به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، صادقی در این مراسم كه در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، گفت: این سامانه در راستای آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز است كه بر ایجاد شناسنامه، شناسه و كد رهگیری برای كالاهای گروه هدف تاكید دارد.
به گفته این مقام مسئول، این سامانه به شفاف سازی اسناد تجاری و كنترل قاچاق كالا كمك خواهد كرد.
صادقی افزود: در این شیوه، واردكنندگان یا تولیدكنندگان با مراجعه به سامانه به آدرس ntsw.ir و ثبت نام، نسبت به تولید شناسه كالا اقدام می كنند و پس از آن برای ایجاد تمایز بین اقلام مختلف یك كالا در سطح عرضه، نسبت به ایجاد شناسه رهگیری اقدام می شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان كرد: این مهم امكان مناسب تری را برای رصد و ممیزی كالاها در سطح بازار مشخص كرده و امكان شناخت و ممیزی كالاهایی كه به شكل قانونی تولید یا وارد می رود، میسر خواهد كرد.
وی ادامه داد: بر اساس آیین نامه های موجود كالاهای هدف در سه گروه كالایی الف، ب و پ دسته بندی شده كه گروه الف شامل انواع داروهای انسانی و حیوانی، مكمل های غذایی، ملزومات و تجهیزات پزشكی، اقلام آرایشی و بهداشتی، خوراكی ها و آشامیدنی ها، فرآورده های زیست محیطی، تلفن همراه و سایر تجهیزات ارتباطی با قابلیت نصب سیم كارت و دخانیات است كه پایان اردیبهشت ماه به عنوان تاریخ لزوم شناسه دار شدن آنها اعلام شده است.
صادقی اضافه كرد: در گروه ب تجهیزات خانگی برقی (شامل تلویزیون، یخچال، كولر، اسپیلت، ماشین لباس شویی، مایكرو ویو و ...)، لوازم یدكی وسایل نقلیه، فرآورده ها و مشتقات نفتی، طلا (شامل شمش، مسكوكات و مصنوعات زینتی)، منسوجات و پوشاك، اسباب بازی و دام زنده (گوشت سفید و قرمز) است كه از مورخ 31 خردادماه باید برای واردات كالا شناسه و كد رهگیری دریافت كنند.
وی گفت: در گروه پ نیز محصولات اساسی كشاورزی محدود به گندم، برنج، جو، ذرت، دانه های روغنی، چای، كنجاله روغن، شكر، كود شیمیایی، سموم و بذرها قرار دارند كه تاریخ 31 خرداد ماه به عنوان شروع الزام دریافت شناسه در نظر گرفته شده و سایر گروه های كالایی بتدریج مطابق دستورالعمل اضافه خواهند شد.
این مقام مسئول تصریح كرد: در این مرحله هزار و 497 قلم كالا برای دریافت شناسه كالایی در نظر گرفته شده و 400 هزار قلم كالا و تجهیزات دارویی و پزشكی نیز باید این شناسه ها را دریافت كنند.
وی اظهار داشت: در ادامه كالاهای سطح شبكه باید تعیین تكلیف شده، برای شناسه دار شدن سایر گروه های كالایی كشاورزی باید مهلت بیشتری داده شود و با ایجاد هماهنگی لازم با ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، پیوند این سامانه با سایر سامانه هایی كه در فرآیند تجاری كشور پیش بینی شده، برقرار شود تا در مجموع به امكانی دست یابیم كه نسبت به گذشته فرآیند تولید، واردات و عرضه كالاها را بهتر كنترل كنیم.
وی تصریح كرد: اهداف اصلی راه اندازی این سامانهﻹ كاهش اسناد قابل معامله، كاهش زمان برای تجار و بازرگانان و تولیدكنندگان و شفاف سازی فرآیند واردات یا تولید تا توزیع است.
به گزارش ایرنا، هدف این سامانه، مدیریت شناسه كالا در طول زنجیره تجاری كشور است و بر این اساس، زبان مشترك در كل فعالیت های تجاری فراهم میشود. سامانه شناسه كالا سامانهای است به منظور تولید و دریافت شناسه كالا و تشكیل شناسنامه كالا كه فرآیندهای درخواست و صدور شناسه كالا را در برگرفته و امكان استعلام شناسه كالا را برای سامانهها و افراد مرتبط فراهم می كند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام** 3065 **9189**1561**خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشار:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۴
تهران- ایرنا- سامانه شناسه كالا امروز (سه شنبه) در مراسمی با حضور «یدالله صادقی» معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت رونمایی شد.