سنندج- ايرنا- سرپرست اداره ميراث فرهنگي،گردشگري و صنايع دستي بانه گفت: با توجه به ظرفيت هاي بسيار خوب در زمينه شالبافي شهر آرمرده بانه ظرفيت تبديل شدن به دهكده جهاني نساجي را دارد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، سعدالله رحيمي خواه روز سه شنبه در كارگاه توجيهي براي شالبافان شهر آرمرده كه در سالن جلسات جهاد كشاورزي آرمرده برگزار شد، افزود: با توجه به ظرفيت هاي بسيار زياد و وجود شالبافان ماهر شهر آرمرده بانه به ظرفيت تبديل شدن به دهكده جهاني نساجي سنتي دارد.
وي وجود بيش از 80 شالباف ماهر در شهر آرمرده را يكي از ظرفيت هاي بسيار خوب اين شهر در زمينه توسعه صنايع دستي دانست و خاطر نشان كرد: در راستاي معرفي و تبديل شدن شهر آرمرده به دهكده جهاني نساجي سنتي، رايزني هايي با مسئولين استاني انجام شده و در آينده نزديك اقداماتي در اين زمينه انجام مي شود.
وي گفت: براي تبديل شدن آرمرده به دهكده جهاني نساجي بايد كارهايي در زمينه تشكيل تعاوني و انجمن ها در اين زمينه انجام و از ظرفيت كارشناسان و طراحان مد و لباس در اين زمينه بهره گرفته شود.
رحيمي خواه برگزاري تور براي طراحان لباس را ضروري دانست و افزود: در چند ماه آينده تور سراسري طراحان لباس در آرمرده به منظور تشويق و ترغيب شالباف و همچنين نوآوري و بروز رساني اين صنعت دستي برگزار مي شود.
وي گفت: شالبافي يكي از رشته هاي بومي و محلي شهرستان بانه است كه در آرمرده انجام مي شود و اكثر مردم اين شهر در آين زمينه فعاليت مي كنند.
سرپرست اداره ميراث فرهنگي،گردشگري و صنايع دستي بانه اظهار كرد: صنعت شالبافي يك صنعت خانگي است و زنان زيادي در شهر آرمرده و روستاهاي اطراف به اين كار اشتغال دارند.
وي اظهار كرد: در چند سال اخير تقاضا براي توليد شال زياد شده بنابراين اين رشته صنايع دستي نياز به توسعه بيشتر دارد.
وي ادامه داد: بايد در اين هنر بومي و سنتي نوآوري و خلاقيت ايجاد شود و با طراحي و خلاقيت لباس زنانه هم بافته شود.
در اين كارگاه آموزشي يك روزه كه به منظور توجه به صنعت شالبافي و تشويق شالبافان به توليد بشتر انجام شد كارشناسان صنايع دستي به بررسي ظرفيت ها، قابليت ها، مشكلات و موانع رشته شالبافي و نقش آن در توسعه و افزايش توان توليد و معرفي اين محصول به بازارهاي داخلي و خارجي اشاره كردند.
شالبافي يكي از رشته هاي صنايع دستي بيش از 400 سال قدمت دارد و مركز توليد آن شهر آرمرده بانه است. شال نوعي پوشش مردانه در كردستان است و از پشم بز مرخز توليد مي شود.
بانه در 242 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/6108
**خبرنگار: زينب طلايي/ **انتشار دهنده: اميد بهمني
**آگاهي از آخرين اخبار استان كردستان در كانال زير:
@IRNSANANDAJ
https://telegram.me/joinchat.DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg