به گزارش ايرنا فرامند هاشمي زاده شنبه در شوراي هماهنگي مديريت بحران خوزستان با موضوع بررسي آتش سوزي هاي اخير، اظهار كرد: اهميت جنگل ها و منابع طبيعي بر كسي پوشيده نيست و وظيفه حفاظت از اين سرمايه ها بر عهده همه ماست اما گاهي در اين زمينه شاهد اهمال مديريتي هستيم.
وي با تاكيد بر آماده باش ستادهاي بحران شهرستان ها افزود: با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال بروز حريق در جنگل ها و مراتع، شناسايي عرصه هاي بحراني و بسيج امكانات و ظرفيت هاي استاني بايد دوباره مدنظر فرمانداران قرار گيرد.
هاشمي زاده همچنين با اشاره به آتش سوزي هاي اخير در استان اعم از صنعتي، تجاري و خانگي اظهار كرد: راه اندازي پايگاه هاي اطفاي حريق، تشكيل كميته فني، راه اندازي سالن هاي چند منظوره و اختصاص تجهيزات بايد در دستوركار قرار گيرد.
وي تاكيد كرد: تدوين طرح جامع مديريت بحران با هدف ارائه نقشه راه براي مناطق مختلف استان نيز جزو ضروريات اين استان است.
*ضرورت راه اندازي چهار پايگاه اطفاي حريق
مديركل مديريت بحران خوزستان نيز در اين نشست با تاكيد بر اهميت حفظ پوشش گياهي در استان و مقابله با ريزگردها، گفت: خوزستان نياز به حداقل راه اندازي چهار پايگاه ثابت اطفاي حريق دارد.
كيامرث حاجي زاده با اشاره به آتش سوزي هاي اخير در جنگل هاي زاگرس، پاساژ رضوان اهواز و يكي از انبارهاي شركت نيشكر، اظهار كرد: مشكلات، تجهيزات و پتانسيل هاي استان در زمينه اطفاي حريق بايد بازنگري شود.
وي با تاكيد بر راه اندازي سالن هاي مديريت بحران در شهرستان ها، تصريح كرد: 13 سالن چند منظوره مديريت بحران چندين سال است كه متروكه و يا تغيير كاربري داده شده است به طور مثال سالن مديريت بحران يكي از شهرها به دانشگاه علمي كاربردي تبديل شده است.
حاجي زاده افزود: بر اساس بخشنامه وزير كشور امكانات مديريت بحران استان ها تنها مربوط به همين بخش است و هر دستگاهي به غير از اين عمل كند، تخطي كرده است.
وي از برگزاري سمينار بين المللي اطفاي حريق در ماهشهر با محوريت پتروشيمي ها خبر داد و گفت: با توجه به اينكه سال گذشته حادثه پتروشيمي بوعلي نيز در استان رخ داد بايد در بحث ايمن سازي، حفاظت و تجهيز امكانات تمركز كرد.
حاجي زاده افزود: در راه اندازي پتروشيمي ها توسط بخش خصوصي، بسياري از استانداردهاي لازم به ويژه در بحث ايمني و تجهيزات رعايت نمي شود و سال گذشته در صورتي كه آتش سوزي پتروشيمي بوعلي به درستي مديريت نمي شد، ممكن بود شاهد بروز فاجعه در شهرستان ماهشهر و استان باشيم.
وي همچنين با انتقاد از عملكرد شهردار اهواز در حادثه مهار آتش سوزي پاساژ رضوان ادامه داد: در اين حادثه به موقع عمل نكرديم و شاهد بي نظمي و عدم مديريت واحد بوديم.
*25 مغازه پاساژ رضوان بيمه نبودند
مدير شعب بيمه ايران در خوزستان نيز در اين نشست با اشاره به آتش سوزي اخير در پاساژ رضوان اهواز گفت: 21 مورد از واحدهاي تجاري اين پاساژ ارزيابي شده و 11 مورد از آنها خسارت خود را دريافت كرده، 10 مورد نيز بايد مدارك خود را تكميل كنند و 14 مورد نيز براي تصميم گيري به تهران ارسال شده اند.
كيومرث فتح الله پور افزود: پاساژ رضوان 73 مغازه داشته كه 35 واحد از آنها تحت پوشش بيمه ايران، 12 واحد تحت پوشش ساير بيمه ها و حدود 25 واحد نيز فاقد پوشش بيمه اي بوده اند.
*تردد روزانه يك هزار نفتكش
مدير شركت پخش فرآورده هاي نفتي منطقه خوزستان (اهواز) نيز در اين نشست گفت: روزانه بيش از يك هزار دستگاه نفت كش و كاميون هاي حمل گاز و ميعانات نفتي در جاده هاي اين استان تردد مي كنند.
عبدالصاحب شمخاني تصريح كرد: اين شركت مسئول تامين سوخت است و امدادرساني به نفتكش هاي واژگون شده جزو مسئوليت هاي اين شركت نيست و بايد براي آن چاره انديشي شود.
وي با اشاره به آمار بالاي واژگوني نفتكش ها و مسئوليت سازمان حمل و نقل و راهداري در اين زمينه، پيشنهاد كرد كه امدادرساني به اين خودروها به بخش خصوصي واگذار شود.
7151/6002
خبرنگار: نادره وائلي زاده**انتشار دهنده : كبري آقازري
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۱
اهواز - ايرنا - معاون هماهنگي امور عمراني استاندار خوزستان، با اعلام آماده باش در استان براي مقابله با آتش سوزي جنگل ها، دستور تشكيل ستاد اطفاي حريق منابع طبيعي در شهرستان ها را صادر كرد.