آنان مي گويند: وقتي با نيروهاي الحشدالشعبي روبه رو شديم، باورمان نمي شد، آنها ما را در آغوش گرفتند و اشك مي ريختند و هرچه داشتند در اختيار ما قرار دادند و در انتقال بار و بچه ها به ما كمك كردند.
به گزارش خبرنگاران ايرنا از منطقه عملياتي، در روزهاي دوشنبه و سه شنبه اين هفته، صف بزرگ خودروهاي سنگين، انواع وانت و كاميونت و سواري هاي شخصي در طول جاده تل عبطه به سمت القياره در جنوب موصل، حكايت گر فرار ده ها هزار تن از شهروندان عراقي از چنگ داعش بود.
خبرنگاران ايرنا، در جريان پوشش ميداني عمليات آزادسازي القيروان، شاهد تخليه هزاران تن از اهالي روستاها و بخش هاي مناطق شمال غرب عراق در غرب استان نينوا با كمك نيروهاي الحشدالشعبي بودند.
اين خانواده ها عمدتا از القيروان و روستاهاي تل بنات، تل قصف و نيز روستاهاي دشت جنوبي سنجار بودند كه وسايل و لوازم ضروري را بار كاميون ها كرده و راهي نقاط امن تر در جنوب منطقه شده بودند.
آوارگان مناطق شمال غرب نينوا مي گفتند كه ساعاتي زير آتش دو طرف قرار داشتند، اما با احتياط هاي بعمل آمده از سوي نيروهاي الحشدالشعبي توانستند منطقه درگيري را ترك كنند.
پيرمرد حدود 65 ساله اهل تل بنات در اين باره گفت: آنقدر درباره الحشدالشعبي ادعاهاي هولناكي شنيده بوديم كه نمي دانستيم چه بر سرمان خواهد آمد؟! ، اما حالا...
وي به خبرنگاراني كه از او درباره برخورد نيروها با خانواده ها سوال كرده بودند، گفت، نيروهاي الحشدالشعبي آغوش خود را به روي ما گشودند و ما تازه فهميديم كه چقدر دروغ شنيده ايم.
پيرمرد كه خانواده اش را به همراه مقاديري لوازم به سمت تل عبطه منتقل مي كرد، گفت: رسانه ها، برخي سياستمداران و دشمنان عراق، آنقدر ما را از الحشدالشعبي ترسانده بودند كه تصور مي كرديم، آنها سرهاي ما را خواهند بريد و تيربارانمان خواهند كرد، اما جز خوبي و محبت از آنان چيزي نديديم.
وي گفت: 'برخورد اين نيروها بسيار انساني بود و من نمي خواهم اغراق كرده باشم، بلكه مي خواهم واقعيت را گفته باشم.'
پيرزني اهل روستاي 'كوجو' در حوالي القيروان نيز از نيروهاي الحشدالشعبي تشكر مي كرد و گفت در وسط معركه بوديم، آنها نجاتمان دادند.
يكي ديگر از آوارگان غرب موصل مي گفت، يك روحاني از نيروهاي الحشدالشعبي در آغاز درگيري ها براي انتقال ما خود را به خطر انداخت و با اشك از ما استقبال كرد.
يكي از مسئولان امنيتي الحشدالشعبي در منطقه عملياتي نيز گفت: به دستور فرماندهي الحشدالشعبي و تحت نظر ابومهدي المهندس جانشين اين تشكيلات و تاكيد دولت عراق، تمام تلاش هاي خود را براي نجات غيرنظاميان بكار مي گيريم و هر آنچه داشته باشيم در اختيارشان قرار مي دهيم تا به مكان هاي از پيش تعيين شده كه عمدتا در شمال استان صلاح الدين و جنوب موصل واقع است، انتقال يابند.
وي ميزان تبليغات بر ضد نيروهاي الحشدالشعبي را به حدي دانست كه به گفته وي 'بسياري از اهالي منطقه تصور مي كردند در صورت ورود نيروهاي ما قتل عام خواهند شد'!
درجريان عمليات آزادسازي موصل و استان نينوا تاكنون بيش از 500 هزار نفر مجبور به ترك خانه هاي خود شده و در اردوگاه هاي پيش بيني شده در شهرهاي حمام العيل، القياره و شمال استان صلاح الدين اسكان يافتند كه تعداد زيادي از آنان پس ازپاكسازي شهرها و روستاهايشان به خانه هاي خود بازگشته اند.
عمليات آزادسازي استان نينوا همچنان ادامه دارد و بر اساس گزارش هاي دريافتي، نيروهاي الحشدالشعبي به سمت شهر مرزي البعاج در نوار مرزي سوريه در حركت هستند.
شبد**خاورم*1*1770*1010
انتشار:حسن معظمي
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۳
غرب نينوا- ايرنا- تبليغات گروه تروريستي تكفيري داعش و رسانه هاي منطقه اي حامي اين گروه ، آنقدر سنگين بود كه اهالي مناطق غرب موصل تصور مي كردند كه با ورود نيروهاي آزادي بخش و مردمي (الشحدالشعبي) قتل عام خواهند شد.