تهران - ایرنا - سه روز مانده به برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران(29اردیبهشت)، رقابت های انتخاباتی با آرایش های جدید سیاسی، تشدید و توجه رسانه های بین المللی به این انتخابات و نتیجه آن بیشتر شده است.

به گزارش ایرنا، رسانه های خارجی مهم دنیا دركنارشبكه های اجتماعی كه لحظه به لحظه رویدادهای این انتخابات را مخابره می كنند، همچنان در باره تازه ترین رویدادهای انتخابات ایران به تحلیل و تفسیر پرداخته اند كه در ذیل به عنوان بیست و یكمین گزارش از سلسله بازتاب های انتخابات ایران در رسانه های خارجی می آید:

***رئیس دفتر نیویورك تایمز درتهران: روحانی احتمالا پیروز است
پایگاه اینترتنی رادیو ان پی آر به نقل از توماس اردبرینك رئیس دفتر نیویورك تایمز گزارش داد: به احتمال زیاد، حسن روحانی رئیس جمهوری بعدی ایران است.
مری لوئیز كلی خبرنگار ان پی آر با توماس اردبرینك رئیس دفتر نیویورك تایمز در تهران مصاحبه ای در مورد انتخابات ریاست جمهوری ایران انجام داد. وی در مورد میزان موفقیت احتمالی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در انتخابات روز جمعه سوال كرد و اردبرینك در مشهد گفت: من پیشگو نیستم اما به نظر می رسد روحانی رئیس جمهوری بعدی ایران باشد، حتی با وجودی كه پیش بینی نتیجه انتخابات در این كشور، دشوار است. بطور مثال، انتظار می رود كه پایگاه رقیب اصلی روحانی در مشهد بسیار محكم باشد. اما وقتی به خیابانهای مشهد می روم و از مردم در مورد انتخاب شان می پرسم، اكثرشان هنوز می گویند روحانی، زیرا وی مردی است كه به تغییر وعده داده است. وی همچنین به اصلاحات بیشتر و روابط بهتر اقتصادی با كشورهای دیگر وعده می دهد.
وی رقیب اصلی روحانی را ابراهیم رئیسی دانست و رئیسی را «یك تندروی صریح الحن» برشمرد كه خواستار خودكفایی ایران است. اردبرینك در مورد سرنوشت توافق هسته ای پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: به نفع تشكیلات ایران است كه توافق را حفظ كند. ایرانی ها می دانند بازگشت به زمان تحریم ها، برای اقتصادشان زیانبار است. از این رو، صرف نظر از اینكه چه كسی رئیس جمهوری بعدی ایران باشد، آنها تلاش می كنند و این توافق را نگه می دارند.
وی افزود: باید صادق باشیم. رئیس جمهور روحانی نبود كه توافق هسته ای را در ایران رقم زد. نمی توان بدون رضایت رهبر عالی، تصمیمات بزرگ اتخاذ كرد. از این رو در نهایت، این تصمیم از سوی عالی رتبه ترین قدرت در ایران اتخاذ می شود.
رئیس دفتر این روزنامه در ادامه گفت: ایران طی دهه ها به كشوری كمتر ایدئولوژیك و نرمال تر تبدیل شده است. اگر به تهران یا مشهد یا شهری كوچكتر در ایران بروید، مردم می گویند خواهان بهبود شرایط زندگی خود و خانواده شان هستند و در واقع، مردم این كشور با بقیه جهان، فرق چندانی ندارند.

*** تایمز: ایرانی ها به دنبال اصلاحات
روزنامه انگلیسی تایمز در گزارشی در مورد انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران كه پیش از كناره گیری محمدباقر قالیباف از رقابت های انتخابات نوشته است، عنوان كرد كه هواداران اصلاح طلبان شكست خورده در 2009، نشانه های از امید در این انتخابات می ببیند.
تایمز نوشت: از شش نامزد انتخابات ریاست جمهوری، سه تن محافظه كار (اصولگرا) و سه تن دیگر اصلاح طلب هستند. رقبای اصلی رئیس جمهوری ایران، دو محافظه كار (اصولگرا) هستند: ابراهیم رئیسی و محمد باقر قالیباف شهردار تهران. لذا اگر یكی از آنها عقب نشینی نكند، رای محافظه كاران (اصولگرایان) دو پاره خواهد شد؛ اما برای اینكه روحانی در دور اول انتخابات پیروز شود بایستی بیش از 50 درصد آراء را كسب كند.
این روزنامه انگلیسی عنوان كرد: طی روزهای اخیر لحن روحانی خشن شده و در بسیاری از تجمعات، هوادارانش تصاویری از نخست وزیر سابق و رئیس مجلس ششم را نشان می دهند.
تایمز ادامه داد: برغم انتقادها با این حال بسیاری از هواداران رئیس جمهوری، او را بهترین گزینه می دانند. مصطفی تاج زاده نیز می گوید ایران سوئیس نیست. ما در منطقه ای زندگی می كنیم كه از یك طرف عراق و از سوی دیگر افغانستان را داریم. لذا زمانی كه پیشرفت در جریان است ما از آن حمایت می كنیم.
این روزنامه انگلیسی افزود: مخالفان محافظه كاران رئیس جمهوری ایران، روی نقاط ضعف او در بهبود شرایط اقتصادی پس از توافق هسته ای تمركز كرده اند. نرخ بیكاری همچنان زیاد است و فشار آمریكا سبب شده تا بانك های خارجی با ایران كار نكنند.
تایمز نوشت: ابراهیم رئیسی در جریان تجمعی در جنوب تهران در ورامین به هوادارانش گفت كه در مقابل غرب ایستادگی خواهد كرد و 1.5 میلیون شغل ایجاد خواهد كرد.

***شبكه تلویزیونی فرانس 24: حملات رقبای انتخاباتی به یكدیگر همچنان ادامه دارد
شبكه تلویزیونی فرانس24 در گزارشی به بررسی روند تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در ایران پرداخت و نوشت: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران كه برای تصاحب مجدد كرسی ریاست جمهوری تلاش می كند، در آخرین مناظره تلویزیونی هدف حملات شدید سایر نامزدها كه وی را به فساد مالی و فقیر كردن ملت متهم می كردند، قرار گرفت. این حملات شدید نه تنها در آخرین مناظره، در تمام سخنرانی ها و میتینگ های انتخاباتی از جانب نامزدهای دولتی و از جانب نامزدهای محافظه كار (اصولگرا) همچنان ادامه دارد.
این رسانه فرانسوی افزود: حملات شدید و طرح اتهامات فساد مالی و اداره بد كشور علیه روحانی، اصلی ترین شاخصه سخنرانی های انتخاباتی است. حسن روحانی رئیس جمهوری ایران كه با هدف تصاحب مجدد كرسی ریاست جمهوری در این انتخابات شركت كرده است، در آخرین روزهای مانده به انتخابات، با لحن تندتری صحبت می كند. وی معتقد است كه انتخاب بین آزادی بیشتر یا سركوب، اصلی ترین محور این انتخابات است. مناظره روز جمعه روی مسایل اقتصادی متمركز شده بود.
یك محقق انستیتو بین المللی تحقیقات استراتژیك و كارشناس مسایل ایران به فرانس 24 گفت: «كارنامه اقتصادی حسن روحانی بد نیست، اما عقد توافق هسته ای انتظارات زیادی به وجود آورده است. ایرانی ها تصور می كردند كه عقد این توافق تمامی مشكلاتشان را به یكباره حل می كند. اما مشكلات زیادی از جمله مشكلات اجتماعی و بیكاری فزاینده لاینحل باقی مانده است. رقبای روحانی نیز از این مشكلات به نفع خود استفاده كرده و جنگی تمام عیار به راه انداختند و یك جنگ سیاسی واقعی در گرفت.»
فرانس 24 اضافه كرد: محافظه كاران (اصولگرایان) بر این باورند كه واشنگتن پس از عقد توافق هسته ای در سال 2015 بین قدرت های جهانی و تهران در خصوص برنامه های هسته ای ایران كه از ژانویه سال 2016 به اجرا درآمد؛ همه تحریم های وضع شده علیه ایران را لغو نكرده و دولت روحانی فریب غربی ها به ویژه آمریكایی ها را خورده است.
در ادامه این گزارش آمده است: ابراهیم رئیسی یكی از اصلی ترین نامزدهای محافظه كاران (اصولگرایان) در انتخابات ریاست جمهوری ایران است.

***شبكه پنج تلویزیون فرانسوی: دولت روحانی با لغو تحریم ها، بار دیگر با اقتصاد جهانی رابطه برقرار كرد
شبكه پنج تلویزیون فرانسه (TV5) در گزارشی به عملكرد دولت حسن روحانی در چهار سال گذشته پرداخت و گزارش داد: حسن روحانی چهار سال پیش در حالی زمام دولت را در دست گرفت كه بسیاری از صنایع تولید در ایران از جمله خودروسازی، غذایی، فولاد و صنایع وابسته به نفت و پتروشیمی به علت تحریم های بین المللی بر جای مانده از دولت های نهم و دهم ، فلج شده بودند.
این رسانه فرانسوی تصریح كرد: دولت روحانی توانست با درایت و در یك برنامه جامع زمان بندی شده، توافق هسته ای با شش قدرت جهانی را كسب كند. با لغو تحریم ها، ایران از انزوای سیاسی و اقتصادی خارج شد وباردیگربااقتصاد جهانی رابطه برقرار كرد. بعد از امضای توافق هسته ای وین و پس از بازرسی های بازرسان سازمان بین المللی انرژی اتمی، ایران به تعهدات خود عمل كرد و راه را برای اجرایی شدن توافق باز كرد.
درادامه این گزارش آمده است: اكنون ایران دیگر در تحریم نیست و تهران به تعهدات خود عمل كرده است. با لغو تحریم ها، ایران به 100 میلیارد دلار دارایی های بلوكه شده خود دست خواهد یافت. اكنون ایران با ظرفیت بالا قادر به فروش نفت است. ایران تاكنون از نصف ظرفیت تولید نفت خود بهره برداری می كرد. اما از این پس می توان گفت كه این كشور به یك قدرت صادر كننده نفت تبدیل می شود.
گزارشگر شبكه پنج تلویزیون فرانسه خاطر نشان كرد: در سال های گذشته و به خاطر تحریم های كمرشكن آمریكا و اتحادیه اروپا، نرخ تورم و بیكاری در ایران به طور بی سابقه ای افزایش یافته بود. با لغو تحریم ها می توان گفت كه زمینه آرامش خاطر مردم و به ویژه جوانان ایرانی فراهم می شود. بیش از 50 درصد جمعیت ایران زیر 25 سال سن دارند و به نظر می رسد كه این رویداد برای این جوانان نوید بخش زندگی جدیدی است. در واقع تحریم ها، زندگی بسیار پرهزینه ای را به مردم تحمیل كرده بود. افزایش قیمت مواد غذایی زندگی بخش فقیر جامعه را با مشكلات عدیده ای روبرو كرده بود. كمبود دارو نیز در سال های اخیر یكی از بزرگترین مشكلات مردم ایران بود.
این رسانه فرانسوی ادامه داد: علاوه بر بسیاری از كارخانجات دولتی، نیمه دولتی و بخش خصوصی یا تعطیل یا با كمك رایانه های دولتی به حالت نیمه تعطیل نگاه داشته شده بودند. بازار مالی ایران رمقی نداشت و همه صنایع تولید و غیر تولیدی ایران از جمله خودروسازی، غذایی، بانكی، فولاد و صنایع وابسته به نفت و پتروشیمی فلج شده بودند.

*** روزنامه ال پائیس: گسست آرای محافظه كاران (اصولگرایان) با دو یا چند نامزد، شانسی برایشان در كارزار انتخاباتی نمی گذارد
روزنامه ال پائیس اسپانیا در گزارشی از تهران از تشدید تبلیغات انتخاباتی در فاصله چند روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران منتشر كرده و از تند شدن گفتمان نامزدها علیه همدیگر خبر داده است.
ال پائیس به راهبرد روحانی در مناظره های انتخاباتی نیز اشاره كرد و نوشت: در مناظره اول وارد دعوا نشد و اسحاق جهانگیری» به دفاع از وی پرداخت اما در مناظره های بعدی روحانی خود تیر انتقادات را به سمت رقبای محافظه كار (اصولگرا) نشانه گرفت.
این رسانه اسپانیایی اضافه كرد: محافظه كاران (اصولگرایان) نیازمند وحدت در تعیین نامزد نهایی خود هستند وگرنه گسست آرای آنان بین دو یا چند نامزد، هیچ شانسی در كارزار انتخاباتی برایشان باقی نخواهد گذاشت.

***خبرگزاری اسپانیا: اقتصاد محور تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ایران
خبرگزاری اسپانیایی «افه» گزارش كرد:درتبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ایران موضوع اقتصاد به عنوان مساله مهم موردتوجه قرارگرفت،زیرا این مسئله اصلی ترین نگرانی مردم ایران را تشكیل می‌دهد.
این رسانه اسپانیایی افزود: در مناظره های انتخابات ریاست جمهوری ایران دو گروه 'روحانی- جهانگیری' و 'رئیسی- قالیباف' اتهامات مختلفی در مورد فساد مالی علیه همدیگر مطرح كردند.
خبرگزاری افه اضافه كرد: وعده «ابراهیم رئیسی» مبنی بر افزایش چشمگیر یارانه‌ها، انتقاد جناح مقابل را از این طرح كه به نظر آنها منجر به افزایش تورم و كسری بودجه می‌شود، در پی داشته است. موفق نبودن دولت یازدهم در كاهش وابستگی به درامدهای نفتی، افزایش فقر در كشور، افزایش قیمت‌ها در برخی كالاها و بی توجهی به صنعت ملی نیز از دیگر انتقادهای رئیسی از روحانی است.
این رسانه اسپانیایی ادامه داد: با اجرایی شدن توافق هسته‌ای، اقتصاد ایران، بهبود نسبی را تجربه كرد كه در راستای آن تورم 40 درصدی مهار شد و ركود اقتصاد نیز جای خود را به یك رشد هشت درصدی داده است. روحانی اعلام كرده كه از 20 میلیارد دلار درآمد مازاد كشور در این بخش قصد دارد 15 میلیارد آن را صرف توسعه بخش‌های مختلف و بین 3 تا 5 میلیارد دلار نیز به كمك به فقرا اختصاص دهد.
خبرگزاری افه اسپانیا افزود: روحانی در مورد متوقف شدن بهبود اقتصادی كشور در صورت پیروزی محافظه كاران (اصولگرایان) در انتخابات ریاست جمهوری هشدار داده است.

*** گاردین: شهردار تهران كنار كشید تا محافظه كاران (اصولگرایان) در مصاف با روحانی دور رئیسی جمع شوند
به گزارش ایرنا، روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی درباره كناره گیری محمد باقر قالیباف از صحنه انتخابات ریاست جمهوری نوشت: شهردار تهران از صحنه رقابت های انتخاباتی كنار كشید تا تندروها، اطراف نامزد قدرتمند محافظه كار (اصولگرا) در مصاف با حسن روحانی جمع شوند.
این روزنامه افزود: محمدباقر قالیباف كه دو بار پیش از این، در انتخابات ریاست جمهوری شكست خورده بود، روز دوشنبه بیانیه ای را منتشر و اعلام كرد كه به نفع ابراهیم رئیسی كنار خواهد كشید.
گاردین اضافه كرد: قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری سال 2013 میلادی كه در جریان آن حسن روحانی 50.71 درصد آراء را كسب كرده بود، بالغ بر 6 میلیون رای، كسب كرد. در چارچوب نظام انتخابات ایران، نامزدها باید اكثریت آراء را كسب كنند تا در انتخابات پیروز شوند. اگر كاندیدایی بیشتر از 50 درصد آراء را كسب نكند، انتخابات به دور دوم كشیده خواهد شد.
این روزنامه انگلیسی افزود: سخت است كه بتوان محبوبیت ابراهیم رئیسی را اندازه گیری كرد، ضمن اینكه او پیشتر در انتخابات ریاست جمهوری شركت نكرده است. تا پیش‌ از این، رئیسی، چهره سیاسی ناشناخته‌ای در خارج استان خراسان رضوی، جایی كه او اكنون تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده دارد، به شمار می‌رفت.
گاردین نوشت: انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در ایران اولین انتخابات پس از توافق هسته ای سال 2015 به شمار می رود كه بر اساس آن ایران پذیرفت كه سطح برنامه های هسته ای اش را در ازای لغو تحریم های بین المللی كاهش دهد.
این روزنامه افزود: روحانی به اقتصاد ایران ثبات بخشید، تورم را كاهش داد، اما نرخ بیكاری همچنان بالا است و به همین خاطر رقبای او اكنون این سئوال را مطرح می كنند كه آیا دولت او به اندازه كافی، كشور را از منافع اقتصادی بهره مند كرده یا نه.
گاردین اضافه كرد:اوامیدش را به 20 میلیون نفری گره زده كه هنوز تصمیم برای شركت در انتخابات نگرفته اند یا اینكه رای نمی دهند. در همین حال برخی شخصیت های بانفوذ مذهبی و فرهنگی طی روزهای اخیر از او حمایت كرده اند.
این روزنامه انگلیسی افزود: اصغر فرهادی، كارگردانی كه موفق به كسب جایزه اسكار شد از حسن روحانی حمایت كرده است؛ او همچنین مورد حمایت رهبر اقلیت سنی مذهب است و انتظار می رود كه اسحاق جهانگیری نیز به نفع رئیسش كنار بكشد.

*** فایننشال تایمز: انتخابات ایران، مسابقه ای با دو شركت كننده اصلی
فایننشال تایمزدرگزارشی نوشت: انتخابات ریاست جمهوری ایران - پس از آنكه نامزد محافظه كار(اصولگرایی) كه می خواست حسن روحانی را از كرسی ریاست جمهوری بركنار كند، از صحنه رقابت های انتخاباتی كناره گیری كرد - به مسابقه ای كه دو شركت كننده اصلی دارد بدل گشته است.
این روزنامه افزود: محمدباقر قالیباف، شهردار تهران كه در جریان انتخابات سال 2013 پس از حسن روحانی نفر دوم شد، اعلام كرد كه برای حفظ وحدت در جبهه انقلاب كنار كشیده است. او از ابراهیم رئیسی، روحانی برجسته و دادستان پیشین كل كشور حمایت كرده است.
فایننشال تایمز با بیان اینكه «شمار دیگری از نامزدهای سطح پایین نیز همچنان در صحنه انتخابات حضور دارند» افزود: اما در كشوری كه به لحاظ سیاسی به دو قطب محافظه كار (اصولگرا) و اصلاح طلب تقسیم شده، رقابت در عمل میان حسن روحانی، فرد عملگرایی كه توافق تاریخی هسته ای را با قدرت های جهانی امضا كرد و ابراهیم رئیسی خواهد بود.
این روزنامه افزود: ابراهیم رئیسی یك سیاستمدار نوپا است كه پیش از انتخابات، از كارنامه ملی كمی برخوردار بوده است. او از حمایت روحانیون محافظه كار (اصولگرا) دستگاه قضایی و نیروهای نظامی برخوردار است. رئیسی در نظرسنجی غیر رسمی، از حسن روحانی فاصله دارد.
فایننشال تایمز نوشت: گمانه زنی ها در رابطه با اینكه جریانات قدرتمند سیاسی، فشار را بر قالیباف زیاد كرد تا پس از عملكرد ضعیف محافظه كاران (اصولگرایان) در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس، از صحنه رقابت های انتخاباتی كنار بكشد، افزایش داشته است.
این روزنامه افزود:روحانی چهار سال پیش توانست در انتخابات پیروز شود، چون نامزدهای محافظه كار (اصولگرا) علیه یكدیگر رقابت كرده و تشتت آراء صورت گرفته بود.انتظارمی رودكه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری نیز پیش از انتخابات روز جمعه، از صحنه رقابت های انتخاباتی كنار بكشد. او به نفع آقای روحانی وارد رقابت های انتخاباتی شد و به دلیل اجرای قوی اش در مناظره های انتخاباتی و دفاع از سیاست های اقتصادی رئیس جمهوری، ایرانیان را شگفت زده كرد.
فایننشال تایمز نوشت: این انتخابات در زمان حساسی برگزار می شود كه دونالد ترامپ فشارها علیه تهران را به دلیل سیاست های منطقه ای از جمله حمایت از بشار اسد طی شش سال گذشته، افزایش داده است. اكثر كشورهای حوزه خلیج فارس از موضع نرم باراك اوباما در قبال ایران ناخرسند بوده و بر این باور هستند كه توافق هسته ای به ایران جسارت داده است.
این روزنامه انگلیسی افزود: رئیسی وعده داده كه به برجام پایبند خواهد بود اما كمتر در رابطه با مواضع سیاست خارجی اش سخن به میان آورده است.
فایننشال تایمز عنوان كرد: كارشناسان می گویند كه رئیسی، احتمالا برخی از آراء آقای قالیباف را به خود اختصاص خواهد داد. هر چند برخی دیگر از هواداران قالیباف نگران هستند كه با پیروزی رئیسی، سیاست های دولت های نهم و دهم به اجرا درخواهد آمد.

*** رویترز: شهردار تهران برای حمایت از رئیسی، عرصه رقابت های انتخاباتی را ترك كرد
رویترز نوشت: «محمد باقر قالیباف» شهردار تهران روز دوشنبه با اعلام حمایت از «ابراهیم رئیسی» روحانی محافظه كار (اصولگرا) در انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه، عرصه رقابت‌ها را ترك كرد. قالیباف از فرماندهان پیشین نیروی پلیس، یكی از رقیبان اصلی حسن روحانی رئیس جمهوری بود كه برای دستیابی به دومین دوره ریاست جمهوری، مبارزه می كرد. وی در آخرین انتخابات ریاست جمهوری كه چهار سال پیش برگزار شد، با كسب تنها 16.5 درصد آراء، در جایگاه دوم قرار گرفت.
این رسانه انگلیسی افزود: روحانی كه قول داده است انزوای بین‌المللی ایران را كاهش داده و آزادی‌های بیشتر در داخل كشور ایجاد كند، در دور نخست انتخابات گذشته با كسب تنها اندكی بیشتر از 50درصد آرا، پیروز شد و توانست از كشیده شدن انتخابات به دور دوم جلوگیری كند. اما این بار جناح محافظه كار (اصولگرای) برای جلوگیری از دستیابی روحانی به دومین دور ریاست جمهوری تلاش می كنند، بیشترین تكیه و اعتماد خود را بر ابراهیم رئیسی قرار داده است كه یك قاضی و روحانی شیعه است.
رویترز تصریح كرد: محافظه كاران (اصولگرایان) از نامزدی دوباره شهردار تهران بدون برخورداری ازحمایت جناحی درانتخابات ریاست جمهوری كه منجربه افزایش خطرتجزیه آرای ضدروحانی در انتخابات خواهد شد، ناراضی بودند. قالیباف در بیانیه‌ای كه در رسانه‌های دولتی منتشر شد، گفت من باید تصمیم مهمی برای حفظ وحدت نیروهای انقلابی می گرفتم و از همه طرفدارانم در سراسر كشور درخواست می كنم كه از همه توانایی‌های خود برای كمك به برادرم آقای ابراهیم رئیسی، استفاده كنند.
رویترز ادامه داد: رئیسی و قالیباف از یك روش مبارزاتی كه انتقاد از پیشینه اقتصادی روحانی و سیاست تنش زدایی وی با غرب باشد، در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری خود استفاده می كردند.
این رسانه غربی نوشت: همچنین هر دو داوطلب ریاست جمهوری به یك مساله مورد توجه همگان یعنی نرخ بیكاری اشاره می كردند كه با 1.4 درصد رشد نسبت به سال 1394 به 12.4 درصد رسیده است. اما رئیسی و قالیباف كه قول داده اند در صورت پیروزی در دوره نخست ریاست جمهوری خود پنج تا 6 میلیون شغل ایجاد كنند و كمك‌های نقدی ماهانه به محرومان ایران را تا سه برابر افزایش دهند، به علت توضیح ندادن در باره چگونگی تامین بودجه اجرای این برنامه‌هایشان با انتقاد رو به رو شده‌اند. روحانی روز دوشنبه به هوادارانش گفت كه برای آزادسازی بیشتر جامعه ایران به قدرت و اختیارات بیشتری نیاز دارد.

*** رویترز: رئیس مجلس ششم به روحانی رای می دهد
خبرگزاری رویترز در گزارش دیگری نوشت كه خانواده رئیس مجلس ششم به این خبرگزاری گفته اند از تلاش حسن روحانی رئیس جمهوری برای دستیابی به این مقام برای دومین دور، حمایت خواهد كرد.
خبرگزاری رویترز از لندن نوشت: حسن روحانی، سیاستمدار عملگرا كه انزوای بین المللی ایران را كاهش داده و اكنون با رقیبان عمدتا محافظه كار (اصولگرای) برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری روبروست، به حامیانش گفت كه برای انجام برخی اقدامات به اراده نیرومندتری نیاز دارد.
رویترز نوشت رئیس مجلس ششم گفته است به اصلاحات از طریق صندق رای باور دارد. او از زمان حصر رای نداده است و این نخستین بار از هنگام بازداشت خانگی وی خواهد بود كه در هرگونه انتخاباتی شركت می كند.
این خبرگزاری افزود: حسن روحانی از مقام های دارای سابقه طولانی در جمهوری اسلامی، در انتخابات سال 2013، با وعده تنش زدایی با قدرت های جهانی و پایان حصر با اكثریت 51 درصدی پیروز شد. روحانی در توافق سال 2015 با قدرت های جهانی، در مقابل پذیرش محدود كردن برنامه هسته ای مورد منازعه ایران، بیشتر تحریم های بین المللی علیه این كشور را لغو و ارتباط ایران را با نظام مالی جهانی دوباره برقرار كرد و مسیرهای تازه ای برای سرمایه گذاری های خارجی در ایران گشود.
رویترز نوشت: روحانی روز دوشنبه با اشاره به ناتوانی برای پایان دادن به حصر گفت: مسائلی وجود دارند كه ممكن است دولت قانونی نتواند حل كند برخی از مسائل در صورتی كه دولت تنها 51 درصد آراء را به دست آورد، قابل حل شدن نیستند.
رویترز در پایان این مطلب می افزاید: در صورتی كه هیچ یك از نامزدها نتوانند بیش از 50 درصد آراء را در انتخابات 19 مه (29 اردیبهشت ماه) كسب كنند، دور دوم انتخابات در هفته پس از آن برگزار خواهد شد.

*** بازتاب اظهارات روحانی و رئیسی در خبرگزاری آناتولی تركیه
خبرگزاری آناتولی تركیه در خبرهای جداگانه ای سخنان انتخاباتی و تبلیغاتی حسن روحانی و سیدابراهیم رئیسی را در اجتماع هواداران خود در شهرهای تبریز و یاسوج منتشر كرد.
به گزارش ایرنا، این رسانه در خبر مربوط به دكتر روحانی به نقل از رئیس جمهوری ایران در مجموعه ورزشی شهید پورشریفی شهر تبریز را با این عنوان نوشت: 'روحانی: تُركی یك زبان نیست بلكه یك روح و اندیشه است.'
این رسانه، بخش های مهم سخنان دكتر روحانی را در این اجتماع انتخاباتی منتشر كرد.
خبرگزاری آناتولی، در خبر دیگری نیز به نقل از سیدابراهیم رئیسی یكی از نامزدهای حاضر در انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: « رئیسی مدعی است كه این دولت نمی تواند چك برجام را نقد كند.»
این رسانه تركیه تصریح كرد: ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران در سخنرانی تبلیغاتی در مصلای شهر یاسوج استان كهكیلویه و بویراحمد، عملكرد دولت روحانی را ناموفق خوانده و برجام را مانند چكی كه هنوز نقد نشده ارزیابی كرده است.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران روز جمعه 29 اردیبهشت 1396 برگزار خواهد شد. در این دوره كه صلاحیت شش نفر تایید شده بود، با انصراف محمدباقر قالیباف از ادامه رقابت انتخاباتی، سیدمصطفی آقامیرسلیم، اسحاق جهانگیری، سید ابراهیم رئیسی، حسن روحانی و سیدمصطفی هاشمی طبا با هم به رقابت می پردازند.
56 میلیون و 410 هزارو 234 تن واجدان شرایط حضور در انتخابات 29 اردیبهشت هستند كه از این تعداد یك میلیون و 350 هزار و 294 تن رأی اولی هستند.
اروپام**1572**1590
برای اطلاع از آخرین اخبار جهان در كانال ایرنا بین الملل، به لینك زیر مراجعه كنید:
IRNAInternational@
https://telegram.me/joinchat/DSEp_0AtzWwBxLcJd5MPj