تهران-ايرنا-دبير ستاد توسعه زيست‌فناوري معاونت علمي رياست جمهوري گفت: قصد داريم شتاب‌دهنده هاي زيست‌فناوري را در سطح كشور گسترده كرده و امكانات مختلف در اين حوزه را در اختيار همه قرار دهيم.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از روابط عمومي و اطلاع‌رساني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، مصطفي قانعي در نشست تخصصي داروهاي زيست‌فناوري كه توسط كارگروه پزشكي ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي برگزار شد ، افزود: براي توسعه زيست فناوري مشكلات فراواني وجود دارد كه براي رفع اين مشكلات به تجربه نياز داريم و بايد كساني در اين راه توسعه زيست فناوري قرار گيرند كه اين مسير را طي كرده و تجربه كسب كرده باشند كه ستاد زيست فناوري تلاش مي كند از اين افراد با تجربه به عنوان راهنما استفاده كند.
وي ادامه داد: در همين راستا از افراد با تجربه در راهبري شركت‌هاي فعال در حوزه زيست فناوري استفاده مي كنيم و به نوعي اين شركت ها زير نظر مربي فعاليت كرده و راهنمايي‌هايي از آنها دريافت مي‌كنند كه دستيابي به تجربه هر كدام سال‌ها طول مي‌كشد.
دبير ستاد توسعه زيست‌فناوري، گفت: شتاب‌دهنده ها به اين افراد كمك مي‌كنند و پس از آن محققين مي‌تواند از صندوق زيست‌فناوري براي اجرايي كردن ايده‌هاي خود استفاده كنند، پس براي هر اقدامي ساختاري در نظر گرفته‌ شده است.تمام اين فعاليت از سوي شتاب‌دهنده زيست‌فناوري نظارت شده و اجرايي مي شود.
قانعي افزود: در حال حاضر 12 گروه در 'شتاب‌دهنده پرسيس' حمايت ‌شده و در حال فعاليت هستند همچنين يك روز را به عنوان «دمو دي» در نظر گرفته ايم كه در اين روز، 8 توليد كننده صنعتي اين 12 ايده را بررسي كرده و هر توليد كننده‌اي محصول را گرانتر خريد آن را به صنعت مي‌رساند.
وي با اشاره به جلوگيري از مركزيت حمايت‌ها در تهران، گفت: به زودي شتاب‌دهنده اي در شيراز راه اندازي خواهد شد و در نظر داريم شتاب‌دهنده ديگري نيز در آينده در شمال كشور مستقر كنيم تا شتاب‌دهنده هاي زيست‌فناوري در سطح كشور گسترده شوند و امكانات در اختيار همه قرار گيرد.
وي توضيح داد: يكي از مزيت‌هاي كشور، حوزه زيست‌فناوري است و ايران قابليت‌هاي فراواني در اين حوزه دارد در واقع حدود 15 هزار فارغ‌التحصيل رشته‌هاي زيستي در كشور داريم كه در كشاورزي، صنعت و غيره فعاليت دارند.
قانعي با اشاره به اين كه زيست‌فناوري در ايران از بازار بزرگي برخوردار است،افزود : تمامي خريد اين حوزه در بيمه و براي بيماران صعب‌العلاج استفاده مي‌شود تا بيمار مشكل نداشته باشد و توليد داخل نيز به ثمر برسد.
به گفته وي، در مجموع مديريت مدوني مي‌شود كه بازار، خريدار، توليد كننده، صندوق و حمايت با استفاده از نوآوري بخشي با يكديگر در تعامل باشند. در عين حال كه مي‌توان از اين بهتر هم عمل كرد، اما بايد راه‌هاي ديگر را نيز بياموزيم.
دبير ستاد توسعه زيست‌فناوري معاونت علمي رياست جمهوري تصريح كرد: شركت‌هاي دانش‌بنيان فرصتي است كه به هيات علمي‌هاي دانشگاه‌ها داده شده است تا اساتيد دانشجويان را مديريت كرده و در راه هدف علمي درست پيش بروند. ضمن اين كه شركت‌هاي دانش بنيان پيوست حمايت‌هاي جداگانه‌اي نيز دارند.
قانعي ادامه داد: اميدواريم با برنامه‌ريزي مناسب، با نشست‌هاي منطقه‌اي كه بر اساس تقسيم بندي 10 گانه وزارت بهداشت در كشور در حال برگزاري است قدم‌هاي مناسبي در حوزه زيست فناوري برداشته شود.
در اين جلسه فريدون مهبودي رييس كارگروه پزشكي ستاد توسعه زيست‌فناوري معاونت علمي نيز به ارائه توضيحاتي درباره صندوق زيست فناوري كه صندوقي براي حمايت از سرمايه‌گذاري در حوزه زيست‌فناوري با هدف حمايت از بنگاه‌هاي خصوصي است، پرداخت.
همچنين نحوه فعاليت شتاب‌دهنده «پرسيس» نخستين شتاب‌دهنده در حوزه زيست فناوري پزشكي (دارو و تجهيزات) و طب بازساختي (سلول‌هاي بنيادي) به طور جامع توضيح داده شد.
در پايان نيز شركت كنندگان در اين جلسه به پرسش و پاسخ و بررسي موضوعات مختلف در اين حوزه پرداختند. در آخر نيز اين گروه بازديدي از شتاب‌دهنده زيست فناوري داشتند.
علمي**1023**1440
تنظيم كننده:ابوالقاسم تيموري** انتشار:‌گلشن