تهران-ايرنا- رئيس كميسيون قضايي مجلس با حضوردرهمايش ملي حقوق مالكيت ادبي، هنري و حقوق مرتبط گفت: بررسي لايحه مالكيت ادبي و هنري در مجلس شوراي اسلامي در اولويت قرار دارد.

به گزارش گروه اخبار فرهنگي ايرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، اللهيار ملك شاهي روز سه شنبه درهفتمين همايش ملي حقوق مالكيت ادبي، هنري و حقوق مرتبط اظهار كرد: با توجه به اهميت دارايي هاي فكري و تنوع و پيچيدگي بر نحوه آن ها، سعي شده تا دارايي هاي فكري مربوط ، حَسَب مورد درنظام حقوقي مورد حمايت قرار بگيرند.
وي تصريح كرد: يكي از اين دارايي ها، لايحه حمايت از مالكيت صنعتي است كه همراه آن طرحي با همين عنوان در مجلس شوراي اسلامي بررسي شد.
ملك شاهي ادامه داد: در دوره نهم مجلس اين لايحه به صحن ارائه شد اما با خاتمه عمر مجلس، تمامي لوايح كه در دستور كار بودند، لغو شدند. بنابراين اين لايحه (مالكيت صنعتي) دوباره با شروع مجلس جديد مطرح شد.
وي عنوان كرد: لايحه ديگر، مالكيت ادبي و فكري است كه با حمايت وزارت ارشاد تنظيم و ارائه شده و با قيد فوريت در حال بررسي است. اما مواردي مانند فولكلور را مي توان خارج از لايحه مالكيت ادبي و هنري بررسي كرد. زيرا اينها اثر هنري هستند و بايد با قوانين خاص در مجلس مورد شناسايي قرار گيرند. چون اگر ما در اين زمينه پيشقدم نشويم ممكن است ديگران به اسم خودشان آن ها را ثبت كنند.
رييس كميسيون قضايي مجلس ادامه داد: حمايت ديگر، حمايت حقوقي موارد خاص است كه جاي آن در قوانين ما بسيار خالي است. اميدواريم همايش ملي مالكيت ادبي و هنري در اين زمينه نيز موثر باشد.
وي توضيح داد: متأسفانه امروزه يك اثر علمي و هنري و ادبي اگر افشا شود از اختيار مالك آن خارج مي شود. هنر ما اين است بتوانيم قانوني را وضع كنيم كه اين انحصار براي خالق آثار مورد حمايت قرار گيرند.
ملك شاهي افزود: آثار فرهنگي و هنري و حمايت از آن ها نياز به حمايت جهاني دارد؛ بنابراين بايد با منابع حقوقي دنيا رابطه بين المللي برقرار كنيم. از سال ٨٣ به بعد ايران به كنوانسيون هاي مختلفي در اين خصوص ملحق شده است كه از آن ميان مي توان به ثبت اختراع بين المللي اشاره كرد.
وي توضيح داد: مجلس در حوزه مالكيت ادبي و هنري قوانين خاص خود را دارد كه از آن ميان مي توان به قانون حمايت از مولفان، مصنفان و هنرمندان و قانون ترجمه و تكثير كتب اشاره كرد.
ملك شاهي تصريح كرد: اين قوانين با توجه به پيشرفت هايي كه داريم، نمي توانند پاسخگوي نياز ما باشد. بنابراين قانون حقوق مالكيت ادبي و هنري به مجلس عرضه شده است و ما آن را در اولويت قرار داده ايم.
وي بيان كرد: ما در آستانه تصويب يك قانون بسيار مهم هستيم و آن قانون مالكيت ادبي و هنري است. نتيجه اين همايش مي تواند براي ما كمك خوبي در زمينه تصميم سازي و تسهيل سازي كارهاي ما باشد. همچنين اين همايش مي تواند مقدمه اي براي تصويب لايحه فرهنگ عامه باشد.
هفتمين همايش ملي حقوق مالكيت ادبي، هنري و حقوق مرتبط صبح امروز با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مركز همايش هاي كتابخانه ملي آغاز به كار كرد و تا ساعت ١٧ امروز ادامه دارد.
فراهنگ**1540**1823
دريافت: حميد بحرينيان** انتشار: طاهره نبي اللهي