دكتر سودابه شهید ثالث روز پنجشنبه در حاشیه همایش علمی 'چالشهای درمانی سرطان پستان متاستاتیك' در مشهد طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان در ایران و جهان شناخته شده است.
وی اظهار كرد: سالانه یك میلیون مورد جدید سرطان پستان در جهان گزارش می شود.
وی گفت: درمان سرطان پستان در صورت تشخیص در مراحل اولیه، قطعی است و احتمال زنده ماندن بیمار با تشخیص زودرس بیش از 90 درصد می باشد.
وی خاطر نشان كرد: پنج تا 10 درصد سرطان های پستان اندامهای دیگر را درگیر می كنند.
دكتر شهید ثالت ادامه داد: آمار سرطان های متاستاتیك در ایران بیش از میانگین جهانی و بر اساس آمارهای غیر رسمی بیش از 17 درصد می باشد.
وی گفت: در سرطان های متاستاتیك پستان، توده های سرطانی اغلب به اندامهایی شامل استخوان، كبد، ریه و مغز نیز دست اندازی می كند.
وی افزود: بسیاری از سرطان های پستان در كشور در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود كه ترس، عدم آگاهی و بی توجهی مهم ترین علل آن به شمار می رود.
به گفته وی، سن شیوع سرطان پستان در ایران به دلایلی مانند عوامل ژنتیكی 10 سال كمتر از كشورهای دیگر است، به طوریكه میانگین سن بروز سرطان پستان در ایران بالای 40 سال و در كشورهای دیگر بالای 50 سال است.
دبیر علمی همایش چالشهای درمانی سرطان پستان متاستاتیك گفت: در این همایش بیش از 100 نفر از متخصصان رادیوتراپی انكولوژی، استادان گروه روانپزشكی و پزشكان عمومی از خراسان رضوی و دیگر مناطق كشور حضور دارند.
دكتر شهید ثالث هدف از برگزاری این همایش را بررسی چالشها و ارائه راهكارهای مناسب درمان سرطان پستان متاستاتیك عنوان كرد.
وی آگاه سازی و اطلاع رسانی در زمینه علائم و نشانه های سرطان پستان، تشخیص زودرس، غربالگری و معاینات ماهانه را از جمله راهكارهای كنترل سرطان پستان ذكر كرد.
همایش مزبور مدت یك روز در بیمارستان امید مشهد برگزار شد.
3027 / 6053 خبرنگار: مریم انجیدنی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۶
مشهد- ایرنا- دانشیار رادیوتراپی انكولوژی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: براساس تحقیقات انجام شده شیوع سرطان پستان در زنان ایرانی 27 نفر به ازای صد هزار نفر جمعیت است.