به گزارش ايرنا هوشنگ عطاپور روز يكشنبه در جلسه كارگروه پيشگيري از طلاق در آذربايجان غربي افزود: پس از حاشيه نشيني و اعتياد، طلاق سومين آسيب اجتماعي مهم در استان به شمار مي رود و ما در صدد هستيم كه با برنامه ريزي مناسب، روند افزايشي اين آسيب اجتماعي را در سريع ترين زمان ممكن متوقف كنيم.
وي اضافه كرد: ايجاد زمينه براي تلاش همگاني در دستگاه هاي دولتي، بخش خصوصي، سازمان هاي مردم نهاد و همچنين خانواده ها در راستاي افزايش مهارت هاي زندگي، كاهش طلاق و افزايش ميزان ازدواج از جمله بخش هاي مهم اين سند است.
وي اظهار كرد: تا 15 سال گذشته روند افزايشي طلاق را در آذربايجان غربي شاهد نبوديم ولي در 15سال اخير، وقوع طلاق سال به سال افزايش يافته و روند ازدواج نيز با كاهش مواجه شده است.
وي ادامه داد: اين روند تا حدي پيش رفته كه در برخي از شهرستان ها، وضع طلاق به صورت بحراني درآمده است و بايد طرح هاي پيشگيرانه و مقابله اي در استان و شهرستان هاي مختلف به اجرا درآيد.
مديركل فرهنگي اجتماعي استانداري آذربايجان غربي با اشاره به اينكه در پژوهش هاي انجام شده علل رفتاري به ويژه رفتار زوجين و در برخي موارد خانواده طرفين، عامل بروز طلاق است، بيان كرد: اين عامل قابل پيشگيري و مقابله از طريق آموزش بوده و در اين راستا، آموزش هاي پيش از ازدواج، دوران نوجواني و جواني و همچنين آموزش هاي دانشگاهي بسيار موثر است.
عطاپور تاكيد كرد: همراهي همه دستگاه هاي عضو كارگروه و ديگر ادارات استاني در راستاي اجراي اين سند ضروري است و بايد با همه توان در راستاي كاهش اين معضل اجتماعي در استان بكوشيم تا در آينده نزديك شاهد موفقيت نسبي در اين خصوص باشيم.
معاون پيشگيري اداره كل بهزيستي آذربايجان غربي كه مسئوليت تدوين اوليه اين سند را بر عهده دارد، نيز در اين جلسه گفت: سند پيشگيري از طلاق با استناد به قوانين بالادستي و فرمايشات رهبر معظم انقلاب در خصوص تحكيم بنيان خانواده طراحي شده است.
پروين محمدپوري افزود: آموزش، مشاوره، مداخله و فعاليت هاي پژوهشي در خصوص طلاق، بخش هاي مختلف اين سند را تشكيل مي دهد.
وي اضافه كرد: طلاق از عوامل مهم افزايش مددجويان و هزينه هاي بهزيستي است و ما به دنبال كاهش اين آسيب اجتماعي هستيم كه اميدواريم همه دستگاه هاي اجرايي و فرهنگي نيز در اين خصوص اهتمام بيشتري داشته باشند.
عباس كاظم زاده، معاون آمار و انفورماتيك ثبت احوال آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با ارائه آماري در خصوص طلاق در استان اظهار كرد: بين سال هاي 90 تا 95 تعداد طلاق هاي ثبت شده از چهار هزار و 854 مورد به 6 هزار و 681 مورد، نرخ طلاق از 1.6 در هر هزار نفر به 2 مورد در هر هزار نفر و تعداد طلاق به ازدواج از يك طلاق به ازاي 7.9 به يك طلاق به ازاي پنج ازدواج رسيده است.
به گزارش ايرنا، در اين جلسه در خصوص مفاد سند پيشگيري از طلاق بحث و تبادل نظر شد.
طلاق از جمله آسيب هاي اجتماعي در كشور و آذربايجان غربي است كه در دهه گذشته با روند افزايش روبرو بوده و در سال گذشته بيش از 6 هزار و 600 مورد طلاق تنها در آذربايجان غربي ثبت شده است.
2093/3072
** خبرنگار: صابر چهرقاني ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۰
اروميه- ايرنا- مديركل فرهنگي اجتماعي استانداري آذربايجان غربي گفت: سند پيشگيري از طلاق به عنوان سومين اولويت در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي در استان، تدوين و با همراهي نهادهاي مرتبط اجرايي مي شود.