ايلام - ايرنا - معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري ايلام تصريح كرد: دولت عراق موضوع تبديل نقطه مرزي چيلات در محدوده شهرستان دهلران را به عنوان يكي ديگر از گذرگاه مرزي و رسمي ايران و عراق تصويب كرد.

حشمت اله عسگري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا از اين مصوبه و ابلاغ ان در كمترين فاصله از انتخابات رياست جمهوري به عنوان تحقق يكي از مطالبات جدي و مورد پيگيري استان ايلام به خصوص مردم و مسولان شهرستان دهلران نام برد.
وي با ذكر ضرورت اجتماعي ، اقتصادي و اهميت ارتباطي گشايش گذرگاه در محدوده مرزي شهرستان دهلران با كشور همسايه خاطر نشان كرد: مردم و مسوولان استان ميسان عراق نيز مستمر بر گشايش چيلات به عنوان گذرگاه مرزي تاكيد داشته و مطرح كرده اند.
وي اظهار كرد: اين خبر خوشي در اولين روز بعد از پيروزي دولت تدبير و اميد براي مردم شريف و مرزدار استان ايلام است كه بتوانند مراودات خود با كشور عراق را گسترش دهند.
افزود: با توجه به پيگيري مستمر مديريت استان و با رايزني مسئولان وزارت امور خارجه، به تازه گي دولت عراق ايجاد گذرگاه ارتباطي چيلات بين دو استان ايلام و ميسان عراق را تصويب و به وزارت داخلي عراق و استان ميسان براي اجرا ابلاغ كرده است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري ايلام تصريح كرد: بزودي يك كميته مشترك براي هماهنگي و انجام ديگر مراحل مورد نياز براي گشايش اين نقطه مرزي در 27 كيلومتر شهر دهلران به عنوان يكي از نزديكترين نقاط دسترسي به مناطق راهبردي و جمعيتي كشور عراق تشكيل مي شود.
عسگري گفت: هم‌اكنون احداث زيرساخت‌هاي لازم از قبيل راه دسترسي در اين نقطه مرزي در دست اقدام است.
او فاصله نقطه مرزي چيلات تا شهر نجف اشرف را 300 كيلومتر عنوان كرد و گفت: گشايش چيلات به خصوص در ايام اربعين به منظور تسهيل در تردد زائران عتبات عاليات دو كشور بسيار حائز اهميت است .
وي ابراز اميدواري كرد كه با تدبير دولت دوازدهم بازگشايي اين مرز علاوه بر استفاده به‌عنوان گذرگاه رسمي براي سفر زائران در ايام اربعين، در رونق اقتصادي و معيشتي منطقه نيز تاثير بسزايي داشته باشد.
حدود نيمي - 220 كيلومتر -از مجموع 430كيلومتر مرز مشترك استان ايلام با كشور همسايه در محدوده شهرستان دهلران و همجوار با استان ميسان عراق قرار دارد.
قرابت هاي فرهنگي و مراودات تاريخي - اجتماعي شهرستان هاي مرزي ايلام ، مهران و دهلران در غرب كشور با استان هاي واسط ، ميسان و ديالي در شرق عراق موجب مطالبه مراوده بيشتر مردمان دوسوي مرز شده است.
مرز بين المللي و واقع در جوار استان واسط در شرق عراق هم اكنون به عنوان اصلي ترين كانون تردد زائران سالانه پذيراي سفر بيش از 2ميليون نفر زائر است.
خبرنگار: ناهيد ابراهيمي ***انتشار دهنده : شهريار حيدري فر
7177/6034