اهواز- ایرنا- مركز تبادل ترافیك داده شبكه ملی اطلاعات و دروازه بین المللی اینترنت در خوزستان با حضور محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد.

به گزارش ایرنا آیین افتتاح مركز تبادل ترافیك داده شبكه ملی اطلاعات و دروازه بین المللی اینترنت در خوزستان عصر پنجشنبه با حضور وزیر ارتباطات و جمعی از مسئولان و مدیران استان در سرسرای شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد.
مراكز تبادل ترافیك داده ملی نقاطی كانونی در شبكه های مبتنی برIP است كه فاصله بین تولیدكنندگان و مصرف كنندگان محتوا را در قالب یك همبندی مناسب به حداقل كاهش می دهد.
تاكنون برای آن كه تولیدكنندگان و مصرف كنندگان محتوا بتوانند به یكدیگر متصل شوند اتصال دوبه دوی آنها به یكدیگر ضروری بود با افزایش تعداد ذی نفعان در این روش، علاوه بر پیچیدگی فراوان ، اتلاف منابع ارتباطی و افزایش هزینه راهم در برداشت.
از مهمترین مزایای ایجاد مراكز تبادل ترافیك داده ملی می توان به ایجاد زیرساخت لازم برای پیاده سازی شبكه ملی اطلاعات، بومی سازی دسترسی به اطلاعات، جلوگیری از خروج سرمایه ها و گردش منابع در داخل، كاهش هزینه سرویس های اینترنتی، امكان مدیریت بر ترافیك میان اپراتورها، اتصال مستقیم اپراتورها به یكدیگر و افزایش كیفیت و سرعت دسترسی بین آنها، ایجاد یك نقطه مشترك در راستای ایجاد شبكه ملی اطلاعات و اشتراك گذاری بانك های اطلاعاتی دستگاه ها، ایجاد بستر مناسب و امن برای شبكه توزیع محتوای داخلی و خارجی و امكان ارائه سرویس هایی نظیر آموزش مجازی، تلفن اینترنتی وفراهم كردن امكان ارائه محتوای داخلی و مدیریت هرچه بهتر توزیع محتوا،
كاهش تقاضا برای سرویس اینترنت و استفاده بهینه از پهنای باند بین الملل اشاره كرد.
همچنین مركز دروازه بین الملل اینترنت اهواز با دریافت پهنای باند از برترین اپراتورهای جهانی و توزیع آن در استان های همجوار ضمن ارتقای كیفیت پهنای باند در استان ها می تواند بخش بزرگی از نیازمندی های حوزه های علمی، پژوهشی، صنعتی، اقتصادی و تجاری را در این مناطق فراهم سازد.
افتتاح این مركز در این فاز و افزایش ظرفیت پهنای باند آن در پروژه های آتی، زمینه ساز توسعه پهنای باند در منطقه جنوب غرب و جنوب كشور به محوریت شهر اهواز بوده و نویدبخش ارتقای جایگاه این بخش از كشور و رشد روزافزون سطح خدمات ملی و منطقه ای و كسب رضایتمندی عموم هموطنان در این خطه زرخیز از كشور اسلامی مان است.
از مزایای ایجاد شبكه دیتای بین الملل نیز می توان به افزاش ظرفیت پهنای باند بین الملل، فراهم شدن امكان توزیع مناسب پهنای باند دیتای بین الملل، ایجاد یك لایه دیتای بین الملل به منظور بهبود و یكپارچه سازی شاخص های كیفی سرویس اینترنت، فراهم شدن امكان اتصال مستقیم POP های بین المللی، استفاده بهینه از لینك های لایه انتقال و منابع موجود شبكه، پاسخگویی به درخواست پهنای باند اینترنت مشتریان و افزایش كیفیت سرویس و همچنین اجرای بخش مهمی از اهداف شبكه ملی اطلاعات به منظور جداسازی اینترنت بین الملل از ترافیك داخلی اشاره كرد.
شهر اهواز پیش از این تنها از طریق شبكه دیتای داخل و از طریق روترهای P به شبكه دیتای بین الملل متصل بوده كه پس از این افتتاح علاوه بر اتصال فوق به صورت مستقیم نیز به شبكه دیتای بین الملل متصل شد.
همچنین از مزایای اتصال مركز SC2 اهواز به شبكه دیتای بین الملل می توان به اتصال با ظرفیت مناسب به شبكه دیتای بین الملل، قرار گرفتن در شبكه دیتای بین الملل به عنوان یكی از هفت نقطه اصلی سرویس دهنده اینترنت در كشور، بهبود شاخص های كیفی ارائه سرویس اینترنت، امكان توزیع ترافیك های دیتای بین الملل به مشتریان استانی با ظرفیت های 10GE و همچنین امكان ارائه سرویس ترانزیت دیتا به همسایگان جنوب غربی كشور از جمله كشور عراق اشاره كرد.
7152/6002خبرنگار : رضا خبازان **انتشار دهنده : كبری آقازری