تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۰

تهران- ايرنا- روزنامه جام جم در گزارشي نوشت: مشاركت گسترده مردم در انتخابات رياست‌جمهوري، ابعاد مختلفي به لحاظ داخلي و خارجي دارد و مورد توجه فعالان سياسي و تحليلگران است. يكي از اين ابعاد، ارتقاي جايگاه بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران است و بعد ديگري از آن به افزايش استحكام داخلي و انسجام ملي مربوط مي‌شود.

در ادامه اين گزارش مي خوانيم: اسماعيل كوثري، نماينده مجلس نهم در همين زمينه به جام‌جم گفت: مردم با حضور گسترده خود در انتخابات به دشمنان پيام دادند به هر شكلي در صحنه حضور دارند و در برابر توطئه‌هاي آنها به صورت همه‌جانبه ايستادگي مي‌كنند و به اين ترتيب امنيت فعلي را تحكيم مي‌بخشند.

وي اظهار كرد: مردم با حضور حماسي خود در انتخابات بار ديگر در عمل، وفاداري خود را به ولايت و نظام مقدس اسلامي نشان دادند و با يك شور انقلابي و نشاط بالايي در پاي صندوق‌هاي راي حاضر شدند و نظرشان را در مورد نامزدها اعلام كردند.
كوثري با اشاره به اين‌كه استقبال گسترده مردم نشان‌دهنده حضور يكپارچه آنها در صحنه است، تصريح كرد: بيگانگان نيز متوجه شدند مردم ايران نظام و رهبرشان را دوست دارند و در نهايت با آزادي كامل مي‌توانند نامزد خود را مشخص كنند.

اين نماينده مجلس نهم، حضور گسترده مردم را در انتخابات نشان‌دهنده نوعي بيداري عنوان كرد و افزود: ملت ايران طي چهار دهه اخير به دنيا نشان دادند با تفكر ملي و انقلابي خود مي‌توانند الگويي براي جهانيان باشند.

كوثري اظهار كرد:مردم با حضور گسترده خود در انتخابات نشان دادند به رهبري و نظام اعتقاد دارند و نظام براي خودشان است.
وي گفت: علت حضور گسترده مردم در انتخابات به اين دليل است كه مردم متوجه شده‌اند، امنيت فعلي در جامعه و كشور ما برگرفته از حضور خودشان است و با اين حضور پرشور مي‌توانند امنيت را افزايش دهند.

**حفظ پرستيژ بين‌المللي ايران
همچنين دكتر نوذر شفيعي، استاد دانشگاه، حضور پرشور و گسترده مردم را در انتخابات، دفاع نرم عنوان كرد و افزود: اين رويكرد مردم در محاسبات دشمن لحاظ مي‌شود و به ارتقاي امنيت ملي ايران كمك كرده و موجب حفظ پرستيژ بين‌المللي ايران هم مي‌شود.

وي در گفت‌وگو با جام‌جم، با اشاره به اين‌كه حضور گسترده و پرشور مردم در انتخابات روز گذشته دلايل متعددي داشت، گفت: مهم‌ترين آن مشاركت مردم در تعيين سرنوشت خودشان است، انتخابات بارزترين جلوه مشاركت سياسي ملت است و همه‌آنچه ملت به دنبال آن است در اصل تعيين حق سرنوشت مي‌توان خلاصه كرد.

وي ادامه داد: اصولا مشاركت بالا نشان‌دهنده اميد به آينده، خودباوري و علاقه‌مندي ملت به نظام است، مشاركت بالا نشان مي‌دهد مردم يك كشور به سرنوشت خود و استقلالشان علاقه‌مند هستند.
اين استاد دانشگاه افزود: با اين توصيف، مشاركت سياسي نوعي قدرت نرم و دفاع نرم براي يك كشور محسوب مي‌شود كه در مقابل اين دو مفهوم، تهاجم نرم وجود دارد.

شفيعي با اشاره به اين‌كه دشمنان جمهوري اسلامي ايران در جهت بي‌خاصيت كردن اين قدرت نرم تلاش مي‌كردند، گفت: در صورت موفقيت آنها زمينه براي به‌كارگيري قدرت سخت و نيمه سخت يعني جنگ و تحريم فراهم مي‌شد.

اين استاد دانشگاه ادامه داد: طبق بيانات رهبر معظم انقلاب، انتخابات آبروي ملت است، آبروي ملت هم احترامي است كه ديگران براي كشوري در سطح منطقه و جهان قائل مي‌شوند و اين مشاركت به پرستيژ بين‌المللي ايران هم كمك كرد.

*منبع: روزنامه جام جم، 1396.2.30
**گروه اطلاع رساني**9370**2002**انتشار دهنده: فاطمه قنادقرصي