مشهد- ايرنا- عضو هيات علمي گروه پژوهشي زيست فناوري قارچهاي صنعتي سازمان جهاد دانشگاهي خراسان رضوي گفت: براي نخستين بار در كشور توليد قارچ خوراكي دارويي شاه صدف با برند 'ارينجي' در مقياس صنعتي در مشهد آغاز شد.

جهاد دانشگاهي خراسان رضوي روز شنبه به نقل از جواد جانپور گزارش داد: فرايند اجرايي توليد قارچ خوراكي دارويي ارينجي از تابستان پارسال با اختصاص بودجه و حمايت جهاد دانشگاهي اين استان آغاز و خرداد امسال توليد آن در مقياس صنعتي بهره‌برداري شد.
وي پيش‌بيني كرد به زودي در هر ماه يك تن قارچ خوراكي دارويي در اين مركز توليد و به بازار عرضه شود و مهمترين مزيت قارچ خوراكي دارويي ارينجي را نسبت به قارچهاي دكمه اي افزايش ماندگاري و خواص دارويي آن برشمرد.
عضو هيات علمي گروه پژوهشي زيست فناوري قارچهاي صنعتي سازمان جهاد دانشگاهي خراسان رضوي ادامه داد: قارچ ارينجي با مقدار قابل توجه كربوهيدراتهاي غيرذخيره‌اي (فيبردار)، ويتامينها و مواد معدني همراه با مقدار كالري كم، ميز ناچيز قند و فقدان نشاسته مناسب يك رژيم غذايي سالم است.
وي گفت: اين قارچ خوراكي دارويي ارينجي همچنين مقوم سيستم ايمني، بهبوددهنده سلامت استخوان و دستگاه گوارش، داراي خواص ضد سرطاني، ضدويروسي و نيز كاهنده چربي است. قارچ ارينجي حاوي هشت نوع استرول مختلف است كه در فيزيولوژي و سوخت و ساز بدن نقش مهمي ايفا مي كند.
او افزود: بخاطر آهن موجود در قارچ ارينجي هموگلوبين خون افزايش يافته و مصرف اين قارچ براي افراد مبتلا به كم خوني نيز بسيار مناسب است.
1906/1858