بهزاد ابراهيمي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: آماده سازي معدن شهيد «نيلچيان» در منطقه باجگيران و دوپلان چهارمحال و بختياري در چند مرحله از جمله پيشروي، باطله برداري، پاكسازي تونل هاي قديمي، حفظ ايمني در تونل هاي قديمي و كارگاه هاي استخراجي از اسفندماه سال گذشته آغاز و مطابق برنامه ريزي ها در حال انجام است و تا پايان خردادماه به اتمام مي رسد.
به گفته وي، مواد استخراج شده از معدن شهيد نيلچيان شامل دو نوع خاك نسوز به نام هاي آرژيليت و بوكسيت با عيار 67 تا 76 درصد است كه در ايران و خاورميانه از نظر عيار و حجم ذخيره بي نظير است.
ابراهيمي با بيان اينكه در زمان استخراج و بهره برداري از معدن 90 نفر در آن مشغول هستند، ادامه داد: سالانه 15هزار تن خاك نسوز از اين معدن استخراج مي شود.
رئيس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري تصريح كرد: مطابق استانداردهاي جهاني معادن زيرزميني بعد از چند سال توليد و استخراج، بايد دوره اي دو ساله براي بازسازي و جلوگيري از فرونشست ها استخراج متوقف شود.
ابراهيمي افزود: از خاك نسوز استخراج شده انواع فرآورده هاي نسوز از جمله آلومينيوم و مواد نسوز فرآوري مي شود.
بنابراين گزارش معدن شهيد نيلچيان با حفاري 31 حلقه چاه به طول پنج هزار متر در محدوده اي به وسعت 200 هكتار واقع شده كه از نظر نوع، كيفيت و مرغوبيت توليد بعنوان بهترين معدن ايران مطرح است.
اين معدن در 90 كيلومتري جنوب غربي شهركرد در ارتفاعات پشتكوه بختياري قرار گرفته است و عمليات بهره برداري آن از سال 48 در منطقه باجگيران و دو پلان چهارمحال و بختياري آغاز شده است.
شهيد نيليچيان در زمان جنگ تحميلي در مقاطعي مديريت اين معدن را عهده دار بود.
هم اينك 188 معدن با سرمايه گذاري يكهزار و 900 ميليارد ريال در چهارمحال و بختياري وجود دارد كه براي يكهزار و 850 نفر ايجاد شغل كرده است.
خبرنگار: نرگس كريمي**انتشار: جهانبخش صفري
6021/7361
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۴
شهركرد- ايرنا- رئيس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري گفت: آماده سازي و اجراي عمليات ايمن سازي برترين معدن خاك نسوز غرب آسيا و خاورميانه در اين استان در حال اجراست.