در ادامه در گزيده اي از اين گزارش مي خوانيم: با نزديك شدن به انتخابات هيات رئيسه مجلس، بازار لابي و رايزني نمايندگان فراكسيونهاي مختلف گرم است و هر يك از فراكسيونها تلاش ميكنند وضعيت فعلي هيات رئيسه را به نفع خود تغيير دهند. اهالي بهارستان از هفته گذشته تلاش گستردهاي را براي انتخابات هيات رئيسه مجلس آغاز كردهاند و هر يك از فراكسيونها طبق گرايشات سياسي خود ميكوشند افرادي را به عنوان گزينه خود در هيات رئيسه بگنجانند تا خواست جناحي و سياسي آنها بيشتر تامين شود.
در اين راستا تلاشهاي گستردهاي براي به توافق رسيدن با فراكسيون مستقلان انجام داده است و اين تعاملات همچنان ادامه دارد. به گفته برخي اعضاي فراكسيون اميد، فراكسيونهاي مستقلان و ولايي با يكديگر به توافق رسيدهاند كه با يك ليست مشترك در انتخابات هيات رئيسه مجلس شركت كنند، بنابراين عملكردهاي اخير به منزله حذف پزشكيان و مطهري از نايب رئيسي مجلس است كه البته اين تاكيد درباره مطهري پررنگتر است.
قضيه تا جايي جدي است كه طبق اظهارات كاظم جلالي رئيس فراكسيون مستقلان، دو فراكسيون ولايي و مستقلان، كرسيهاي هيات رئيسه را 6 به 6 بين خودشان تقسيم كرده بودند و قرار بود سهم فراكسيون اميد را از كرسيهاي هيات رئيسه ناديده بگيرند. مسئلهاي كه باعث واكنش فراكسيون اميد شد. اين چرخش 180درجهاي فراكسيون مستقلان از اميد به سمت ولايي يا همان پايداريها و تلاش براي حذف مطهري از هيات رئيسه مجلس، باعث شد كه فراكسيون اميد اعلام كند براي همه كرسيهاي مجلس گزينه مستقل از ساير فراكسيونها معرفي خواهد كرد.
حتي پس از اينكه دست دوستي و تعامل فراكسيون اميد از سوي فراكسيون مستقلان كه همفكران ديروز و مخالفان امروز هستند، پس زده شد، در مجمع عمومي فراكسيون اميد تصميم بر اين شد كه مسعود پزشكيان را به عنوان گزينه رياست در مقابل لاريجاني مطرح كنند. بهرام پارسايي، سخنگوي فراكسيون اميد در اين باره گفته بود كه در صورت به توافق نرسيدن ساير فراكسيونها با اميد، روي كرسي نواب رئيس و حفظ شرايط فعلي، آنها براي همه كرسيها گزينه معرفي ميكنند. مسئلهاي كه باعث شد از روز گذشته مواضع فراكسيون مستقلان كمي تعديل شود و به تكذيب اظهارات گذشته خود بپردازند.
همچنين طبق خبرهاي رسيده قرار بر اين شد كه عصر روز يكشنبه محمدرضا عارف و علي لاريجاني براي رايزني درباره موضوعات اخير تشكيل جلسه داده و در صورت توافق روي حفظ شرايط موجود، درباره رياست و نواب رئيسي مجلس تفاهم كنند. گفتني است؛ كف مطالبه فراكسيون اميد براي انتخابات هيات رئيسه مجلس، حفظ وضع موجود است.
در اين راستا محمدرضا تابش عضو هيات رئيسه فراكسيون اميد معتقد است كه بر اساس مذاكرات انجام شده هيچ گاه قرار نبود فراكسيون اميد ليست مجزايي ارائه بدهد، اما پس از آن كه شنيده شد فراكسيونهاي مستقلان و ولايي با يكديگر در خصوص 12كرسي هيات رئيسه به توافق رسيدهاند تا از هر فراكسيون 6 نفر در هيات رئيسه حضور داشته باشد، ما هم تصميم گرفتيم ليست جدا ارائه بدهيم.
نايب رئيس فراكسيون اميد در پاسخ به سوال همدلي درباره آخرين وضعيت و تصميم فراكسيون اميد براي انتخابات هيات رئيسه گفت: نظر فراكسيون اميد قبلا اعلام شده و ما همچنان نسبت به برقراري تعامل اميدواريم چرا كه طيف وسيعي از نمايندگان عضو فراكسيون مستقلان ولايي، اعضاي ليست اميد هستند و بعيد است كه اين گروه از نمايندگان بتوانند با جبهه پايداري به توافق برسند.
نماينده مردم اردكان در مجلس در واكنش به ادعاي جلالي رئيس و برخي اعضاي هيات رئيسه فراكسيون مستقلين ولايي مبني بر عدم تمايل اصلاحطلبان براي مذاكره و تعامل با ديگر فراكسيونها اعلام كرد: اگر كسي چنين ادعايي مطرح كرده، مرتكب بيصداقتي شده است چرا كه از همان ابتدا فراكسيون اميد بنا را بر تعامل گذاشت و پيشنهاد ما اين بود كه با يكديگر به تعامل برسيم. ما همه راهها را امتحان كرديم و هم درباره اينكه وضع موجود حفظ شود صحبت كرديم. درباره اشكال مختلف دستيابي به تعامل براي 9 كرسي هيات رئيسه به جز كرسي رئيس و نواب كه خواستار ابقاي آن هستيم، مذاكره كرديم اما به نتيجه نرسيديم.
تابش در واكنش به سوالي درباره اينكه كاظم جلالي مدعي شده توافق مستقلين و پايداري با فرمول 6+6 شايعه است، گفت: اگر اين مسئله را تكذيب ميكنند هيچ مشكلي نيست و ما ميتوانيم به راحتي به پيشنهاد قبليمان مبني بر حفظ وضع موجود باز گرديم كه بر اين اساس رئيس و نواب آن ثابت ميمانند و از 9 نفر باقيمانده به صورت 3+3+3 ليست ميدهيم.
تابش تصريح كرد: همچنان خوشبين هستيم كه با يكديگر به تفاهم برسيم و خواهشم از مطبوعات اين است كه با توجه به شرايط خطير مملكت براي دستيابي به تعامل كمك كنند. اگر به دنبال چانهزني براي فراكسيون خودمان بوديم با توجه به وزن فراكسيون اميد طبيعتا بايد به دنبال مناصب بيشتري ميبوديم، اما با توجه به شرايط كشور دستيابي به تعامل را ارجح ميدانيم و در شرايطي كه مردم تندروها را منزوي كردند، نبايد اجازه دهيم فضاي مجلس ناآرام باشد.
اين نماينده اصلاحطلب مجلس همچنين درباره موضوع ورود دولت به انتخابات هيات رئيسه مجلس گفت: علائم و نشانههايي در اين رابطه وجود داشت كه خوشبختانه تكذيب شد. نه دولت بايد چنين مداخلاتي را بپذيرد و نه نمايندگان اجازه اين كار را بدهند. بماند كه اگر اقداماتي هم انجام شده بود، اعضاي كابينه دولت تكذيب كردند، چرا كه شان مجلس و نمايندگان فراتر از اين است كه دولت در امور مربوط به آنها دخالت كند.
او درباره پيشنهاد فراكسيون اميد مبني بر حضور يك زن و يك نفر از اهل سنت در هيات رئيسه به همدلي گفت: بايد تلاش كنيم اين ايده نيز محقق شود. به هر حال اين مسئله پيشنهاد فراكسيون اميد بوده اما بسياري ديگر از نمايندگان نظر مساعدي نسبت به آن ندارند و با اين حال اگر مستقلين و ما با يكديگر توافق كنيم اين مسئله نيز محقق ميشود.
در اين راستا، بسياري از اعضاي فراكسيون مستقلين ولايي مجلس نيز معتقدند كه بايد با فراكسيون اميد تفاهم كرد و درباره حفظ يا رد مطهري از نايب رئيسي مجلس بين آنها اختلاف نظر وجود دارد. برخي اعضاي اين فراكسيون از جمله غلامعلي جعفرزاده، علي مطهري را خط قرمز خود ميدانند و مخالف تغيير او هستند، چون مطهري را الگوي آزاديخواهي ميدانند. عضو هيات رئيسه فراكسيون مستقلين مجلس همچنين از تلاش براي ايجاد هماهنگي با فراكسيون اميد براي انتخابات هيات رئيسه خبر داد و گفت: سعي ميكنيم انتخابات هيات رئيسه مجلس هم به خوبي برگزار شود، چون در فراكسيون مستقلين ماندن لاريجاني و مطهري در مسندهاي كنوني براي ما مهم است.
همچنين رسول خضري، ديگر عضو فراكسيون مستقلان مجلس در گفت وگو با همدلي با تاكيد بر اينكه جلسات و رايزني فراكسيونها براي انتخابات هيات رئيسه مجلس همچنان ادامه دارد، گفت: مذاكرات همچنان ادامه دارد و هنوز چيزي قطعي نشده است و تا آخر وقت سهشنبه سه فراكسيون وضعيتشان مشخص ميشود.
خضري تاكيد كرد: وزن هر فراكسيون مشخص است و نميتوان هيچ فراكسيوني را ناديده گرفت. بايد سه فراكسيون با يكديگر تعامل كنند و به نتيجهاي برسند. فعلا منتظريم لابيهاي درون مجلس به نتيجه برسد و نماينده فراكسيونها گزارش جلسات فراكسيون متبوع خود را اعلام كنند.
اين نماينده عضو فراكسيون مستقلان اعلام كرد: از طرف فراكسيون مستقلان آقاي جلالي و از فراكسيون اميد آقاي حضرتي و وكيلي و از فراكسيون ولايي آقاي حاجي بابايي در حال رايزني هستند و تا سهشنبه عصر ليست قطعي مشخص ميشود.
نماينده مردم پيرانشهر در مجلس افزود: اگرهيات رئيسه فعلي حفظ شود به نفع مجلس است، نبايد حتي يك نفر را ناديده گرفت و دكتر مطهري هم گزينهاي است كه با توجه به ظرفيت و وزن بالايي كه دارد روي حفظ او در كرسي نايب رئيسي اتفاق نظر به وجود ميآيد.
همچنين كمال دهقان عضو فراكسيون مستقلان ولايي مجلس معتقد است بايد با اعضاي فراكسيون اميد تعامل شود و تاكيد دارد كه تا روز چهارشنبه اين تفاهم ايجاد خواهد شد. دهقاني در حالي اين مسائل را مطرح كرد كه بهروز نعمتي سخنگوي هيات رئيسه مجلس ميگويد: هنوز ما با فراكسيون اميد مجلس به تفاهم و توافق نرسيدهايم.
وي همچنين اظهاركرد: اعضاي اين فراكسيون به هيچ وجه به دنبال حذف مطهري براي انتخابات هيات رئيسه مجلس نيستند. نعمتي تاكيد دارد طرح اين موضوعات از سوي برخي افراد دروغي بزرگ و شيطنت است و عدهاي با اين كار به دنبال سهمخواهي هستند و ميخواهند وفاقي را كه در انتخابات رياست جمهوري ايجاد شده بود از بين ببرند.
گفتني است؛ تا روز چهارشنبه كه انتخابات هيات رئيسه مجلس براي سال دوم برگزار شود، رايزنيها حتي در صحن مجلس هم ادامه خواهد داشت و نمايندگان كميتههاي تعيين شده از هر فراكسيون آخرين تيرهاي تركش خود را براي جلب نظر ساير نمايندگان رها ميكنند. بنابراين بايد منتظر بود و ديد در اين فرصت باقي مانده فراكسيونهاي اميد، مستقلان و ولايي يا همان اعضاي جبهه پايداري، روي گزينههاي هيات رئيسه به توافق و اجماع نظر ميرسند يا مستقلان و ولايي ليستي مشترك در مقابل ليست مستقل فراكسيون اميد به رياست مسعود پزشكيان ارائه خواهند كرد.
*منبع: روزنامه همدلي، 1396.3.8
**گروه اطلاع رساني**9370**2002** انتشار دهنده: فاطمه قنادقرصي
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۳
تهران- ايرنا- روزنامه همدلي در گزارشي نوشت: اهالي بهارستان از هفته گذشته تلاش گستردهاي را براي انتخابات هيات رئيسه مجلس آغاز كردهاند و هر يك از فراكسيونها طبق گرايشات سياسي خود ميكوشند افرادي را به عنوان گزينه خود در هيات رئيسه بگنجانند تا خواست جناحي و سياسي آنها بيشتر تامين شود.