به گزارش ایرنا، جمعیت كثیری از مردم افغانستان روزهای آخر ماه شعبان را روز گرفته و خود را برای نشستن بر سر سفره مهمانی خدا آماده می كنند و در این ماه «قابلی» و «بولانی» از غذاهای جدانشدنی آنان است.
قابلی یك نوع غذا مانند چلوگوشت است كه به آن، «خلال هویج»، «كشمكش» و «زیره سیاه»، افزوده می شود و این یكی از غذاهای اشرافی مردم افغانستان است و تقریبا بر سر سفره تمامی روزه داران افغان مشاهده می شود.
«بولانی» از نان های خوشمزه افغانستان است كه لای آن سبزی و سیب زمینی و فلفل اضافه شده است و بسیاری از روزه داران افغان، با این نان افطار می كنند.
بولانی در ماه های دیگر سال هم پخته می شود، اما با فرارسیدن ماه مبارك رمضان پخت آن در نانوائی ها فراگیر می شود و دستفروشان نیز با راه انداختن چرخ دستی در شهر، این نان ها را به مردم می فروشند كه مشتریان فراوانی هم دارد و در ماه رمضان بر سر سفره هر خانواده ای، اعم از پول دار و فقیر یافت می شود.
خانواده های افغان نان بولانی را با تركیبات گوناگونی از جمله «سیب زمینی»، «اسفناج»، «جعفری»، «گشنیز»، «پیازچه» و روغن در تنور می پرند و معمولا آن را هنگام افطار با ترشی های مختلف می خورند.
شهروندان افغان در ماه مبارك رمضان در مساجد نیز حضور پر رنگ دارند و در برخی مساجد مردان و زنان خانواده برای ادای نماز شب به مسجد می روند و چند عدد بولانی، خرماه، و «شیرنی» را نیز با خود می برند و بعد از ادای نماز، نمازگزاران بر سر سفره واحد نشسته و خوردنی های را كه با خود آورده اند، به صورت مشترك مصرف می كنند و سپس برای صرف شام به منازل خود می روند.
برخی از خانواده های افغان با نزدیك شدن به افطار، نان داغ و حلوا می پزند و در كوچه ها و جاده ها، آن را برای رهگذران روزه دار كه هنوز به منزل خود نرسیده اند و در مسیر راه هستند، تقسیم می كنند، اما بخش بزرگی از نذورات و خیرات مردم این كشور به شب های قدر اختصاص دارد.
پیروان مذهب شیعه در افغانستان در شب های قدر برای نذری در مساجد و منازل خود آمادگی ویژه می گیرند و همزمان به شب زنده داری می پردازند.
دولت افغانستان نیز بطور معمول و اهمیتی كه برای رمضان قایل است، روز اول ماه مبارك رمضان را تعطیل عمومی اعلام می كند.
افغانستان در قانون اساسی خود مذهب شیعه و سنی این كشور را یكسان به رسمیت شناخته و به همین خاطر پیروان هر دو مذهب براساس روش های ویژه خود به عبادت و انجام سنن مذهبی از جمله در ماه مبارك رمضان می پردانند و الگوی مناسبی از همدیگر پذیری مذهبی را به نمایش می گذارند.
براساس آمارهای موجود در منابع خبری این كشور، 99 درصد مردم افغانستان مسلمان هستند كه از این تعداد 74 درصد پیرو مذهب مذاهب سنی از جمله حنفی و 25 درصد شیعه و بقیه پیروان سایر مذاهب هستند.
آساق*291*1610
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۲
كابل - ایرنا - مردم افغانستان مانند سایر كشورهای اسلامی با فرارسیدن ماه مبارك رمضان، با آداب و سنن ویژه سرزمین خود به استقبال این ماه می روند و در مساجد بعد از نماز به ختم قرآن می پردازند.