به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، پرونده دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با مشاركت گسترده مردم در پای صندوق های رای بسته شد؛ مشاركتی كه بنا به گفته رسانه های داخلی و خارجی، بی سابقه و وصف ناشدنی بود. مردان و زنانی كه صبورانه، ساعت ها انتظار را به جان خریدند تا سرنوشت خود را به دست خود رقم بزنند و با آرامش و امنیت بیشتر روزگار بگذرانند.
به همین بهانه، گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، در گفت و گو با برخی فعالان سیاسی زن، نظر آنان را در مورد حضور پرشور مردم در انتخابات و دلایل و پیامدهای آن جویا شد. این فعالان سیاسی در گفت وگو با پژوهشگر ایرنا، مشاركت گسترده در انتخابات را نشانه روشنگری مردم برای تعیین سرنوشت بهتر خود و نسل های آتی عنوان كردند.
**مقیمی: احساس تملك نسبت به نتیجه آرا، همگان را به پای صندوق كشاند
«سیده فاطمه مقیمی» عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا، ضمن تاكید بر این كه حضور مردم در صحنه انتخابات، نشانگر مسوولیت پذیری آنان نسبت به تعهداتی است كه در جامعه دارند، گفت: مشاركت عمومی در این انتخابات، فراتر از وظیفه بود و احساس تملك نسبت به نتیجه آرای دریافتی، بُعد جدیدی را ایجاد كرد. احساسی كه نشان داد جامعه هم نسبت به انجام وظیفه خود حساس است و دیگر منتظر نمی نشیند تا آنچه می خواهد توسط دیگران انجام شود.
وی افزود: با این مشاركت گسترده، رسالت رییس دولت جدید كمی دشوارتر است چرا كه باید پاسخگوی مطالبات مردمی باشد كه برای انتخاب وی، صبورانه ایستادند و انشالله در چهارسال پیش رو، دولت تدبیر و امید با قدرت و حمایت مردم و نگاه قاطع خواسته های مردم را جامه عمل بپوشانند.
**افتخاری: «نه» محكم مردم به دشمنان
«لاله افتخاری» نماینده مردم تهران در نهمین مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا درباره این حضور پرشور مردمی گفت: مردم كشورمان، به فرمان رهبر انقلاب لبیك گفتند و علیرغم همه اقدام های كه دشمن انجام داد، تحریم ها را برنداشت و كم كاری هایی كه از سوی مسوولان در زمینه اشتغال و رفاه صورت گرفت، در انتخابات شركت كردند و «نه» محكمی به همه دشمنان دادند.
افتخاری تصریح كرد: این مشاركت حداكثری را تبریك می گویم و پیروز این انتخابات، نظام و مردم هستند. امروز روزی است كه مردم كشورمان، باید به فرد منتخب كمك كرده و بر عملكرد او نظارت كنند.
**راكعی: مشاركت با این مفهوم كه یك رای برای رقم زدن سرنوشت كشور اثربخش است
«فاطمه راكعی» نماینده مجلس دوره ششم و دبیركل جمعیت زنان نواندیش، در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا، از شور و هیجان مردمی گفت كه صف های طولانی صندوق های رای هم نتوانست خللی در آن ایجاد كند.
وی تاكید كرد: این حضور پرشكوه و معنا دار در انتخابات را می توان برجسته ترین حماسی ایرانیان در طول تاریخ نظام جمهوری اسلامی است. شاهد حضور زنان و مردانی بودیم كه علیرغم ناتوانی جسمی، با كمك دیگران در پای صندوق های رای حضور پررنگی داشتند، كودكانی كه دست در دست والدین، در حال آموزش پذیری تعیین سرنوشت خود بودند. افرادی كه ساعت ها گرما و صف های طولانی را به عشق این كه راه درست را برای آینده روشن میهن رقم بزنند، تحمل كردند.
دبیركل جمعیت زنان نواندیش در ادامه این گفت و گو، درباره دلیل این مشاركت گسترده اظهار داشت: مردم به این نتیجه رسیدند كه هر یك رای برای رقم زدن سرنوشت كشور اثربخش است و می تواند به مدت چهارسال، تفكری كه اكثریت مردم می خواهند را حاكم كنند، به همین دلیل با تمام وجود و عشق به وطن به پای صندوق ها رفتند. مردمی كه اداره سیاسی كشور را با نگاهی عادلانه و بدون تبعیض می خواهند.
**نژادی: مشاركت گسترده برای فردای فرزندان و نسل های بعد این مرز و بوم
بی نظیر و قابل وصف، صفاتی بود كه «اطهره نژادی» معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به مشاركت مردم در انتخابات و تعیین مدیریت قوه مجریه كشور داد.
وی در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا گفت: تحمل ساعت ها ایستادن در صف و همراهی و همدلی مردم، نكته بارزی بود كه چشم هر بیننده ای را به خود خیره می كرد. به نظر من این حركت اجتماعی و سیاسی، پیام بزرگی در برداشت و آن پیام چیزی نبود جز وطن دوستی و دغدغه فردای ایران.
نژادی با بیان این جمله كه به نظر شما چه چیزی می توانست یك سالمند را كه قادر به راه رفتن هم نبود به پای صندوق رأی بیاورد؟ آیا جز این است كه نگران فردای فرزندان و نسل های بعد این مرز و بوم بوده است؟ ادامه داد : مردم، با حضور گستره خود، اعلام كردند كه در جهت تداوم آرامش و پایداری كشور تلاش می كنند و انشاءالله دولت برگزیده نیز قدردان این همراهی عظیم خواهد بود چرا كه ملت ایران شایسته بهترین ها هستند.
** محتشمی پور:پیروز این میدان همه مردم هستند
«فخرالسادات محتشمی پور» در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا اظهار داشت: یكی از برگ های زرین مشاركت عمومی مردم در تاریخ ایران رقم زده شد و مردم پر شور، پیروزی این میدان بودند. این حضور پرشور قدردانستنی است.
وی درباره علت این حضور پرشكوه گفت: در این دوره از رقابت های انتخاباتی، دو جریان مطرح در كشور با هم به رقابت پرداختند، گروهی با رای های سنتی و گروه دیگر كه متناسب با شرایط، رای آنان معنا پیدا می كند. در این میان، روشن شدن ایده ها و آرمان های هر دو جناح در تبلیغات انتخاباتی، تصمیم گیری را برای مردم آسان تر كرد. این كه به جریانی رای بدهند كه صددرصد معتقد به رفع تحریم ها، تداوم برجام و بهبود وضعیت و شرایط مردم در سایه امنیت، صلح و آرامش است یا جریانی كه در عملكرد گذشته و حال خود، نشان دادند كه تعهدی به تداوم برجام و رفع تحریم و جنگ ندارند.
این فعال سیاسی افزود: داشتن امنیت و آرامش و ایجاد برجامی در سیاست های داخلی به منظور بازشدن گره های مشكلات، مهمترین مساله بود كه باعث شد مردم به میدان بیایند چرا كه می دانند این امور به سرپنجه دولت تدبیر و امید اجرایی و بسترساز آشتی ملی خواهد شد.
**طاهریان: حضور پرشور ورزشكاران با هدف شكوفایی در بخش های قهرمانی و توسعه زیر ساخت ها
«طاهره طاهریان» مشاورمعاون رئیس جمهوری در امور ورزش دختران و زنان در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا، ضمن اشاره به مشاركت گسترده جامعه ورزشی در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: جامعه ورزشی زنان، این مشاركت را به عنوان وظیفه ملی خود دانسته تا آن جا كه ورزشكاران حاضر در چهارمین دوره بازیهای همبستگی كشورهای اسلامی با هماهنگی كه از سوی كادر سرپرستی كاروان و سفارت ایران در باكو انجام شده پای صندوقهای رای رفتند.
وی افزود: شكوفایی در امر ورزش و كسب نخستین مدال ها در دولت یازدهم، عاملی شد كه ورزشكاران ما با هدف پیشرفت و بهبود بیشتر، شكوهمندانه در انتخابات شركت كنند تا شاهد شكوفایی بیشتر در بخش های قهرمانی و توسعه زیر ساخت ها به خصوص در ورزش بانوان باشیم. شرایط امروز در ورزش زنان، نیازمند به برنامه ریزی برای حرفه گری است كه با ادامه دولت تدبیر و امید به منصه ظهور خواهد رسید.
پژوهشم**9294** 1601**خبرنگار: فاطمه دهقان نیری**انتشار دهنده: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما همراه شوید.
https://t.me/Irnaresearch
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۱
تهران-ایرنا-حضورباشكوه نزدیك به 42 میلیون نفر از ملت ایران پای صندوق های رای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، نمایانگر حساسیت ایرانیان به تعیین سرنوشت خود و آیندگان و تلاش آنان برای انسجام و اتحاد ملی شد.