تهران-ايرنا-مديركل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: فتح خرمشهر، تنها فتح خاك كشور نبود بلكه فتح ارزش ها و آرمان ها بود كه بايد در نشر و ترويج اين ارزش ها براي نسل بعد تلاش كنيم.

به گزارش خبرنگار ايرنا، عليرضا كمرئي روز چهارشنبه در مراسم صبحگاه مشترك بسيج فرهنگيان تهران بزرگ به مناسبت سالروز آزاد سازي خرمشهر در محل آموزش و پرورش شهر تهران با گراميداشت اين روز اظهار كرد: ارزش و اهميت فتح خرمشهر به اندازه اي است كه از اين روز به عنوان روز مقاومت و ايستادگي در مقابل دشمن ياد مي شود.
وي گفت: در تاريخ هر كشور، نقاط عطفي وجود دارد كه كشور را به سمت پيروزي و سربلندي و يا ذلت سوق مي دهد، انقلاب اسلامي يكي از نقاط عطف كشور ما به شمار مي آيد كه در پايان قرن 20 توجه همه ملت ها را به خود جلب كرد و يكي از نقاط عطف انقلاب اسلامي، فتح خرمشهر است.
كمرئي با اشاره به اشغال خرمشهر در طول تاريخ افزود: خرمشهر در سال 1227 در زمان عثماني ها، سال 1273، خرمشهر براساس معاهده پاريس در جريان جدايي هرات از ايران به اشغال نيروهاي انگليس درآمد و سومين بار هم در جريان جنگ جهاني دوم اين شهر اشغال شد.
وي افزود: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، نيروهاي عراقي سعي مي كند كه در مدت زمان كوتاه خرمشهر را از كشور جدا كند اما با تلاش و مجاهدت فرزندان انقلاب دشمن ناكام ماند و ذره اي از خاك كشور به دست كسي سپرده نمي شود و خرمشهر باقي مي ماند.
مديركل آموزش و پرورش شهر تهران با بيان اينكه فتح خرمشهر تاريخ جنگ را به قبل و بعد از اشغال خرمشهر تقسيم كرد، اظهار كرد:بعد از آزادسازي خرمشهر، تاكنيك فرماندهان به واسطه پشتوانه ديپلماسي تغيير كرد و براي صلح جنگيدند كه عزت جامعه حفظ شود و براين اساس بايد در بازنشر فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس و عقايد آن بيشتر توجه كنيم.
سردار احمد بيگدلي معاون امنيتي و دفاعي سپاه تهران نيز در اين آيين با بيان اينكه بايد سوم خردادماه، روز آزادسازي خرمشهر را به ملت بزرگ ايران تبريك گفت، اظهار كرد: آزادسازي اين شهر از دست نيروهاي بعث عراق، نتيجه تلاش غيور مردي مردم ايران بود.
وي با اشاره به چگونگي اشغال خرمشهر گفت: در آغاز جنگ تحميلي كشورهاي غرب و شرق بسيج و با عراق همدل شدند تا به ايران حمله كنند، عراق با اهداف متعددي حمله به ايران را آغاز كرد كه يكي از اين اهداف حمله به خرمشهر بود و در اين راستا خط اتوبوسراني بين بصره و خرمشهر را راه اندازي كرد.
سردار بيگدلي با بيان اينكه وحدت ملت ايران گره هاي بزرگ و مسايل پيچيده را حل مي كند، افزود: عراق مصمم بود كه خرمشهر را به تصرف خود دربياورد اما اراده الهي، وحدت و عزم مردم ايران باعث شد كه خرمشهر آزاد شود.
يوسفعلي مرادي مسئول بسيج دانش آموزي و فرهنگيان تهران بزرگ نيز در اين آيين گفت: همه مي دانيم كه خرمشهر را خدا آزاد كرد، دليرمردان و شجاع مردان و انسان هاي مجاهد، مقاوم و با روحيه انقلابي و ولايي با ياري خداوند خرمشهر را از دست دشمنان نجات داد.
وي افزود: در اولين سال هاي انقلاب اسلامي رژيم بعث عراق، حمله تمام عياري را در منطقه و مرز كشور ايجاد كرد و با قصد تصرف سه روزه استان خوزستان وارد كشور شدند.
مرادي با بيان اينكه اشغال و آزادسازي خرمشهر از چهارم آبان ماه 59 تا سوم خرداد 61به طول انجاميد، اظهار كرد: در طول 34روز، دليرمردان بسيجي با عمليات بيت المقدس، دست به دست هم دادند و ملت مقاوم و انقلابي ايران پاره تن كشور را از دست دشمنان درآوردند و نيروهاي عراقي را به بيرون مرزهاي كشور كشاندند.
مسئول بسيج دانش آموزي و فرهنگيان تهران بزرگ گفت: ارتش عراق تكيه گاه سياسي خود را بعد از آزادسازي خرمشهر از دست داد، 13هزار نفر از نيروهاي عراقي كشته و 19هزار نفر نيروهاي عراقي نيز اسير شدند.
وي خاطرنشان كرد: آزادسازي خرمشهر، بازپس گيري يك شهر نيست بلكه احياي فرهنگ انقلاب اسلامي است.
مرادي با بيان اينكه جنگ تمام شد اما فتنه تمام نشده است، افزود: ما همچنان شاهد فتنه‌هاي مختلف در دنيا به خصوص در منطقه خاورميانه هستيم و اميدواريم خداوند به رزمندگان اسلام كه در حال جنگ با استكبار هستند، نصرت عطا فرمايد.
در پايان اين مراسم، از رزمندگان و ايثارگران فرهنگي شهر تهران تجليل شد.
آزادسازي خرمشهر يكي از مهم‌ترين اهداف عمليات الي بيت‌المقدس در دوره جنگ ايران و عراق بود كه پس از 578 روز اشغال در روز سوم خرداد سال 1361 صورت گرفت.
روز سوم خردادماه در تقويم رسمي كشور به نام فتح خرمشهر در عمليات بيت المقدس و روز مقاومت، ايثار و پيروزي نامگذاري شده است.
*براي اطلاع از اخبار متنوع انتشار يافته در شبانه روز با كانال ايرنا استان تهران در تلگرام به نشاني IRNATEHRAN@ همراه شويد.
خبرنگار: معصومه جوان معبودي انتشاردهنده: موسي فعاليان
تهرام/7245/ 1539