به گزارش ایرنا، رسانه های خارجی مهم دنیا دركنار شبكه های اجتماعی كه لحظه به لحظه رویدادهای این انتخابات را مخابره می كنند، همچنان درباره تازه ترین رویدادهای انتخابات ایران به تحلیل و تفسیر پرداخته اند كه در ذیل به عنوان بیست و پنجمین گزارش از سلسله بازتاب های انتخابات ایران در رسانه های خارجی می آید:
***آسوشیتدپرس: رهبر عالی ایران خواهان مشاركت بالای مردم در انتخابات شد
خبرگزاری آمریكایی آسوشیتدپرس روز چهارشنبه گزارش داد: «رهبر عالی ایران از مردم خواست كه با مشاركت بالا در انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه، پیامی برای ایالات متحده بفرستند.»
آسوشیتدپرس ازتهران نوشت:«آیت الله علی خامنه ای رهبرعالی ایران در یك سخنرانی كه از تلویزیون پخش شد، گفت: ایالات متحده و متحدانش شامل نخست وزیر رژیم صهیونیستی، به دقت این رای گیری را زیرنظردارند.وی این انتخابات را یك حماسه بزرگ مردمی خواند وگفت:هرچند منطقه در آشوب و اضطراب غوطه ور شده است، اما ایران این انتخابات را به صورت مسالمت آمیز و امن، برگزار می كند.»
این رسانه آمریكایی افزود:«حسن روحانی رئیس جمهوری میانه رو قصد دارد در این رای گیری كه عمدتا به عنوان همه پرسی در باره تلاش وی برای نزدیكی به غرب تلقی می شود، برای دومین دور به این مقام دست یابد. اوج دوره نخست ریاست جمهوری روحانی، دستیابی به توافق هسته ای 2015 با قدرت های جهانی بود.
این رسانه ادامه داد: در حالی كه ازجمعیت 80 میلیون نفری ایران، حدود 56 میلیون و 400 هزار واجد شرایط رای دادن هستند، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر كشور ایران پیش بینی كرد كه میزان مشاركت مردم در این انتخابات از 70 درصد فراتر رود.
*** خبرگزاری فرانسه: رهبر عالی ایران خواستار مشاركت گسترده مردم شد
خبرگزاری فرانسه نیز نوشت: رهبر عالی ایران روز چهارشنبه همزمان با آخرین روز مبارزات دو نامزد اصلی انتخابات ریاست -جمهوری ایران، خواستار مشاركت گسترده مردم در انتخابات شد.
این رسانه فرانسوی افزود: آیت الله علی خامنه ای درسخنانی كه در صفحه پیام رسان تلگرامی وی منتشر شد، افزود: مقام های آمریكایی، اروپایی و رژیم صهیونیستی به دقت انتخابات ما را زیر نظر دارند تا میزان مشاركت را مشاهده كنند. مردم ایران دشمنانی دارند. مردم در مقابله با این دشمنان باید عزم و اراده و آرامش خود را به نمایش بگذارند.
خبرگزاری فرانسه ادامه داد:میزان مشاركت مردم در انتخابات ایران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در مبارزات انتخاباتی دو دیدگاه كاملا متفاوت در باره چگونگی تحول نظام به نمایش گذاشته شده است. حسن روحانی رئیس جمهوری 68 ساله روحانی میانه رو از تلاش خود برای گسترش روابط بین المللی دفاع كرده كه شامل توافق هسته ای با قدرت های جهانی است كه به بسیاری از تحریم ها در مقابل محدودیت برنامه اتمی ایران، پایان داد.
خبرگزاری فرانسه ادامه داد: هر چند ابراهیم رئیسی رقیب تندروی 56 ساله روحانی، قول پایبندی به توافق هسته ای را داده، اما گفته است: دولت روحانی امتیازهای بسیار زیادی به غرب داده و نتوانسته است وعده های داده شده در این پیمان را عملی و اجرایی كند. رئیسی به حامیانش در تهران گفت دیپلماسی التماس مشكلات ما را حل نخواهد كرد. ما به دیپلماسی قدرت نیاز داریم. ادامه جدایی ایران از نظام بانكی بین المللی به رغم توافق هسته ای، اثبات كننده این موضوع است كه دیپلماسی روحانی شكست خورده است.
این رسانه فرانسوی افزود: با اینكه مصطفی میرسلیم محافظه كار (اصولگرا) و مصطفی هاشمی طبا اصلاح طلب هنوز در این رقابت ها حضور دارند، اما بعید است كه بتوانند بیش از چند درصد از آراء را به دست آورند.
** بازتاب بیانات مقام معظم رهبری در رادیو بین المللی فرانسه
رادیوبین المللی فرانسه روزچهارشنبه سخنان مقام معظم رهبری درباره انتخابات ریاست جمهوری را بازتاب داد ونوشت: دو روزمانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، آیتالله علی خامنهای رهبر عالی ایران به چگونگی روند تبلیغات انتخاباتی واكنش نشان داد. وی گفت در بحث های انتخاباتی گاهی یك حرفهایی زده شد كه شایسته ملت ایران نبود.
این رسانه فرانسوی افزود:آیت الله خامنه ای رهبر عالی ایران با یادآوری اینكه در ایران فضای آزاد وجود دارد، بدون ذكر نام نامزد خاصی گفت بعضی ناسپاسی میكنند و از همین فضای آزاد استفاده میكنند و آزادی را نفی میكنند. این ناشكری است.
این رسانه فرانسوی تصریح كرد: رهبر عالی ایران بدون نام بردن از كشورهای همسایه ایران، ادامه داد ملتهایی كه در منطقه ما دولتهایشان تحت حمایت آمریكا هستند، حسرت انتخابات را میخورند؛ برایشان یك رویاست كه وارد صحنه شوند و چند نفر با هم بر سر ریاست اجرایی كشور رقابت كنند.
رادیو بین المللی فرانسه افزود: این اظهارات رهبر عالی ایران در حالی است كه ایشان هفته گذشته در یك سخنرانی هشدار داده بود كه اگر كسی بخواهد علیه امنیت كشور قیام كند، قطعا با عكسالعمل و واكنش سخت روبه رو خواهد شد.
*** رویترز: رهبرعالی ایران برخی سخنان انتخاباتی را شایسته ملت ندانست
خبرگزاری رویترز از دوبی گزارش داد: آیت الله خامنه ای امروز(چهارشنبه) گفت: در مناظره های انتخاباتی، سخنانی زده شد كه شایسته ملت ایران نبود، اما حضور (بالای) مردم همه این مسائل را حل می كند.
رویترز تصریح كرد: رهبر عالی ایران، نقطه نظراتش را در مورد انتخابات، حضور بالای مردمی دانست.
** سی ان ان: همه پرسی درباره توافق هسته ای
تارنمای شبكه خبری سی ان ان آمریكا درگزارشی با عنوان «یك راهنمایی ابتدایی درباره انتخابات ریاست جمهوری ایران» در گزارشی به قلم «تمارا قبلاوی» (Tamara Qiblawi) نوشت: ایرانیان روز جمعه برای انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوق های رای می روند كه (نتیجه) آن می تواند عواقبی برای آینده این كشور و رابطه آن با غرب داشته باشد.
سی ان ان ادامه داد: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، روحانی میانه رو به دنبال دومین دوره ریاست جمهوری خود است كه با طیفی از نامزدهای محافظه كار (اصولگرا) مواجه است .
این شبكه تلویزیونی آمریكایی افزود: حسن روحانی نقش كلیدی در توافق هسته ای 2015 با آمریكا و دیگر قدرت های جهانی بر سر برنامه هسته ای در قبال برداشته شدن تحریم ها داشت و این امر تا اندازه ای به عنوان عادی شدن روابط با غرب دیده شد، پیروزی روحانی در این انتخابات به معنی ادامه این حركت است.
سی ا ن ان ادامه داد: پیروزی یك محافظه كار (اصولگرا) بطورقابل توجهی تهدید توافق هسته ای خواهد بود. اردوگاه محافظه كاران(اصولگرایان) ایران، صدای رسایی در انتقاد از این توافق داشت. آنها همچنین سیاست های روحانی در قبال غرب را مورد انتقاد قرارداده و نشانه هایی را ابراز كرده اند كه پیروزی آنها به معنی تغییر درامور دیپلماتیك و احتمال افزایش تنش ها با جامعه جهانی خواهد بود.
سی ان ان درباره پیشتازان كارزارانتخاباتی ایران نوشت: حسن روحانی میانه رو كه از سوی اردوگاه اصلاح طلبان حمایت می شود و به دنبال دومین دوره ریاست جمهوری خود است این انتخابات به نوعی بعنوان یك همه پرسی درباره توافق هسته ای كه نتایج توام با اقتصادی را به همراه داشته است، دیده می شود.
این شبكه تلویزیونی آمریكایی در ادامه این گزارش افزود: ابراهیم رئیسی 56 ساله، شبهاتی درباره فواید توافق هسته ای ایجاد كرده است.
سی ان ان دربخش دیگری از این راهنمایی كوچك درباره انتخابات ایران به مساله ركود اقتصادی و موارد مربوط به توافق هسته ای ودست آوردهای اقتصادی آن مانند قراردادهای نفتی و هواپیمایی و كاهش نرخ تورم اشاره كرد و نوشت: تاكنون هیچ رئیس جمهوری ایران دومین دوره ریاست جمهوری خود را از دست نداده و در آن شكست نخورده است، اما انتخابات ایران غیر قابل پیش بینی است.
نویسنده این گزارش سی ان ان افزود: سوال اصلی، اكنون این است كه آیا ایرانیان همچنان رئوس امور كارهای وی را قبول دارند یا آنكه خواستار یك رئیس جمهوری محافظه كاری (اصولگرایی) هستند.
*** وال استریت ژورنال: حسن روحانی برنده انتخابات است
روزنامه وال استریت ژورنال روز چهارشنبه نوشت: حسن روحانی در معرض برنده شدن در انتخابات است.روحانی به خوبی می تواند جناح های سیاسی را در ایران در مورد سیاست خارجی ایران متحد كند.
این روزنامه آمریكایی افزود رئیس جمهوری ایران خواستار سرمایه گذاری خارجی است. او به وضوح اظهار داشته است در مورد تحریم ها علیه ایران می خواهد اروپا را از آمریكا جدا كند و از سرمایه گذاران غربی و محافل مربوطه برای جلوگیری از تحریم های جدید استفاده كند. او در این استراتژی از همكاری محمد جواد ظریف حرفه ای ترین و ماهرترین وزیر امور خارجه كه جمهوری اسلامی به خود دیده است برخوردار است.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران روز جمعه 29 اردیبهشت 1396 برگزار خواهد شد. در این دوره صلاحیت شش نفر تایید شده بود، كه محمدباقر قالیباف و اسحاق جهانگیری از ادامه رقابت انتخاباتی انصراف دادند .
56 میلیون و 410 هزارو 234 تن واجدان شرایط حضور در انتخابات 29 اردیبهشت هستند كه از این تعداد یك میلیون و 350 هزار و 294 تن رأی اولی هستند.
اروپام**1572**1590
برای اطلاع از آخرین اخبار جهان در كانال ایرنا بین الملل، به لینك زیر مراجعه كنید:
IRNAInternational@
https://telegram.me/joinchat/DSEp_0AtzWwBxLcJd5MPj
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۸
تهران - ایرنا - دو روز مانده به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و تغییر آرایش سیاسی صحنه انتخابات، بیانات حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات در رسانه های خارجی بازتاب داشت.