اهواز - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: هيچ مورد مثبت و مشكوكي از بيماري تب كريمه كنگو در خوزستان مشاهده نشده است.

شكراله سلمان زاده دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: بيماري تب كريمه كنگو بومي اين استان است و پارسال نيز 6 مورد در خوزستان مشاهده شد كه همگي درمان شدند.
وي به مردم توصيه كرد: گوشت را از قصابي هاي معتبر تهيه كنند و خودشان دام را ذبح نكنند.
سلمان زاده با تاكيد بر فاصله داشتن محل زندگي روستائيان با محل دام خود گفت: مردم در صورت داشتن نذري مي توانند لاشه ذبح شده بهداشتي را از كشتارگاه تهيه كنند.
رئيس مركز بهداشت خوزستان اظهار كرد: اگر دامداران كنه در دام خود ببيند به سرعت به دامپزشكي اطلاع دهند تا سمپاشي انجام شود.
وي اضافه كرد: بازرسي مشترك بين مركز بهداشت خوزستان و دامپزشكي از محل نگهداري دام ها و كشتارگاه ها انجام مي شود.
سلمان زاده گفت: براي كنترل اين بيماري به همكاري بين بخشي نياز است به صورتي كه شهرداري از عرضه دام زنده جلوگيري كند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اهواز بيان كرد: كشتارگاه ها بايد دستگاه پيش سرد كن داشته باشند چون در صورت وجود بيماري از بين مي رود.
تب خونريزي‌دهنده كريمه كنگو ، يك بيماري حاد تب دار و خونريزي دهنده‌است كه از طريق گزش كنه و يا تماس با خون يا ترشحات يا لاشه دام و انسان آلوده منتقل مي‌شود.
شروع علائم ناگهاني حدود يك تا هفت روز طول مي كشد و بيمار دچار سردرد شديد، تب، لرز، درد عضلاني (به ويژه در پشت و پاها)، گيجي، درد و سفتي گردن، درد چشم، ترس از نور (حساسيت به نور) مي‌گردد.
ممكن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذاخوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوايل بيماري وجود داشته باشد كه گاهي با اسهال و درد شكم و كاهش اشتها همراه مي‌شود. تورم و قرمزي صورت، گردن و قفسه سينه نيز از علايم اين بيماري است.
3004 /6037
خبرنگار: خاطره غفاري ** انتشار دهنده: عبدالحميد راجي