دكتر شيما نصراله الحسيني روز شنبه به مناسبت آغاز ماه مبارك رمضان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: فرد بيماري كه مجبور به مصرف دارو در ماه رمضان است، قبل از هر چيز بايد با پزشك معالج خود مشورت كند زيرا اثربخشي بسياري از داروها، ارتباط مستقيمي با مصرف به موقع آن در زمان معين دارد.
وي گفت: بارداري، شيردهي و برخي بيماري ها مانند فشارخون، روده تحريك پذير، يبوست، زخم هاي گوارشي، اختلالات كليوي، بيماري هاي اعصاب و روان و آسم همگي از شرايط جسمي هستند كه فرد ملزم است پيش از هر اقدام، با پزشك خود در خصوص روزه گرفتن و نيز نحوه مصرف دارو مشورت كند.
دكتر نصراله الحسيني افزود: بيماران مبتلا به بيماري انسدادي ريوي و صرع نيز با توجه به خطر تغيير دوز دارو در ايام روزه داري، بايد مشاوره كاملي با پزشك معالج و يا داروساز در خصوص بازگشت حملات تشنجي صرع و حملات آسم انجام داده و توصيه هاي لازم را دريافت كنند.
وي در خصوص بيماران ديابتي نيز گفت: هر چند روزه داري براي برخي از مبتلايان به ديابت، بنا به تشخيص پزشك معالج، مي تواند مفيد باشد، اما تغيير خودسرانه دوز دارو و رژيم غذايي در برخي ديگر مي تواند بسيار خطرناك باشد.
نصراله الحسيني با بيان اينكه روزه داري در سه ماهه نخست و سوم بارداري بايد بر اساس مشورت پزشك صورت گيرد، افزود: در ماه هاي نخست بارداري كه سلول هاي جنين در حال شكل گيري است روزه داري مي تواند بر رشد عمومي جنين تاثير منفي گذارده و در سه ماهه سوم نيز بخش عمده انرژي جنين از قند خون مادر تامين مي شود كه روزه داري مي تواند منجر به تجزيه چربي هاي بدن مادر و توليد تركيبات كتوني شده و به سيستم عصبي جنين آسيب برساند.
دانشگاه علوم پزشكي تربت حيدريه با زيرپوشش داشتن تربت حيدريه، زاوه و مه ولات، به 350 هزار نفر جمعيت اين سه شهرستان در جنوب استان خراسان رضوي خدمات مي دهد.
مركز شهرستان 250 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري جنوب غربي مشهد قرار دارد.
6121/5132
خبرنگار: عليرضا حسيني مقدم ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۰
تربت حيدريه- ايرنا- مدير داروي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي تربت حيدريه گفت: قطع خودسرانه مصرف داروها در ايام روزه داري عوارض بسياري به همراه خواهد داشت.