چابهار- ايرنا - معاون استاندار سيستان و بلوچستان و سرپرست فرمانداري شهرستان ويژه چابهار گفت: 850 ميليارد ريال براي مجتمع آبرساني تلنگ، پلان و پيرسهراب با مجموع 261 روستايي اين شهرستان هزينه شده است.

ايوب درويشي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: عمليات اجرايي اين مجتمع آبرساني از سال 1384 آغاز شده است كه پس از تكميل، بيش از 150 هزار نفر از جمعيت روستايي چابهار از آب سالم و بهداشتي بهره مند مي شوند.
وي افزود: محل تامين آب اين مجتمع آبرساني از سد زيردان در پايين دست شهرستان قصرقند است كه مي تواند بي آبي چندين ساله روستاهاي ياد شده را پايان دهد.
وي با بيان اينكه 288 كيلومتر طول خط لوله انتقال آب است، خاطرنشان كرد: 220 كيلومتر از اين خط انتقال اجرا شده است و باقي مانده نيز بزودي تكميل خواهد شد.
سرپرست فرمانداري شهرستان ويژه چابهار گفت: از مجموع 600 كيلومتر طول شبكه توزيع آب 200 كيلومتر آن اجرا شده است.
درويشي با بيان اينكه دولت توجه ويژه اي در سالهاي اخير براي حل مشكلات بي آبي روستاهاي چابهار داشته است، خاطرنشان كرد: از سال 1392 تاكنون 600 ميليارد ريال براي پروژه آبرساني اين شهرستان هزينه شده است.
وي ادامه داد: اين در حاليست كه از سال 84 تا قبل از سال 92 تنها250 ميليارد ريال براي پروژه آبرساني تلنگ، پلان و پيرسهراب هزينه شده است.
وي گفت: 520 ميليارد ريال از محل صندوق توسعه ملي در سال 94 به اين پروژه اختصاص پيدا كرده است.
وي افزود: در مجموع پروژه آبرساني 261 روستايي تلنگ، پلان و پيرسهراب 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وي بيان كرد: مناطق شهري و روستايي شهرستان چابهار همجوار آب هاي اقيانوسي با كمبود شديد آب مواجه هستند.
معاون استاندار سيستان و بلوچستان و سرپرست فرمانداري شهرستان ويژه چابهار اظهار داشت: تنها 21 درصد مردم اين منطقه از آب شرب سالم بهره مند هستند و 79 درصد همچنان از مشكل بي آبي رنج مي برند.
درويشي ساخت آب شيرين كن در محدوده ساحلي چابهار و ايجاد شبكه آبرساني براي روستاهاي فاقد آب را خواستار شد و افزود: متاسفانه روستاهاي منطقه دشتياري، باهوكلات، پلان و پيرسهراب هم اينك با بحران بي آبي مواجه هستند و روزانه براي هر نفر 15 ليتر آب با تانكر آبرساني سيار مي شود.
به گزارش ايرنا شهرستان چابهار براساس سرشماري آبان سال 1395 با جمعيت 283 هزار و 204 نفر و 48هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان هاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به شهر كنارك متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقيانوسي ايران و سرزمين موج و مرجان واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكيل شده است.
3043**3213خبرنگار: رستم كريمي نژاد **انتشاردهنده: اكبر نوري
اخبار لحظه به لحظه را در كانال تلگرامي «اخبار ايرنا سيستان و بلوچستان» دنبال كنيد. @irnazahedan