به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، معمولا ارزش مواد غذایی به ویژه سبزیجات پس از پخت كاهش مییابد؛ اما برخی از روشهای پخت قادر به حفظ ارزش غذایی مواد است.
مطالعات محققان اسپانیایی نشان میدهد گریل كردن قارچ یا پخت آن در مایكروویو بهترین روش برای حفظ ارزش غذایی قارچ است. قارچ حاوی مقادیر بالای فیبر و پروتئین است.
ویتامین های B1، B2، B12، C، D و E و مواد معدنی روی و سلنیم از دیگر مواد موجود در قارچ است. آنتی اكسیدانها و دیكر عوامل فعال زیستی از جمله betaglucans نیز در قارچ وجود دارد كه قادر به تقویت سیستم ایمنی است.
مطالعات نشان می دهد سرخ كردن قارچ منجر به افزایش چربی و كالری و كاهش ارزش غذایی میشود. پخارپز كردن قارچ نیز فعالیت betaglucans را افزایش می دهد، ولی فعالیت آنتی اكسیدانها كاهش مییابد.
پخت قارچ در مایكروویو و گریل كردن آن افزایش قابل ملاحظهای در فعالیت آنتی اكسیدانها و محتویات پلی فنل دارد. این مطالعه نشان میدهد پوشش قارچ با یك لایه نازك روغن زیتون قبل از پخت میتواند به افزایش ارزش غذایی آن كمك كند.
نتایج این مطالعه در نشریه Food Sciences and Nutrition منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار:گلشن
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۳
تهران - ایرنا - مطالعات نشان میدهد گریل كردن قارچ یا پخت آن در مایكروویو، بهترین روش برای افزایش فعالیت آنتی اكسیدانها و حفظ پلی فنل است.