اهواز - ايرنا - سرپرست مديريت پژوهش و فناوري شركت ملي نفت ايران گفت: تبديل علم و پژوهش به ثروت سبب ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي كشور مي شود.

به گزارش ايرنا ابراهيم طالقاني روز دوشنبه در آئين رونمايي از مته حفاري دندانه اي كه در آمفي تئاتر جهاد دانشگاهي خوزستان افزود: در كشور ما از علم، ثروت توليد نمي كنيم و خروجي هاي پژوهشي ما منجر به توليد ثروت نمي شود.
وي تاكيد كرد: از حوزه پژوهش بايد وارد تجارت شويم چيزي كه در صنايع دفاعي كشور اتفاق افتاده ولي در صنعت كشور چنين چيزي شاهد نبوديم.
سرپرست مديريت پژوهش و فناوري شركت ملي نفت ايران در ادامه با بيان اينكه هم اكنون سازنده تجهيزات دفاعي كشور هستيم و تحريم هاي نظامي به اين روند شتاب بخشيد، افزود: تبديل علم و پژوهش به ثروت سبب ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي كشور مي شود.
طالقاني با اشاره به اينكه تنها30 درصد يافته هاي علمي و پژوهشي در كشور تجاري شده است افزود: در كشورهاي پيشرفته 100درصد يافته هاي علمي و پژوهشي تجاري و برند سازي شده و در صنايع به كار گرفته مي شود.
وي گفت: خريد محصولات دانش بنيان ، فناورانه و تجاري سازي آن تنها راه حركت شتابنده به سوي اقتصاد مقاومتي و افزايش ثروت ملي است.
رئيس سازمان جهاد دانشگاهي كشور نيز در اين آئين با بيان اينكه ما مي توانيم با خودباوري و تكيه بر اقتصاد دانش بنيان بسياري از فناوري هاي پيشرفته را در كشور بسازيم افزود: ساخت مته حفاري دندانه اي و بومي سازي دانش آن نتيجه خودباوري جوانان صنعتگر و پژوهشگر است.
سيد حميدرضا طيبي با بيان از برجام دفاع دفاع مي كنيم افزود: شركت هاي خارجي بايد متعهد و ملزم به انتقال فناوري و دانش فني به كشور باشند.
وي گفت: پروژه هاي سرمايه گذاري خارجي بايد با مشاركت شركت هاي ايراني باشد تا صاحب فناوري و دانش فني شويم.
بنا به اين گزارش ، فرايند پژوهش و ساخت مته حفاري دندانه اي توسط صنعتگران و پژوهشگران جوان جهاد دانشگاهي خوزستان در مدت پنج سال به سرانجام رسيده و ساخت اين كالا كه همه مراحل آزمايش ميداني را با موفقيت پشت سر گذاشته 800ميليون ريال هزينه داشته است.
مته حفاري دندانه اي جزو 10قلم كالاي راهبردي صنعت نفت و حفاري كشور است كه تاكنون از كشورهاي اروپايي و امريكا وارد مي شده است.
6065/6002
خبرنگار:محمدرضا بنوره**انتشاردهنده : كبري آقازري