كرج - ایرنا - رای اولی ها در هر دوره از انتخابات شور و شوق بالایی را به جهت نخستین مشاركت سیاسی خود و حضور در تعیین سرنوشت به انتخابات می بخشند و اشتیاق آنان یكی از جلوه های زیبای انتخابات به حساب می آید.

به گزارش ایرنا، انتخابات میدان تعیین سرنوشت ملت ایران محسوب می شود و با توجه به اهمیت انتخابات در كشورمان نقش آحاد مردم به عنوان كسانی كه وظیفه این انتخاب بر عهده آنان است همواره برجسته است و در این بین رای اولی ها نیز به دلیل اینكه برای نخستین بار چنین بار سنگینی را بر دوش می كشند، شور و اشتیاق بیشتری برای حضور دارند.
اكنون دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراها قرار است به طور همزمان 29 اردیبهشت برگزار شود و تعدادی از رای اولی های نخبه با حضور در میزگرد ایرنا مركز البرز از حال و هوای این روزهای خود برای حضور در انتخابات می گویند.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یك كرج نیز كه در این میزگرد همراه با دانش آموزان حضور یافته بود، ضمن دعوت از همه مردم ایران به شركت در انتخابات گفت : همه ما باید به گونه ای برای برنامه‌ریزی برای جلب مشاركت عمومی و تحقق حضور حداكثری در انتخابات 29 اردیبهشت ماه تلاش كنیم تا بار دیگر حماسه ای ملی در عرصه سیاسی كشور خلق شود.
وحید یعقوبی اظهار كرد: یكی از اصول اساسی و محتوایی در مردم سالاری كه در جهان حاكم است همان بحث مشاركت شهروندان در تعیین سرنوشت خود است .
وی با اشاره به اینكه دخالت هر یك از شهروندان در تعیین سرنوشت خویش از بنیادی ترین اصول مردم سالاری محسوب می شود خاطر نشان كرد: در دموكراسی اصل اساسی نه اكثریت مردم است، نه آرای مردم و نه انتخابات است و نه وكیل فرستادن به مجلس بلكه اساس كار مشاركت مردم سالاری دینی است.
وی بیان كرد: مردم سالاری چیزی نیست جز یك قالب سیاسی كه در آن اكثر مردم می توانند در امور مربوط به خود در آن شركت كنند.
وی یاد آور شد: نهادها نیستند كه دموكراسی را می سازند بلكه مشاركت مردم است كه به مردم سالاری قوام می بخشد زیرا آنچه مردم سالاری را دموكراسی می كند فرم حكومت نیست ، بلكه مشاركت مردم در اداره حكومت است.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یك كرج از مشاركت سیاسی بعنوان یك فعالیت داوطلبانه ای كه اعضای یك جامعه در انتخاب حكام بطور مستقیم یا غیر مستقیم و شكل گیری سیاست های عمومی انجام می دهند.
وی از رای مردم به عنوان یكی از پشتوانه های نظام سیاسی در دنیا نام برد و افزود: مشاركت مردم می تواند رفتار بازیگران در عرصه های داخلی و خارجی و همچنین امنیت داخلی و بین المللی را تضمین كند كه این مهم در مورد ایران از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی از دانش آموزان به عنوان موتور محركه برای خانواده ها در زمینه مشاركت حداكثری یاد كرد و افزود: دانش آموزان با بیان شیوا و اطلاعات گسترده ای كه دارند می توانند نقش موثری در بیدار كردن افرادی كه رای خاموش دارند ایفا كنند.
**تمرین دموكراسی رای اولی ها در انتخابات مهم 96
حدیثه علی حسنی دانش آموز نخبه دبیرستان فرزانگان 1 آموزش و پرورش ناحیه یك كرج كه عضو مجلس دانش آموزی كشور و رئیس هیات رئیسه شورای دانش آموزی دختران استان البرز است، در این میزگرد گفت: انتخابات یك پروسه كوتاه مدت و بلند مدت است كه این امكان را بوجود می آورد تا افراد با تدبیر ، عقلانیت و احساس مسئولیت در تعیین سرنوشت خویش در انتخابات مشاركت كنند.
وی با اشاره به اینكه انتخابات ریاست جمهوری در 29 اردیبهشت ماه 96 در واقع یك تمرین دموكراسی برای رای اولی در ایران اسلامی است یاد آور شد: دانش آموزان رای اولی باید در این انتخابات مهم و حساس به روشنگری بپردازند.
وی در ادامه به نتایج رفتار های سیاسی - انتخاباتی در كشور پرداخت و تصریح كرد: مردم و فعالان سیاسی در انتخابات باید به گونه ای عمل كنیم كه با رفتارمان موجبات بوجود آمدن دو قطبی ها را در جامعه هموار نسازیم و با حضوری پر شور زمینه تداوم دولت تدبیر و امید را در كشور بوجود آوریم.
وی یادآور شد: همه در انتخابات 29 اردیبهشت ماه با حضورمان حماسه ای جهانی را در چهار گوشه ایران اسلامی خلق می كنیم زیرا همه ما فرزندان ایرانیم و میراث دار انقلاب امام و شهدا هستیم.
این دانش آموز البرزی انتخابات را یك فرصت دانست و ادامه داد: همانگونه كه رهبر معظم انقلاب فرمودند: همه ما باید در انتخابات شركت كنیم تا بار دیگر ایران اسلامی در برابر هجمه های دشمنان در امان بماند و آسیب نبیند.
وی بیان كرد: همه رای اولی ها باید برای مشاركت حد اكثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری در بین مردم بروند تا در استان شور انتخاباتی را به شفافیت حس كنیم.
**حضور آگاهانه و پرشور لازمه انتخابات 29 اردیبهشت ماه
دانیال داودی دیگر دانش آموزان نخبه دبیرستان فرزانگان 1 آموزش و پرورش ناحیه یك كرج نیز در این میز گرد از شاعه و تقویت روحیه پرسشگری در كشور به عنوان یكی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت تدبیر و امید بر شمرد و اظهار كرد: این حق من و شماست كه به حقوق خود به عنوان شهروند ایران اسلامی واقف باشیم و بدانیم چگونه زندگی كنیم، در عالم سیاست چگونه حرف بزنیم و قدم برداریم و گفتار و رفتار ما باید چگونه باشد.
وی كه در كارنامه تحصیلی اش مدال های رنگارنگ و مقام های برتر را در عرصه علمی - پژوهشی در مسابقات داخلی و بین المللی بر عهده دارد، یاد آور شد: این حق دانش آموز و دانشجوی ما است كه از آینده خود مطلع گردد و بداند كه چگونه برای آینده خود برنامه ریزی كند.
وی با تأكید بر نقش مؤثر رأی اولی‌ها در ساخت آینده كشور، حضور آگاهانه و با شناخت كامل این عزیزان در انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره شورا های اسلامب را مهم و سرنوشت ساز دانست.
وی با اشاره به حساسیت های منطقه ای تصریح كرد: نگاه منطقه به ویژه همسایگان پیرامونی به حضور شما در عرصه انتخابات دوخته شده است ، بنابراین باید تلاش كنیم تا با ترغیب مردم ، زمینه ساز حضور حداكثری شویم.
**انتخابات زمانی برای تمرین سیاست ورزی رای اولی ها
فرهاد كریمی از دانش آموزان نخبه شهید سلطانی 1 آموزش و پرورش البرز هم، انتخابات را فرصتی برای تمرین سیاست ورزی از سوی رای اولی هایی ذكر كرد و افزود: ما رای اولی ها ورود به عرصه مشاركت سیاسی و اجتماعی خود را با انتخابات مهمی همچون انتخابات ریاست جمهوری تجربه می كنیم و به طور قطع شركت در آن را با شور و هیجان بیشتری دنبال می كنند.
وی اظهار كرد: انتخابات به دلیل دخیل بودن در تعیین سرنوشت جامعه احساس خوشایند و تعهدپذیری را در لایه های اجتماعی نهادینه می كند و در این میان كسانی كه برای اولین بار رای می دهند حال و هوای خاصی دارند.
وی بیان كرد: استفاده از قدرت انتخاب برای رای اولی ها در نخستین انتخاب بسیار جذاب و شیرین است و باید با انتخاب شایسته حلاوت آن را به یاد داشته باشد.
وی تصریح كرد: بی شك حضور این تعداد از رای اولی ها در انتخابات این دوره می تواند در افزایش نشاط و شور فضای انتخابت موثر باشد.
این دانش آموز البرزی در ادامه این گفت و گو به فرمایش امام خمینی (ره) كه فرمودند : جوانان چشم امید و آینده سازان انقلاب اسلامی هستند اشاره كرد و یاد آور شد: باید رای اولی ها شعور سیاسی خود را در اولین انتخابشان به منصه ظهور برسانند.
وی گفت : دانش آموزان رأی اولی با شركت در انتخابات، به خود باوری می رسند بنابراین باید در انتخاب خود نهایت دقت را داشته باشند.
وی تصریح كرد: رای اولی ها باید با مشورت و تحقیق و بهره گیری از سوابق نامزدها نخستین مشاركت سیاسی در امور كشور را با انتخاب فرد شایسته تجربه كنند.
وی ادامه داد: از زمان شكل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران تا كنون، همه آحاد ملت و گروه های مختلف با حضور در انتخابات سرنوشت كشور را مشخص كرده اند و با حضور پر رنگ در انتخابات مهر تاییدی بر این نظام مبتنی بر مردم سالاری دینی زده اند.
وی افزود: ورود رای اولی ها به عرصه مشاركت در سرنوشت اجتماعی و رسیدن به بلوغ اجتماعی یكی از مراحل زندگی در بعد سیاسی است.
وی گفت: رای اولی ها در انتخابات 29 اردیبهشت ماه ، اولین تكلیف ملی و انقلابی خود را در پای صندوق های آرا به انجام می رسانند.
استان البرز 440 هزار دانش آموز دارد كه 37 هزار و 703 نفر از این دانش آموزان رای اولی هستند.
2819/1535خبرنگار: مهین مالمیر**انتشار دهنده:داریوش غفاری