به گزارش خبرگزاری فرانسه از سیسیل، چهل و سومین اجلاس سران كشورهای صنعتی جهان موسوم به «جی 7» شامل آمریكا، ژاپن، فرانسه، انگلیس، المان، كانادا و ایتالیادر حالی در شهر تائورمینا در جنوب ایتالیا برگزار شد كه رئیس جمهوری آمریكا در آغاز این نشست وعده داد كه مشكل كره شمالی را حل كند.
پیش ازآغاز این نشست، بسیاری از كارشناسان و تحلیلگران سیاسی پیش بینی كرده بودند كه گفت و گوهای بین دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا و رهبران دیگر كشورهای ثروتمند جهان در اجلاس جی7 بعد از انتقادات ترامپ از ناتو، جدی و پرچالش باشد.
شركای اروپایی آمریكا امیدوار بودند كه رئیس جمهوری آمریكا در اجلاس سیسیل درباره تجارت آزاد و تغییرات آب و هوایی موضع نرمتری اتخاذ كند اما او در بروكسل بر مواضع قبلی خود تاكید كرد.
موضوعات مهمی در دستور كار نشست بروكسل بود كه از آن جمله می توان به مبارزه با داعش و تروریسم بخصوص در پی فاجعه منچستر اشاره كرد.
آمریكا بطور مشخص از متحدان خود خواست نقش پر رنگی در مبارزه با افراط گرایی اسلامی داشته باشند.
بحران پناهجویان یكی دیگر از موضوعات مهم جی 7 بود بویژه آنكه رئیس جمهوری آمریكا دیدگاه انتقادی به كشورهایی مثل آلمان برای پذیرش تعداد زیادی از پناهجویان دارد.
تنش با كره شمالی و مذاكره با چین یكی دیگر از موضوعات این اجلاس به شمار می رفت.
از دیگر موضوعات این نشست امنیت سایبری، بحران سوریه و برگزیت بود كه شركت كنندگان نتوانستند به یك جمع بندی كامل درباره این سه موضوع دست یابند.
اما آنچه كه بیش از پیش در نشست بروكسل برای چهارمین سال متوالی به چشم می خورد، غیبت روسیه بود.
نشست جی 7 در حالی برگزار شد كه برای چهارمین سال پیاپی، روسیه در این نشست حضور نداشت. از زمان بحران سال 2014 اوكراین و اشغال كریمه، روسیه از اجلاس جی 7 (جی 8)كنار گذاشته شد.
بطورمعمول در نشست های سران 'جی-7' بیانیه نهایی نشستها از پیش آماده میشود، اما در این نشست، به دلیل تردیدهای فزاینده درباره موضع آمریكا در خصوص دو موضوع مهم و محوری این نشست یعنی تجارت آزاد و تغییرات آب و هوایی، طرح بیانیه نهایی به پایان این نشست موكول شد.
فرانسه و دیگر كشورهای اروپایی تلاش می كنند تا موضع سخت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا را درباره این دو موضوع نرم كنند.
در همین حال، سخنان تند روز پنجشنبه دونالد ترامپ درباره آلمان بر فضای این نشست سنگینی میكرد.
رئیس جمهوری آمریكا روز پنجشنبه در دیدار با روسای شورا و كمیسیون اتحادیه اروپا، با اشاره به مازاد تراز تجاری آلمان در برابر آمریكا، آلمانیها را «بد و در واقع بسیار بد» توصیف كرد.
خبرگزاری آلمان به نقل از 'اشپیگل'، مینویسد كه ترامپ در دیدار دیروز خود با دو مقام بلندپایه اتحادیه اروپا، آلمانیها را «بد و در واقع بدتر» خوانده است.
در ادامه گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است، 'دونالد توسك' و 'ژان-كلود یونكر' رؤسای شورای اروپا و كمیسیون اتحادیه اروپا، بدون تكذیب نوشته 'اشپیگل'، تلاش كردهاند كه گفتههای دیروز دونالد ترامپ درباره آلمانیها را كمرنگ جلوه دهند.
گفته های ترامپ توسط دیپلماتهای دیگری كه شاهد دیدار ترامپ با این دو مقام بودهاند، تأیید شده است. آنان گفته اند كه این حرف را از زبان رئیس جمهوری آمریكا شنیدهاند.
ایتالیا كه امسال ریاست گروه هفت كشور ثروتمند و صنعتی جهان ( آمریكا، ژاپن، آلمان، فرانسه، انگلستان، كانادا و ایتالیا) را برعهده دارد، امید داشت كه شركت كنندگان در این نشست به توافقی در خصوص مسئله آب و هوا دست یابند. برخی كشورهای عضو گروه هفت مانند آلمان و ایتالیا بر اهمیت توافق پاریس در خصوص تغییر آب و هوا تأكید می ورزند.
دیگر موضوع مورد بحث و در عین حال مورد اختلاف، تجارت بین المللی و نقش داوری سازمان جهانی تجارت در این باره است. آمریكا خواستار بازنگری موضع خود در این نهاد است، در حالی كه فرانسه مدافع پیشرفته ترین نظام چندجانبه در زمینه تجارت جهانی است.
در مجموع باید گفت كه نشست سران گروه هفت بدون دستیابی به توافق بر سر تغییرات اقلیمی پایان یافت.
رئیس جمهور آمریكا برای اعلام اینكه آیا واشنگتن در پیمان اقلیمی پاریس خواهد ماند یا خیر، درخواست فرصت بیشتری كرده است.
گروه 7 در بیانیه پایانی خود اعلام كرد روند بازبینی آمریكا را «درك می كند.»
تغییرات اقلیمی و تجارت دو مسئله اختلاف برانگیز نشست دو روزه سران گروه 7 بود كه هنوز بدون راه حلی مناسب باقی مانده است.
این نخستین بار است كه 'دونالد ترامپ' به عنوان رئیس جمهوری آمریكا، 'ترزا می' به عنوان نخست وزیر انگلیس، 'امانوئل ماكرون' به عنوان رئیس جمهور فرانسه و 'پائولو جنتیلونی' به عنوان نخست وزیر ایتالیا، در نشست سران 'جی- 7' حضور دارند.
اروپام**9041**1908
مترجم: منوچهر جعفری** ناشر : افشار دارابی
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۷
تهران - ایرنا - نشست 'جی-7' در حالی به پایان رسید كه اختلافات عمیق بین آمریكا و شش كشور دیگر بر سر چگونگی مقابله با تروریسم، تجارت آزاد و همچنین پیمان آب و هوایی پاریس، سایه سنگینی بر این نشست و بیانیه پایانی آن افكنده بود.