرد.
وی با بیان اینكه در مجموع ما به یك تعادل، اعتدال و توازن در همه جنبه های زنان و مردان نیاز داریم، گفت: ما به تعادل در مدیریت، بازار كار، نقش های زنان و مردان در خانه و تعادل بین كار و زندگی زنان نیاز داریم.
وی به ماده 101 برنامه ششم توسعه درباره عدالت جنسیتی نیز اشاره كرد و افزود: ماده قانونی این موضوع 35 بود كه پس از مراحل مختلف در مجلس به ماده 101 تغییر یافت و در این ماده قانونی چارچوب حركت مان را مشخص كرده ایم و سعی شده است ساختار امور زنان را در نظر بگیریم البته باید شاخص سازی كنیم و شاخص ها را ابلاغ و گزارش های سالیانه نیز به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

** حجمی از مطالبات زنان هنوز باقی مانده است
مولاوردی ادامه داد: همچنین در بحث زنان و خانواده مسائل را اولویت بندی كرده ایم و می دانیم حجمی از مطالبات زنان هنوز باقی مانده است.
وی تصریح كرد: به همین منظور پنج مساله مهم در حوزه زنان اولویت بندی شده است و اگر در دوره دوازدهم با رای اعتماد مردم را كسب كند همین برنامه پنج ساله در حوزه زنان دنبال می شود و مطمئن هستیم با اجرای درست این برنامه ها، عدالت جنسیتی را شاهد خواهیم بود و جامعه به یك شرایط عادی در استیفای حقوق زن و خانواده خواهد رسید.
وی خاطرنشان كرد: همچنین بند مربوط به سیاست های حوزه زنان در برنامه پنجم توسعه با عنوان تقویت نهاد خانواده و استیفای حقوق زنان با توجه به نقش سازنده آنان در جامعه نیز اجرایی نشده است قرار است در برنامه ششم توسعه هم آورده شود.
مولاوردی در ادامه با اشاره به انجام 25 تفاهم نامه، 78 موافقت نامه و 128 پروژه با وجود همه كمبودهای اعتباری در حوزه زنان، گفت: در حمایت از طرح های مردم نهاد نیز اقدامات خوبی در حوزه زنان انجام شده است به طوری كه تعداد این سازمان ها از یك هزار و 677 نهاد به دو هزار و 670 سازمان غیردولتی افزایش یافته است.
وی با بیان اینكه در حوزه زنان هنوز جای كار وجود دارد، اظهار داشت: با وجود دو برابر شدن زنان در مجلس شورای اسلامی و رشد تعداد كاندیداهای زن در انتخابات شوراها،‌ اما هنوز فاصله زیادی برای استفاده از ظرفیت های بانوان در بخش های مختلف داریم.
وی اضافه كرد: همچنین در انتخابات ریاست جمهوری تعداد نامزدهای انتخاباتی زن 137 نفر بودند و 16 زن دیگر نیز در انتخابات خبرگان رهبری ثبت نام كردند كه همه این افراد از گردونه خارج شدند.
وی اضافه كرد: آنچه كه در دولت یازدهم در حوزه مشاركت سیاسی انجام شد، از 33 عضو كابینه 10 درصد به زنان اختصاص دارد، اما در مدیریت های میانی به بالا توجه ویژه ای به زنان شده است، اما در میان وزرا وزیر زن نداشتیم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: اما نخستین سفیر زن، نخستین زن سخنگوی امور خارجه و تعدادی از معاونان وزرا نیز از بانوان توانمند كشور هستند اما هنوز این آمار كافی نیست چون زنان توانمندی در جامعه وجود دارد.
وی با بیان اینكه همه اینها نشان می دهد كه در ارتقای مشاركت ساسی یك تحولی را شاهد هستیم، ادامه داد: همچنین نرخ مشاركت اقتصادی زنان در سال 94 حدود 13،4 درصد بود اما این رقم در سال 95 به 14،9 درصد رسید.
در پایان این نشست، جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشكده اجتماعی دانشگاه علامه برگزار شد.
اجتمام**٧٢٦٨ ** 1569
خبرنگار: مهناز بیرانوند **انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej