شاهرود- ايرنا- برداشت گل محمدي از باغ هاي مركز تحقيقات وآموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان سمنان(شاهرود) آغاز شد.

رييس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي استان سمنان روز يكشنبه به ايرنا گفت: برداشت چين اول گلبرگ هاي گل محمدي از باغ هاي الگويي مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي، با مشاركت دانش آموزان دختر كار و دانش رشته كشاورزي اين مركز آغاز شد.
احمد دزيانيان با تاكيد بر اهميت كشت گل محمدي در شاهرود، افزود: كشت گل محمدي در مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي استان در سال جاري به ميزان پنج هكتار افزايش مي يابد.
وي اضافه كرد: با توجه به اقليم خشك و نيمه خشك ايران و كمبود منابع آبي در استان، تغيير الگوي كشت يك راهكار اساسي براي اصلاح الگوي مصرف آب در بخش كشاورزي است.
دزيانيان تاكيد كرد: با تغيير الگوي كشت از محصولاتي كه به آب زياد در طول دوره رشد خود نيازمند هستند به سمت محصولات با مقاومت بالاتر نسبت به كم آبي و سازگارتر با شرايط اقليمي و منطقه اي استان و همچنين محصولات داراي مزيت اقتصادي بيشتر، مي توان گامي در جهت مديريت صحيح آب و افزايش بهره وري آن در استان برداشت.
وي گل محمدي را يكي از محصولات مهم در تغيير الگوي كشت در مناطق كم آب دانست و گفت: بنابر آمار منتشر شده از سوي وزارت جهاد كشاورزي در سال 94، به طور ميانگين در هر هكتار گل محمدي در سال 2.2 تن گل جمع آوري مي شود و از تقطير اين ميزان گل، حدود يك كيلوگرم اسانس بدست مي آيد.
دزيانيان افزود: اسانس گل محمدي، از گران ترين اسانس هاي گياهي به شمار مي رود به گونه اي كه هر ليتر آن 18 هزار دلار، معادل 65 ميليون تومان به فروش مي رسد.
گل محمدي از ديرباز در ايران كشت مي ‌شده ‌است. مناطق مورد كشت گل محمدي اغلب مناطق كوهپايه‌اي و اقليم هاي خشك و نيمه خشك با تابستان هاي معتدل و خشك و زمستان هاي سرد است.
در حال حاضر كشت گل محمدي در 14 استان ايران انجام مي شود كه مهم ترين آن ها دهستان لاله‌زار كرمان، داراب (لايزنگان) و شهر ميمند فارس ، كاشان و آذربايجان شرقي است و در ديگر استان ها كشت بيشتر به صورت پراكنده است.
محصول عمده گل محمدي، گلاب، اسانس و گلبرگ خشك مي‌باشد، كه از آنها در صنايع دارويي، عطرسازي، فرآورده‌هاي بهداشتي و آرايشي و صنايع غذايي استفاده مي‌شود. مصرف دارويي آن بيشتر در درمان دردهاي رماتيسمي، قلبي، تقويت اعصاب و معده و رفع بعضي از سردردها بوده و در تهيه شربت و مربا و در صنايع شيريني سازي و تهيه بستني نيز استفاده مي‌شود.
سالانه گلاب و اسانس ايران به كشورهاي حوزه خليج فارس و كشورهاي اروپايي ازجمله فرانسه و انگلستان صادر مي‌شود.
7359/6167 خبرنگار: مهسا شانيان ** انتشار دهنده : محسن شاكري