تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۹

اردبيل - ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست استان اردبيل از آغاز طرح عمليات اجرايي احياي تالاب نئور خبر داد.

محمد خداپرست روز چهارشنبه گفت: از سال 1384 و با مشاهده ماهي كاراس در تالاب نئور روند رشد ماهي قزل آلا با اختلال روبرو شد و در نهايت در سال 1389 عملا امكان رشد آن متوقف شد.
او افزود: احياي تالاب نئور در قالب قرارداد پژوهشي با عنوان 'مطالعات مديريت جامع درياچه نئور به منظور احياي و حفاظت پايدار تالاب' مابين اداره كل حفاظت محيط زيست استان اردبيل با پژوهشكده آبزي پروري آبهاي داخلي كشور در سال 1393 شروع و در سال 1394 مورد تاييد و تصويب قرار گرفت.
خداپرست گفت: بر اساس نتايج اين مطالعه كه براي حذف گونه مهاجم كاراس و احياي گونه ميگوي گاماروس در تالاب انجام شد، ارائه راهكار تركيبي از صيد و حذف فيزيكي با تور دامي و مبارزه بيولوژيكي با استفاده از رهاسازي گونه اردك ماهي از اهم موارد پيشنهادي بود كه مورد تايد قرار گرفت.
وي اظهار كرد: در حال حاضر حذف فيزيكي گونه ماهي مهاجم كاراس با مشاركت و همكاري جوامع بومي و محلي با استفاده از تور دام آغاز شده و با توجه به تاكيد پژوهشكده آبزي پروري و تاييد سازمان حفاظت محيط زيست كشور مبارزه بيولوژيكي با استفاده از گونه شكارچي اردك ماهي نيز بلافاصله آغاز خواهد شد.
خداپرست اظهار اميدواري كرد با آغاز عمليات اجرايي طرح احياي تالاب حفاظت شده نئور، جمعيت گونه مهاجم كاهش يافته و به تناسب آن جمعيت گونه بومي تالاب يعني ميگوي گاماروس در حد مطلوب افزايش يابد.
به گزارش ايرنا از روابط عمومي حفاظت محيط زيست استان اردبيل ، او گفت: علاوه بر حذف فيزيكي مبارزه بيولوژيكي ، تدوين برنامه ساماندهي دام هاي موجود در حوزه آبريز تالاب، ممنوعيت ورود دام ها به حريم كيفي تالاب، اعمال مديريت زماني و مكاني چراي دام ها در حوضه آبريز و جلوگيري و كنترل ورود مواد مغذي (فسفر و ازت) به تالاب نيز از اولويت هاي برنامه احياي تالاب است.
تالاب حفاظت شده نئور به مساحت 420 هكتار در ارتفاع 2500 متري از سطح درياي آزاد در ارتفاعات باغرو و 40 كيلومتري جنوب شرقي شهرستان اردبيل واقع شده است.
نئور زيستگاه برخي از گونه هاي پرندگان مهاجر عبوري است و ماهي قزل آلاي رنگين كمان آن شهرت جهاني دارد.
خبرنگار: گيتي طالبي ** انتشار دهنده: عارف شيرزاد
6018/ 1257