بیرجند- ایرنا - دبیر پهپادهای غیرنظامی ایران، گفت: هم اكنون 11هزار تیم پهپادی و رباط پرنده فعال در كشور فعالیت دارند كه بیش از نیمی از آنها از این فناوری به عنوان شغل استفاده می كنند و از آن بهره مند هستند.

حامد سعیدی روز دوشنبه در بیرجند افزود: نگاه های امنیتی و محدود برخی از مجریان و تصمیم گیرندگان، محدودیت در واردات اقلام هوایی و پرواز افراد دوره ندیده و بدون مجوز، مهم ترین مشكل پیش روی این فناوری است كه در قسمت اول نگاه مثبت مسئولان خراسان جنوبی بیشتر از نگاه منفی آنهاست.
وی در حاشیه برگزاری نخستین دوره فناوری محور پهپاد، كاربردها، ایمنی پرواز و مقررات هوایی خراسان جنوبی در بیرجند به ایرنا اظهار كرد: هدف اصلی از برگزاری این دوره ها شناسایی استعدادهای برتر برای ساخت پهپاد، تعمیر، فیلم برداری، نقشه برداری و سنجش از راه دور است.
به گفته وی با توجه به پیش بینی های انجام شده در یك سال آینده آمار تیم های فعال پهبادهای غیرنظامی در خراسان جنوبی 2 برابر می شود.
به گفته وی آموزش برابر و یكپارچه در سراسر كشور با مفاد فناوری پهپاد، آینده پژوهی، ساختار شناسی، اصول ایمنی پرواز، مقررات هوایی مناطق ممنوعه و حریم های هوایی از مهم ترین موضوعاتی است كه در این دوره بررسی می شود.
وی اظهار كرد: دیگر اهداف برگزاری دوره ها، رتبه بندی شركت ها و موسسه های فعال در این زمینه است كه در این ارتباط از ارگان های مرتبط با این فناوری دعوت شد كه در نقشه برداری، كنترل خطوط برق، سم پاشی هوشمند، سنجش آفت، اكتشاف معدن، مدیریت بحران و امداد و نجات، همكاری داشته باشند.
وی ادامه داد: سازمان جهاد كشاورزی، بنیاد مسكن، جنگلبانی، مرزبانی، جمعیت هلال احمر، حفاظت محیط زیست و ... در این زمینه می توانند فعالیت كنند كه نقش مهمی در ایجاد توسعه فناوری های نوین در مناطق دور دست و محروم و پیشگیری از مهاجرت نخبگان داشته باشد.
به گزارش ایرنا، دوره یاد شده در 2 بخش كارگاهی و آزمون خلبانی پهباد غیرنظامی با حضور 30 تیم فعال از خراسان جنوبی در این زمینه برگزار شد.
به گفته دبیر پهبادهای غیرنظامی دوره یاد شده سی و پنجمین دوره ساماندهی پهپاد غیرنظامی در كشور و اولین دوره در خراسان جنوبی است.
3215*2047*خبرنگار- محمد رسول ابراهیمی اسفدن- انتشار دهنده- عباسقلی اشكورجیری