قزوين-ايرنا- دكتر علي رحيميمان بنيانگذار صنعت خوراك دام كشور و موسس بيمارستان و دبيرستان رحيميان شهر الوند 6 خرداد ماه جاري چهره در نقاب خاك كشيد و به اين ترتيب قزوين يكي از خيران مطرح خود را از دست داد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، دكتر علي رحيميان در سال 1300 شمسي در محله قديمي شاهپور تهران متولد شد، پدرش حاج محمد از بازاريان مشهور و مادرش نيز ‏فرزند يكي از بازرگانان ايراني بود كه با روس ها تجارت و داد و ستد گسترده اي داشت.
دكتر رحيميان دوره ابتدايي را در دبستان ايمان به پايان ‏رساند و سپس در دبيرستان دارالفنون، بزرگترين و بهترين مدرسه آن دوران ثبت نام كرد، او دوران دبيرستان را در اين ‏مدرسه و دبيرستان اسلام پشت سر گذاشت و بعد با شركت در كنكور سراسري در رشته دامپزشكي دانشگاه تهران قبول و فارغ ‏التحصيل اين رشته شد.
‏با پايان تحصيلات عاليه، دكتر رحيميان به خدمت سربازي رفت كه آن زمان براي پزشكان، دامپزشكان و ‏دندانسازان يك سال بود و پس از آن براي كار در وزارت كشاورزي اقدام كرد ولي كاري از پيش نبرد تا اينكه به شهرداري تهران ‏رفت و ساماندهي كشتارگاه تهران را برعهده گرفت.
وي در كتاب خاطراتش نوشته: 'مي بايست استخدام وزارت كشاورزي مي شدم، ‏زيرا وزارت كشاورزي هزينه تحصيل چند سال دانشجويان را مي داد كه در مقابل بتواند آنها را به استخدام خود در آورد، ولي ‏وزارت كشاورزي بودجه كافي براي اين كار نداشت، بعد از 2 يا سه ماه دل به دريا زدم و يك جلد پايان نامه خود را دردست گرفتم ‏و از رئيس دفتر شهردار وقت ملاقات در خواست كردم، خدمت آقاي شهردار رسيدم، پايان نامه را نشان دادم و گفتم در ‏ايران تمام كشتارگاه ها زير نظر وزارت كشاورزي است ولي كشتارگاه تهران از سوي شهرداري اداره مي شود و من كه تخصص ‏دارم مايلم خدمتي به شهرداري و كشتارگاه كنم و با اين سخنان بود كه وي به كشتارگاه تهران رفت و اين مجموعه را كه ‏شرايطي بسيار بدي نيز داشت به خوبي و موفقيت ساماندهي كرد.‏
وي سپس وارد صنعت دام و طيور شد و فعاليت هاي گسترده اي را در اين حوزه انجام داد و ‏شركت هاي متعددي را در اين حوزه با كمك دوستان و شركاي ديگر راه اندازي كرد كه از جمله اين شركت ها مي توان به شركت اصيل، ‏مرغداران ايران، سهامي خوراك دام پارس، اشراق - لابراتورهاي سيانس- جي آر سي اشاره كرد.
وي همچنين نخستين دكتر دامپزشكي بود كه خارج از كار ‏دامپزشكي سمت مديركلي را دريافت و پست رياست اداره بهداشت و كنترل مواد غذايي را برعهده گرفت.
علاوه بر كارهاي ‏گسترده در صنعت دام و طيور او وارد صنايع غذايي و صنعت توليد روغن نباتي هم شد و توانست مجموعه هاي بزرگي مانند روغن ‏نباتي قو، پارس و جهان را به همراه ديگر شركاي خود تاسيس كند، مجموعه هاي صنعتي كه هزاران كارگر داشتند و راه اندازي هركدام ‏تحولي مهم در صنايع غذايي كشور محسوب مي شد. ‏
فعاليت هاي صنعتي، پژوهشي و علمي دكتر رحيميان در طول بيش از 60 سال در حوزه پرورش دام، طيور، آبزيان و ‏خوراك دام و نيز به عنوان كسي كه در طول اين سال ها در راه اندازي ‏بيش از ده ها شركت به صورت مستقيم و غيرمستقيم نقش داشته باعث شد تا از او به عنوان يكي از بنيانگذاران نوين اين صنايع در كشور ياد شود.
اين كارآفرين بزرگ در كنار فعاليت هاي صنعتي، گام ‏هاي مهمي نيز در حوزه امور خيريه برداشته كه از آن جمله مي توان به ساخت دبيرستان و بيمارستان خيريه الوند قزوين در سال 82 به عنوان تنها بيمارستان فوق تخصصي در استان كه سالانه پذيراي بيش از 100 هزار بيمار است، اشاره كرد.
دكتر رحيميان و مرحوم همسرش را مي توان يكي از افراد موثر در شكل گيري آسايشگاه سالمندان كهريزك نيز نام برد كه هميشه كمك به آن مجموعه را در سرلوحه برنامه هاي زندگي خود قرار داده بود.
وي در تاسيس و شكل گيري مدرسه علوي (رفاه) با مرحوم برادرش حاج عباس رحيميان اصفهاني نيز همكاري نزديكي داشت و پيش از انقلاب نيز از اعضاي هيئت امناي اين مدرسه به شمار مي رفت.
مراسم تشييع و تدفين دكتر علي رحيميان عصر امروز دوشنبه در بيمارستان خيريه رحيميان الوند برگزار و در همان مركز نيز در كنار همسر مرحومش به خاك سپرده مي شود.
6128/3013
خبرنگار: رضا اسدي**انتشار دهنده: وحيد مقدم سليمي