ˈمحمدحسن لطفی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه بیماری تب كریمه كنگو از خطرناكترین بیماری های قابل انتقال از دام به انسان است افزود: این بیماری یك بیماری ویروسی است كه از طریق كنه و گوشت حیوانات آلوده به خصوص گوسفند به انسان منتقل می شود.
وی اظهار كرد: عامل شیوع این بیماری در دامها 'كنه' است كه در زمان گرم بودن هوا بیشترین فعالیت را دارند و دامداران، قصاب ها و كارگران كشتارگاه های دام بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به تب كریمه كنگو قرار دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد با بیان اینكه بیشترین موارد ابتلا به این بیماری از طریق ذبح غیربهداشتی دام و تماس با لاشه دام های آلوده است افزود: از كشتار دام در خارج از كشتارگاهها و مراكزی كه زیر نظارت دامپزشكی نیستند خودداری شود.
وی با بیان اینكه شهروندان گوشت مورد نیاز خود را از مراكز مورد تایید دامپزشكی خریداری كنند گفت: گوشت قرمز خریداری شده را به مدت 24 ساعت و جگر را به مدت 48 ساعت در یخچال خانگی( با دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد) نگهداری سپس بسته بندی و مصرف نمایند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد اظهار كرد: همزمان با فرارسیدن فصل گرما افرادی كه در تماس مستقیم با دام زنده و گوشت قرمز هستند، رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به تب كریمه كنگو جدی گرفته شود.
یك مسوول وزارت بهداشت اخیرا اعلام كرده بود: از ابتدای امسال تاكنون 28 نفر به بیماری تب كریمه كنگو مبتلا شده اند كه 19 نفر آنها مربوط به یك كشتارگاه در زاهدان بوده كه به علت نقص فنی در سردخانه كشتارگاه مبتلا شدند.
به گفته وی همه این مبتلایان در زاهدان درمان شدند و از ابتدای امسال فقط دو مورد مرگ ناشی از این بیماری در كشور داشتیم كه یك مورد پیرمردی در كرمانشاه و دیگری در بندر عباس بود.
در مدت مشابه سال گذشته تعداد مبتلایان به بیماری تب كریمه كنگو 35 نفر بود و تعداد موارد فوتی نیز بیش از دو نفر(موارد امسال) بود.
تب كریمه كنگو یك تب خونریزی دهنده ویروسی است كه توسط كنه ها به دام ها منتقل شده و انسان با گزش كنه، تماس با دام یا ذبح دام آلوده و همچنین تماس با گوشت آلوده به بیماری تب كریمه كنگو مبتلا می شود.
تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شكم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علایم تب خونریزی دهنده كنگو هستند.
این بیماری برای اولین بار در سال 1944 در شبه جزیره كریمه توسط دانشمندان روسی شناسایی شد و تب هموراژیك كریمه نام گرفت.
در سال 1969 مشخص شد عامل تب خونریزی دهنده كریمه مشابه عامل بیماری است كه در جریان اپیدمی سال 1956 در كنگو پیدا شد و تركیب نام این دو منطقه علت نامگذاری این بیماری است.
2088/ 6197 خبرنگار: كبری دانشی ** انتشار: فلاح
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۱
یزد - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد با اشاره به شیوع بیماری خطرناك تب كریمه كنگو در برخی از استانها، پیشگیری را امری مهم در این زمینه دانست و از شهروندان یزدی خواست این بیماری را جدی بگیرند.