وی در این بیانیه از كشورهای عضو این سازمان خواست تا با مشاركت بیشتر در طرح صلح سودان جنوبی، بر تلاش های خود برای استقرار صلح و ارایه كمك های بشر دوستانه بیشتر به مردم آواره آن كشور بیافزایند.
دبیركل سازمان ملل در این خصوص اعلام كرد: كشورهای عضو سازمان ملل به ویژه كشورهای همسایه سودان جنوبی در صورت پذیرش مهاجران و آوارگان بیشتر از آن كشور از كمك های بیشتر این سازمان برای پیشبرد اهداف عالی خود و سازمان ملل بهره خواهد برد.
براساس این گزارش، گوترش امروز همچنین طی پیامی خطاب به ابراهیم غندور، وزیر خارجه سودان تلاش های دولت خارطوم برای پذیرش آوارگان كشورهای همسایه را ستود و اعلام كرد كه این سازمان همچنان بر تلاش ها برای رفع بحران انسانی آوارگان كشورهای آفریقایی می افزاید.
وی همچنین از تلاش های بشردوستانه و امداد رسانی خارطوم نسبت به شهروندان سودان جنوبی و نیز اقدام این كشور برای گشایش معبرهای های جدید كمك رسانی بین المللی به مردم آن كشور تقدیر و تشكر كرد.
حدود 50 هزار نفر از مردم سودان جنوبی در جریان جنگ داخلی در دسامبر 2013 تا اوت 2015 در این كشور جان باختند.
همچنین 70 درصد جمعیت كل سودان جنوبی كه با قحطی ناشی از خشكسالی روبرو هستند، قادر به تامین غذا، دارو و سایر نیازهای اصلی خود نیستند.
براساس این گزارش، دیوید بیزلی، رئیس هیات اجرایی برنامه جهانی غذا این سازمان 12 روز قبل جامعه جهانی را به تامین كمك 1.4 میلیارد دلاری برای بیش از یك میلیون و 800 هزار پناهجوی سودان جنوبی فراخوانده بود.
وی طی سخنانی در یك نشست بینالمللی در دفتر ژنو این سازمان، بحران انسانی سودان جنوبی را بزرگترین فاجعه انسانی از زمان جنگ جهانی دوم توصیف كرد و از جامعه جهانی برای حمایت از این دسته از پناهجویان سودان جنوبی كه به دلیل درگیریهای داخلی و بحرانهای انسانی به كشورهای همسایه پناه برده اند، استمداد طلبیده بود.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد در اوگاندا 898 هزار نفر، در سودان 375 هزار نفر، در اتیوپی 375 هزار نفر، در كنیا 97 هزار نفر، در جمهوری دموكراتیك كنگو 76 هزار نفر و در جمهوری آفریقای مركزی نیز 2200 پناهجوی سودانی وجود دارد.
خاورم 1378**1144
مترجم علی نصیری** انتشار دهنده: علیرضا جباری
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۹
تهران - ایرنا - خبرگزاری رسمی سودان (سونا) روز دوشنبه در گزارشی از نیویورك اعلام كرد كه آنتونیو گوترش، دبیر كل سازمان ملل با صدور بیانیه ای خشونت ها در سودان جنوبی را مستبدانه و غیر انسانی خواند و از افزایش تلاش های بشردوستانه این سازمان برای جلوگیری نسل كشی در آن كشور خبر داد.