به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز چهارشنبه در ادامه نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی این مطلب را در پاسخ به سوالی درباره اظهارات سخنگوی قوه قضاییه مبنی بر تخلفات انتخاباتی صورت گرفته برخی مدیران دولتی بیان كرد.
وی افزود: گزارش هایی به دست ما می رسد مبنی بر این كه حدود 240 مورد تخلفات رخ داده است كه نسبت به دور قبل كه بیش از 600 تخلف بود این تخلفات یك سوم كاهش یافته است.
وزیر كشور ادامه داد: این گزارش ها بررسی و رسیدگی می شود و اگر واقعا تخلفی صورت گرفته باشد متناسب با آن تخلف قانون برای آن تنبیه گذاشته است و باید برخورد شود.
رحمانی فضلی همچنین گفت: مساله ای كه سخنگوی قوه قضاییه اشاره كرده مساله قانون است و موضوعاتی كه درمورد تخلفات انتخاباتی بیان كرد تنها به فرماندار و بخشدار مربوط نبوده و كلا ما در حوزه های مختلف این گزارش ها را داریم.
وزیر كشور افزود: امیدوارم با تذكرها و توصیه های داده شده به خصوص در دور روز آینده قانون مدنظر باشد؛ در دو روز آینده هیچ تخلفی برای ما قابل پذیرش نیست. البته از ابتدا وزارت كشور همه تخلفات برای همه دستگاه ها را به صورت كاملا مستند با مدارك و دلایل به قوه قضاییه ارسال كرده كه آنها در حال رسیدگی هستند.
رحمانی فضلی اضافه كرد: دو روز پیش رو حساس و خاص است و هیچ كدام از دستگاه های اجرایی، ستادها و هوادارانشان نباید در این دو روز دچار خطا و تخلفی شوند كه یقینا این تخلف می تواند در سرنوشت نهایی اعلام نتیجه نامزدها موثر باشد.
** تخلفاتی در حوزه میدانی و رسانه ای شاهد بودیم
وی درمورد تخلفات انتخاباتی نیز گفت: در این زمینه از ابتدا هم در حوزه فضای مجازی و هم در حوزه تبلیغات رسانه ای و میدانی دستورالعملی تهیه و ابلاغ شد. همچنین در قانون كمیسیونی برای تبلیغات در صدا و سیما پیش بینی شده است كه در هر سه حوزه برنامه ریزی لازم صورت گرفت و ابلاغ شد و نظارت مستمر نیز انجام شد.
وزیر كشور افزود: در حوزه كمیسیون بررسی تبلیغات نامزدها، صدا و سیما نقش اصلی داشت و برنامه ها طراحی و ابلاغ شد و متناسب با این طراحی كارها خوب پیش رفته است.
رحمانی فضلی ادامه داد: در حوزه میدانی و رسانه ای ما تخلفاتی را از منظر قانونی و رعایت نكردن برخی موضوعات عمومی شاهد بودیم كه اینها را به قوه قضاییه ارسال كردیم كه این نهاد را در حال پیگیری این موضوع است و امیدوارم تسریع شود.
وزیر كشور همچنین گفت: در حوزه فضای مجازی از ابتدا یك نگرانی بزرگی برای خیلی از دست اندركاران بود كه شاید این فضایی كه به صورت غیر مدیریت شده جاری است در روند انتخابات ایجاد مشكلاتی از نظر امنیتی یا مسایل اخلاق عمومی داشته باشد؛ ما در فضای عمومی رسانه های مجازی با مواد حاد تخلفاتی كه امنیت ملی یا فضای عمومی دچار اشكالات كند، نداشتیم.
رحمانی فضلی در خصوص اعلام نتایج انتخابات نیز اظهاركرد: تلاش ما این است با شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری در كوتاه ترین زمان ممكن و با رعایت صحت و دقت، نتایج را اعلام كنیم.
** در برنامه های زنده مسئولیت آنچه اتفاق افتاد به عهده نامزدها است
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره پخش فیلم انتخاباتی یكی از نامزدها كه مصداق هتك حرمت به رئیس جمهوری بود و یكسان نبودن پوشش اخبار نامزدها در صدا و سیما گفت: حجم انبوه برنامه ها و رفتارهای نامزدها و طرفداران آنان در یك قاعده جریان عادی نمی گنجد و طبیعی است برخی مسایل اتفاق می افتد كه از منظر برداشت عمومی تفسیرهای مختلفی می توانند داشته باشد.
وزیر كشور ادامه داد: صدا و سیما به عنوان یك دستگاه تبلیغاتی بزرگ در رصد كارگروه بررسی تبلیغات بوده و مواردی تخلف تشخیص داده شده است كه این تخلفات به رئیس سازمان صدا و سیما ارجاع شد و تلاش كردند تخلفات را كمتر كنند.
رحمانی فضلی در خصوص محتوای صحبت های برخی نامزدها افزود: آنچه به صورت ضبط شده بوده و ما در آن كارگروه بررسی تولیدات رسانه ای مورد توجه قرار گرفته تا جایی كه می توانسته به محتوای كلی آسیب نرساند، حذف كردند اما در برنامه زنده امكان چنین كاری برای ما فراهم نبوده و آنچه اتفاق افتاد مسوولیتش بر عهده نامزدها است.
وی ادامه داد: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شكایت و اعتراض هایی نسبت به یكدیگر داشتند كه سطح اعتراض ها به قدری زیاد بود كه اگر می خواستیم آن را بررسی كنیم در این محدود زمانی كوتاه امكان پذیر نبود.
** انتخابات در حدود 103 كشور برگزار می شود
وزیر كشور در خصوص امنیت صندوق های رای در خارج از كشور و اعلام نتایج این آرا اظهاركرد: در حدود 103 كشور انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود كه حدود 131 شعبه برای این كشورها پیش بینی شده است.
رحمانی فضلی ادامه داد: شعب در سفارتخانه ها و نمایندگی ها خواهد بود كه هیات اجرایی و هیات نظارت در این كشورها تشكیل شده است.
وی همچنین گفت: مسئولیت برگزاری انتخابات در خارج از كشور با وزارت امورخارجه است كه رای ها در همان كشورها شمارش می شود و پس از این كه رای ها به تایید هیات نظارت و هیات اجرایی قرار گیرد به ما اعلام می شود.
وزیر كشور درباره تامین امنیت انتخابات نیز بیان كرد: موضوع امنیت انتخابات برای ما مهم است و از 6 ماه قبل كمیته امنیتی انتخابات تشكیل و تمام شرایط و زمینه های برگزاری امنیت مناسب برای انتخابات تدارك دیده شده است.
رحمانی فضلی ادامه داد: در این 25 روز ما تجمع های 50 هزار نفر، 100 هزار نفر، 10 هزار نفر در نقاط مختلف كشور داشتیم و در هیچ یك از تجمعات با مشكل امنیتی و انتظامی مواجه نبودیم.
وی تصریح كرد: با توجه به آمادگی همه نیروها و هوشیاری مردم امیدواریم در دو سه روز آینده نیز با هیچ مشكل امنیتی مواجه نباشیم.
وزیر كشور در پاسخ در خصوص انصراف نامزدهای ریاست جمهوری افزود: لیست نامزدها را امروز ظهر به حوزه های انتخابیه اعلام می كنیم، برخی نامزدها مثل محمدباقر قالیباف و اسحاق جهانگیری اعلام كناره گیری كرده است كه امیدواریم تا امروز ظهر نامزدها به صورت كتبی انصراف خود را اعلام كنند تا در اسامی كه بعد از ظهر امروز چاپ می كنیم كسانی كه انصراف دادند را در لیست نگذاریم.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی درباره نحوه تجمیع آرا بیان كرد: آرا در شعبه ها شمارش می شود و اعضای نظارتی و اجرایی صورتجلسه را امضا می كنند و آرا هر شعبه در مركز كه بخشداری است می آید و بخشداری ها به فرمانداری ها اعلام می كنند، آرا هم از طریق شعبه ها و هم از طریق ها فرمانداری ها به وزارت كشور اعلام می شود كه تجمیع نهایی در وزارت كشور انجام خواهد شد و باید به تایید هیات اجرایی مركزی انتخابات برسد و سپس اعلام می شود.
وی همچنین گفت: نیروی انتظامی مسئول برقراری نظم است و مجموعه اقداماتی كه در كشور انجام می شود، در برخی موارد به دلیل بی توجهی به راهنمایی و توصیه های نیروی انتظامی بگومگوهایی بین افراد ایجاد می شود و این به معنای آن نیست كه نیروی انتظامی در انجام وظیفه خود كوتاهی كرده است.
وی ادامه داد: توصیه ما به روسای ستادهای انتخاباتی این است كه به توصیه های نیروی انتظامی توجه كنند و گزارش هایی كه از تمامی ستادها داریم دال بر این مساله است.
سیام ** 9254**1336 خبرنگار: سجاد خسروانیان**انتشار:مهرنوش خانزائی
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰
تهران - ایرنا - وزیر كشور گفت: گزارش هایی كه درمورد تخلفات انتخاباتی دریافت می شود تنها از فرمانداران و بخشداران نیست بلكه مربوط به دستگاه ها و نهادهای حكومتی نیز است.