بررسی و ارزیابی دستاوردهای دولت روحانی در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و اقداماتی كه دولت یازدهم پس از آغاز به كار انجام داد محور گفت و گوی خبرنگار ایرنا با 4 نفر از نمایندگان مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس بود كه در این گفت و گوها این نمایندگان بر قابل قبول بودن عملكرد دولت روحانی و كسب دستاوردهای شایسته دولت وی در حوزه های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تاكید كردند.
** ثبات و عقلانیت اقتصادی، كاهش تنش های بین المللی و بهره گیری از تجارب مفید، كارنامه دولت یازدهم است
حجت الاسلام «احمد مازنی» با بیان اینكه باید به دولت یازدهم خداقوت گفت افزود: این دولت تلاش كرد همواره در مسیر آرامش و اعتدال حركت كرده و كاستی ها، مشكلات و موانع كشور را رفع كند.
وی با بیان اینكه 4 سال زمانی كه دولت یازدهم در اختیار داشت وقت زیادی برای آواربرداری مشكلات ایجاد شده از سوی دولت های قبلی نبود و باید فرصت بیشتری به دكتر روحانی داده شود افزود: اولویت اول كشور ایجاد فرصت و زمینه سازی برای سرمایه گذاری است.
مازنی گفت: یكی از مهمترین موانع سرمایه گذاری تحریم ها بود كه تا حدودی برداشته شده و كشور در بخش های مختلف كشاورزی، صنعتی، آی تی و خدمات شاهد سرمایه گذاری های كلان داخلی و خارجی است.
وی حركت پرشتاب اقتصاد از دولتی به سمت خصوصی سازی را از دیگر اولویت های كشور ذكر كرد و افزود: این خصوصی سازی باید به معنای واقعی كلمه باشد و خطر سرمایه گذاری برای بخش خصوصی پایین آمده تا اقتصاد رونق پیدا كند.
«سهیلا جلودارزاده» نیز كاهش چالش ها و تشنج در عرصه بین المللی و بازگرداندن كارها به روال عقلانی و منطقی و همچنین احیای تولید و كارخانه های در حال مرگ كشور را از جمله اقدامات مفید دولت یازدهم ذكر كرد.
وی گفت: همه ملت ایران دیدند كه بیشتر انرژی دولت یازدهم صرف اصلاح رویه های غلط گذشته و مشكلاتی شد كه از دولت قبل به جا مانده بود.
حجت الاسلام «مهدی شیخ» نیز با بیان اینكه مجموعه عملكرد دولت یازدهم را موفق ارزیابی می كنم افزود: دولت یازدهم كشور را در شرایط نامناسب معیشتی، اقتصادی، اجتماعی، سیاست خارجی و فرهنگی تحویل گرفت اما حركت رو به جلو و متوازنی داشت.
وی ادامه داد: دولت یازدهم تلاش كرد تا با بكارگیری افراد صاحبنظر، كاردان و مجرب ساختارهای به هم ریخته كشور از جمله بخش برنامه ریزی و بودجه را اصلاح كند و كشور را به ریل اصلی خود بازگرداند.
شیخ با بیان اینكه قانونمداری یكی از شاخصه های مهم دولت یازدهم است افزود: این دولت به فرامین رهبری پایبند است و در حركت به سمت تحقق مطالبات مردمی گام برمی دارد اما باید توجه داشت كه مشكلات یك شبه رفع نمی شود.
«محسن علیجانی زمانی» نیز گفت: دولت یازدهم اقدامات موثری را برای ثبات اقتصادی كشور انجام داده كه نتیجه آن حاكمیت نظم بر عرصه اقتصادی و قابل پیش بینی شدن وضعیت برای سرمایه گذاری است.
وی با بیان اینكه تورم تك نرخی و ثبات نرخ ارز از مهمترین دستاوردهای دولت در سال های اخیر است افزود: در این صورت تولید كننده، وارد كننده و صاحبان صنایع و تكنولوژی می توانند محاسبات منطقی داشته باشند.
علیجانی زمانی با اشاره به دستاوردهای دولت در سیاست خارجی و تلاش برخی رقبا برای زیر سئوال بردن دستاوردها به هر قیمت و با هر روشی اظهار كرد: دولت یازدهم ایران هراسی را كه حربه دشمن برای منزوی كردن كشور بود از بین برد و برجام را كه سیاست كلان نظام بود به سرانجام رساند.
** مردم با دقت و كسب نظر كارشناسان می توانند شعار را از برنامه تفكیك كنند
حجت الاسلام «احمد مازنی» بررسی سوابق كاندیداهای ریاست جمهوری و عملكرد آنان در حوزه مسئولیت را یكی از راه های تفكیك شعار و برنامه های واقعی آنان ذكر كرد و افزود: مردم باید گذشته این نامزدها را مرور كرده و بدانند كه افكار و اعمال آنان در صورتی كه رئیس جمهور شوند تداوم می یابد.
وی اضافه كرد: راه دیگر تفكیك شعار از برنامه نگاه به افرادی است كه از این نامزدها حمایت می كنند و اینكه این افراد نیز چه سوابقی داشته و در گذشته حامی كدام جریان و افكاری بودند و چه كارنامه های از خود به جا گذاشتند.
مازنی گفت: مردم باید ببینند و به یاد بیاورند كه چه كسانی در گذشته تورم 40 درصدی، رشد اقتصادی منفی و مشكلات سیاست خارجی و بین المللی را برای كشور درست كردند و الان آن افراد در ستادهای كدام نامزد مشغول فعالیت هستند.
«سهیلا جلودارزاده» نیز گفت: نامزدی كه شعار می دهد، مدتی بعد كشور را به ویرانه تبدیل می كند، همانطور كه دولت هایی در گذشته بودند كه كمترین درآمدها را از نفت داشته و نفت ارزان فروختند اما كشور را به رشد رسانده و ثمرات نیكی برجا گذاشتند اما برعكس دولت هایی بودند كه درآمدهای سرشار و كلان داشتند اما كشور را به سمت نابودی كشانده و هنوز هم مشكلات آن دوران وجود دارد.
وی گفت: همه ملت ایران دیدند كه بیشتر انرژی دولت یازدهم صرف اصلاح رویه های غلط گذشته و مشكلاتی شد كه از دولت قبل به جا مانده بود و این نشان می دهد كه رای دهندگان مخصوصا نسل جوان باید در رای خود توجه كنند و تصمیم منطقی بگیرند.
حجت الاسلام «مهدی شیخ» نیز با بیان اینكه مردم باید در انتخاب فرد مورد نظر برای ریاست جمهوری دقت و تامل كنند افزود: یكی از مهمترین نكات در انتخاب فرد اصلح توجه به تفاوت شعار و برنامه است كه می توان با مراجعان به كارشناسان هر حوزه اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و سایر حوزه ها میزان صحت و امكان عملیاتی ادعای افراد را مشخص كرد.
وی گفت: كارشناسان هر رشته به خوبی می توانند مشخص كنند كه آیا برنامه ای كه نامزدها ارائه می كنند كاری تبلیغاتی و شعاری یا برنامه ای تحقق پذیر و قابل دسترسی است و مردم باید به این اظهارات و نظرات توجه كنند تا انتخابی شایسته داشته باشند.
«محسن علیجانی زمانی» نیز در این ارتباط با بیان اینكه باید شعار و برنامه برای مردم تفكیك شود تا هوشمندانه رای دهند افزود: توجه به سوابق افراد و میزان كارایی و خدمات آنان در مناصب گذشته می تواند به انتخاب كنندگان كمك كند كه نامزد مورد نظر شعار می دهد یا واقعا برنامه مدون و معقولی برای ادعای خود دارد.
**اولویت كشور توجه به مسائل اقتصادی با تكیه بر شعار «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» است
حجت الاسلام «احمد مازنی» اولویت اول كشور را ایجاد فرصت و زمینه سازی برای سرمایه گذاری ذكر كرد و افزود: یكی از مهمترین موانع سرمایه گذاری تحریم ها بود كه تا حدودی برداشته شده است و كشور می تواند در بخش های مختلف كشاورزی، صنعتی، آی تی و خدمات شاهد سرمایه گذاری های كلان داخلی و خارجی باشد.
وی حركت پرشتاب اقتصاد از دولتی به سمت خصوصی شدن را از دیگر اولویت های كشور ذكر كرد و افزود: این خصوصی سازی باید به معنای واقعی كلمه باشد و خطر سرمایه گذاری برای بخش خصوصی پایین بیاید و اقتصاد رونق پیدا كند.
مازنی گفت: دولت آینده باید به مسائل فرهنگی و اجتماعی نگاه اساسی و زیربنایی داشته باشد و راه این تغییرات و نگرش انتصاب افرادی است كه نگرش تخصصی و كارشناسی به مسائل داشته باشند و كار به اهل همان حوزه سپرده شود.
«سهیلا جلودار زاده» نیز گفت: دولت دوازدهم باید با بكارگیری افراد صادق در بدنه دولت به كارآفرینی و تولید ثروت بها داده و آن را از طریق سیستم بانكداری بدون ربا به معنای واقعی كلمه دنبال كند.
«مهدی شیخ» نیز اقتصاد مقاومتی و مولفه های آن را اولویت امروز كشور ذكر كرد و افزود: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید به این مقوله توجه ویژه كنند و تلاش كنند برای تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب برنامه های خود را شفاف ارائه كنند.
وی رسیدگی جدی به آسیب های اجتماعی و تلاش برای رفع آن را از دیگر اولویت ها ذكر كرد و افزود: دولت آینده باید تلاش كند تا توازن امور اجرایی و ساختار تعریف شده آن را حفظ كرده و بداند كه این ساختار محصول همفكری و تلاش مشترك اركان مختلف نظام است.
«محسن علیجانی زمانی» نیز اصلاح اقتصاد كشور را از مهمترین مولفه ها در آینده فعالیت دولت دوازدهم ارزیابی و تاكید كرد: بحث تولید و اشتغال جوانان و همچنین ازدواج آنان باید مهمترین اولویت های دولت دوازدهم باشد.
وی تصریح كرد: دولت یازدهم در صورت تداوم فعالیت خود می تواند با ساماندهی نظام بانكی و سرازیر كردن منابع آن به سمت بنگاههای اقتصادی، وضعیت اشتغال را بهبود بخشیده و سهم تعاونی ها را در اقتصاد تقویت كند.
6139- 1625
خبرنگار: محمد بیدارمنش - انتشار دهنده: محسن فتاحی
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۵
شهرری ـ ایرنا ـ جمعی از نمایندگان تهران، ری و اسلامشهر بر قابل قبول بودن عملكرد دولت روحانی و كسب دستاوردهای شایسته دولت یازدهم در حوزه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تاكید كردند.