تهران- ایرنا- رئیس مركز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وجود سه میلیون واحد صنفی و هشت هزار اتحادیه صنفی در كشور گفت: بخش مهمی از بازار در اختیار اصناف است و بازار و دولت، مكمل فرآیند های توسعه ای در مسیر تكوینی توسعه هستند .

به گزارش روز یكشنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «سید علی امانت» اظهار داشت: نقش اصناف به عنوان یكی از گروه های مرجع و تاثیرگذار در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی یك نقش محوری است، به گونه ای كه این گروه اقتصادی و اجتماعی بزرگ دوشادوش دولتمردان در مسیر پیشرفت و تعالی كشور همواره همكاری و تعامل گسترده ای داشته و دارند.
به گفته وی، این ویژگی های اصناف در كنار گستردگی آن ها در پهنه كشور، موجب شده هرگونه تغییر در فعالیت های صنفی به سرعت در عرصه های اجتماعی تأثیر فراگیر داشته باشد.
این مقام مسوول در ادامه با اشاره به اینكه با احتساب سرانه 2.5 نفر اشتغال برای هر واحد صنفی، بیش از 6 میلیون نفر در این حوزه شاغل هستند، افزود: اكنون نزدیك به 17 تا 19 درصد تولید ناخالص داخلی توسط اصناف تأمین می شود.
وی بیان داشت: نزدیك به 89 درصد از كل ارزش افزوده بخش بازرگانی نیز توسط اصناف تامین می شود و این قشرنقش موثری و زیربنایی در رسیدن كشور به «رشد اقتصادی فقرزدا» و «كاهش ضریب جینی» دارند.
به گفته امانت، تعداد قابل توجهی از اصناف بویژه اصناف تولیدی در زنجیره تامین نیازهای واحدهای صنعتی و برخی واحدهای صنفی دیگر قرار دارند كه كاركرد نامناسب آنها می تواند زنجیره های تأمین (از جمله قطعه سازان خودرو) را دچار اختلال كند.
وی تصریح كرد: ایجاد هر فرصت شغلی در اصناف به مراتب ارزان تر و سهل تر بوده و این مهم برای روستاها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
رئیس مركز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اصناف نقش قابل توجه و اثر بخشی در شفاف و روان سازی نظام توزیع و نظام قیمتگذاری و همچنین اصلاح و نوین سازی شبكه های توزیع دارند.
وی با اشاره به توانمندسازی اصناف تولیدی با رویكرد رقابت پذیری، اظهار كرد: نوسازی بنگاه های صنفی تولیدی و خدمات فنی در راستای سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی و تلاش برای تامین مالی این گونه اصناف بوده و تلاش برای ایجاد و توسعه اشتغال پایدار در حوزه اصناف در این راستا صورت پذیرفته است.
به گزارش ایرنا، پیشتر رئیس اتاق اصناف ایران اعلام كرده بود، در طول سال های پیش از دولت روحانی، اصناف جایگاه مناسبی نداشتند؛ اما در دولت یازدهم به جایگاه واقعی خود رسیدند.
به گفته «علی فاضلی»، برای نخستین بار در برنامه ششم توسعه، اتاق اصناف جایگاه ویژه ای به دست آورد و عضو شوراهای عالی كشور از جمله شورای عالی صادرات شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام** 3065 *1579* تنظیم: محمد ملك دار ** انتشار:مرضیه فاتحی