تهران - ایرنا -عضو انجمن رادیوتراپی آنكولوژی ایران با تأكید بر اینكه به یك نقشه راه برای درمان سرطان نیاز داریم،گفت: براساس این نقشه، برای بیماران اقدامات استاندارد انجام می شود و از پراكنده كاری و اعمال نظرات شخصی تا حد زیادی جلوگیری خواهد شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از انجمن رادیوتراپی آنكولوژی ایران، دكتر فرشید اربابی اظهار كردد: با توجه به سیاست های كلان كشوری و دیدگاه اقتصاد مقاومتی، بهتر است از تجربه های موفق كشورهای اروپایی در درمان سرطان و دوری گزیدن از تجربه های پرخرج و بدون حاصل كشورهای آمریكایی، مورد نظر قرار گیرد.
وی افزود: سیستم های سلامت در كشور ما به گونه ای نیست كه بیمار ابتدا به پزشك خانواده مراجعه كند و پس از آن به پزشك متخصص انكولوژی ارجاع شود. لذا خود فرد به پزشكان مختلف مراجعه می‌ كند كه همین موضوع یكی از علل تشخیص دیرهنگام و شروع كارهای غیرضروری است.
این متخصص رادیوتراپی و انكولوژی تأكید كرد: همانطور كه قبل از جراحی مشاوره متخصص بیهوشی لازم می باشد، بهتر است جراح قبل از نمونه برداری و انجام جراحی با متخصص آنكولوژی نیز مشاوره انجام دهد و در واقع یك تیم درباره سرنوشت درمانی بیمار تصمیم بگیرند.
وی با اشاره به خلأء رویكرد درمانی جامع در درمان سرطان و درمان تیمی گفت: گاهی اوقات با بیماری مواجه هستیم كه مدتها قبل از ارجاع به متخصص رادیوتراپی و انكولوژی بدون ضرورت شیمی درمانی شده اند مثلاً در سرطان هایی مانند حنجره، شیمی درمانی به تنهایی نقشی ندارد.
اربابی، در ارتباط با مهمترین چالش ها و دغدغه ها در حوزه درمان سرطان اظهار كرد: یكی از مهمترین مشكلات در این زمینه عدم ورود بیمار به پروسه درمان از راه مناسب است.
وی اظهار كرد: بسیاری از بیماران پس از جراحی به پزشك متخصص درمان سرطان ارجاع داده می شوند و این در حالی است كه در مواردی انجام جراحی، اجرای سایر درمان های تكمیلی سرطان را سخت و یا حتی غیرممكن می كند. برای مثال در سالیان گذشته ابداع روش های جدید درمان رادیوتراپی و شیمی درمانی همزمان سرطان ركتوم باعث شده كه برای بسیاری از بیماران بتوان جراحی های كوچكتر انجام داد و بیماران بدون نیاز به داشتن كیسه كولستومی، به زندگی طبیعی و با كیفیت خود ادامه دهند.
وی افزود: تنها در صورتی می‌توان گفت كه جراحی اولین گزینه درمان سرطان است، كه بیمار توسط متخصص رادیوتراپی و شیمی‌ درمانی بررسی كامل شده باشد.
اربابی ادامه داد كه در موارد زیادی مانند سرطان سینه در زنان، اقدامات شیمی درمانی قبل از جراحی منجر به نتایج بهتری می شود یا در مواردی مثل سرطان معده یا مری انجام رادیوتراپی و شیمی درمانی همزمان می تواند طول عمر بیشتری ایجاد كند یا در مواردی مثل سرطان حنجره رادیوتراپی نیاز به جراحی را كاملاً برطرف می كند.
این متخصص رادیوتراپی و انكولوژی اضافه كرد: البته این مشكل تنها اختصاص به ایران نداشته و در بسیاری از كشورها نیز به درجات مختلف دیده می شود. همچنین در شهرهای مختلف كشور هم شدت آن متفاوت است.
وی گفت: خوشبختانه این مشكل با افزایش تعداد دانش آموختگان رشته رادیوتراپی و انكولوژی و افزایش بخش های كلینیكال انكولوژی هر چند رو به كاهش دارد اما همچنان مشكل بزرگی در درمان سرطان است. لذا نقش رسانه ها در افزایش دانش و آگاهی مردم و بیماران در این زمینه بسیار پررنگ است.
علمی (1) ** 1201 **1440
دریافت كننده: عبدالكریم جبارپور** انتشار: گلشن