مشهد- ايرنا- مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: قبل از فعاليت دولت يازدهم زمان صدور مجوز براي فعاليت موسسات فرهنگي و هنري چندمنظوره بسيار طولاني و افزون بر دو سال بود اما هم اينك زمان آن به دو ماه كاهش يافته است.

مهدي محمدي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در مشهد افزود: با راه اندازي 'سامانه الكترونيكي سراسري موسسات فرهنگي و هنري چندمنظوره' زمان صدور مجوز براي آنها كمتر از اين نيز مي شود.
وي به روند پيچيده و طولاني صدور مجوز در گذشته اشاره و بيان كرد: رويكرد اصلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در حوزه مطبوعاتي، كانونهاي آگهي تبليغاتي، موسسات فرهنگي چندمنظوره و موسسات فرهنگي تك منظوره كاهش زمان صدور و حمايت ويژه از آنها است.
دبير هيات رسيدگي به امور مراكز فرهنگي همچنين به فعاليت افزون بر 6 هزار موسسه فرهنگي و هنري چندمنظوره در سطح كشور اشاره و بيان كرد: از ابتداي فعاليت دولت تدبير و اميد تاكنون مجوز فعاليت براي دو هزار و 200 موسسه فرهنگي و هنري صادر شده است.
وي ادامه داد: هم اينك 85 درصد اختيارات امور موسسات فرهنگي هنري چندمنظوره به استانها تفويض شده است. اجراي برنامه هاي فرهنگي، مطبوعاتي، هنري و آموزشي از جمله موضوعاتي است كه به صورت ويژه در سال جاري دنبال مي شود.
محمدي گفت: تلاش به منظور تخصيص اعتبار مناسب براي موسسات فرهنگي و هنري با هدف گسترش فعاليتها و درجه بندي اين موسسات را از رويكردهايي ذكر كرد كه به صورت ويژه امسال دنبال مي شوند.
وي افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به دنبال خصوصي سازي فعاليتهاي خود است و در اين زمينه موسسات فرهنگي و هنري بهترين بازوي خصوصي سازي حوزه فعاليتهاي فرهنگي محسوب مي شوند. بر همين اساس قرار است برگزاري بسياري از نمايشگاهها و برنامه هاي بزرگ كشور به موسسات فرهنگي و هنري واگذار شود لذا در اين زمينه برنامه ريزي مناسبي انجام شده است.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: برخي از برنامه هاي كنوني استانها از جمله برگزاري نمايشگاههاي كتاب به موسسات فرهنگي و هنري واگذار شده است. اگر حمايت از اين موسسات بيشتر شود قطعا فضاي عمومي فرهنگ و هنر كشور نيز رونق خواهد يافت. موسسات مي توانند با شركتهاي بزرگ اقتصادي رقابت كنند.
وي گفت: به عنوان مثال هم اكنون در اصفهان يك موسسه فرهنگي و هنري 270 كارمند دارد و گامهاي بسيار مهمي را در خصوص آموزش و اشتغالزايي برداشته است.
دبير هيات رسيدگي به امور مراكز فرهنگي افزود: نظارت بر فعاليت موسسات فرهنگي و هنري نيز توسط بازرسان و كارشناسان ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي انجام مي شود و در صورت بروز تخلف بلافاصله در واحد تخلفات موضوع مطرح شده و بررسي مي شود.
وي در ادامه به خراسان رضوي نيز اشاره و بيان كرد: از موسسات فرهنگي و هنري فعال اين استان به دليل اينكه از برگزار كردن برخي از برنامه ها همچون كنسرتهاي موسيقي و درآمدزايي آن محروم هستند به صورت ويژه تر حمايت خواهيم كرد.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به منظور حضور در پنجمين گردهمايي و كارگاه آموزشي سراسري كارشناسان موسسات فرهنگي و هنري كل كشور به مشهد سفر كرده است. طي اين گردهمايي كه تا فردا در مشهد ادامه دارد موضوع آموزش سامانه الكترونيكي صدور مجوز موسسات فرهنگي هنري به كارشناسان ادارت كل ارشاد فرهنگ و ارشاد اسلامي سراسر كشور بحث و بررسي مي شود.
كاهش زمان صدور مجوز موسسات فرهنگي و هنري، ارتقاء بهره وري و حمايت و اعطاي تسهيلات ويژه به آنها از جمله موضوعاتي است كه در پنجمين گردهمايي كارشناسان موسسات فرهنگي و هنري كل كشور بررسي مي شود.
خبرنگار: توحيد آرش نيا **انتشاردهنده: حسين كريم زاده
7498/1858