علی مروت امیری روز سه شنبه در گفت و گو ایرنا اظهار كرد: امسال ورود عشایر به این شهرستان از ابتدای اردیبهشت آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه داشت كه تخلف های چرای غیرمجاز آنها در مراتع ملایر در دست بررسی است.
وی با بیان اینكه ورود و خروج عشایر به مراتع ملایر یكماه به طول انجامید، بیان كرد: عشایر از سمت سامن وارد شهرستان شده و هم اكنون از جوكار به سمت تویسركان و همدان خارج شده اند.
امیری ادامه داد: زمان ورود عشایر به مراتع این شهرستان از 15 اردیبهشت است، اما هر ساله شاهد ورود زودهنگام عشایر و وارد كردن خسارت های فراوان به مراتع ملایر هستیم.
وی افزود: این در حالیست كه ظرفیت مراتع ملایر 120 هزار واحد دامی در طول 6 ماه است و به دلیل ورود زود هنگام و استفاده بیش از ظرفیت دام ها از مراتع، آسیب های زیادی به مراتع وارد می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی ملایر اظهار كرد: در حال حاضر بیش از سه برابر واحد دامی از ظرفیت مراتع این شهرستان استفاده می شود.
وی تصریح كرد: امسال با آغاز ورود عشایر به مراتع این شهرستان از ابتدای اردیبهشت ماه، 10 فقره پرونده قضایی مربوط به چرای غیرمجاز دام توسط دامداران، تشكیل شده است.
امیری گفت: سال گذشته 22 مورد از پرونده های تخلف در منابع طبیعی این شهرستان مربوط به چرای غیرمجاز دام در مراتع منجر به صدور رای شد.
وی با بیان اینكه به شدت با چرای غیرمجاز برای حفظ مراتع برخورد می شود، افزود: در این راستا به منظور حفظ و حراست از مراتع شهرستان، اكیپ هایی به صورت ثابت در نقاط سه راهی بروجرد، نهاوند و ملایر و یك اكیپ سیار برای كنترل زمان ورود عشایر مستقر است.
به گزارش ایرنا امیری ادامه داد: مراتع این شهرستان در سه سطح درجه یك، 2 و سه درجه بندی شده اند و رساندن مراتع ضعیف به مراتع درجه یك از اهداف بلند مدت منابع طبیعی است.
شهرستان ملایر دارای 170 هزار هكتار اراضی منابع طبیعی است كه 138 هزار هكتار از این میزان را مراتع تشكیل داده است.
در حال حاضر 210 سامانه مرتعی در این شهرستان فعال است كه از این تعداد 208 سامانه روستایی و 2 سامانه عرفی، عشایری نیز مربوط به روستای علی آباد دمق و قلعه آقابیگ به عنوان نقطه ییلاق عشایر است.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 كیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/6993
خبرنگار: معصومه موسوی**انتشار دهنده:اكبر بهاروند
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۵
ملایر- ایرنا- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: چرای بی رویه و غیر مجاز دام توسط دامداران و عشایر در محدود مراتع این شهرستان نگران كننده است و این بی توجهی برخی دامداران، زیستگاه و مراتع این منطقه را تهدیدی می كند.