پكن - ايرنا - چين در چارچوب مقابله با تهديدهاي فزاينده اينترنتي و همچنين مبارزه جدي با گروههاي افراطي و تروريسم در چنين فضايي، قانون امنيت سايبري جديد را از روز پنجشنبه هفته جاري اجرايي مي‌كند.

به گزارش ايرنا، اين قانون كه اواخر سال گذشته و پس از جلسات متعدد توسط قانونگذاران اين كشور در كنگره ملي خلق تصويب شد، برخورد جدي با فعاليت هاي نادرست در فضاي مجازي بويژه استفاده از اينترنت توسط گروههايي با افكار و عقايد افراطي با شدت بيشتري مد نظر قرار گرفته است.
در همين راستا اين كشور اعلام كرد كه از اولين روز ماه آينده ميلادي (پنجشنبه 11 خرداد) اين قانون اجرايي خواهد شد كه بر اساس ضوابط جديد، جمع آوري و خريد و فروش اطلاعات شخصي افراد در اينترنت و فضاي مجازي ممنوع خواهد بود.
تلويزيون چين روز سه شنبه در گزارشي اعلام كرد كه مراكز خدمات اينترنتي در اين كشور با توجه به قانون جديد ديگر نمي توانند اطلاعات مذكور را جمع آوري كرده و بفروشند.
كاربران اينترنتي بر مبناي قانون جديد امنيت سايبري در چين در صورتي كه شاهد افشا و سوءاسفتاده از اطلاعات مربوط به خود باشند، اين حق را دارند تا از ارائه دهندگان خدمات اينترنتي بخواهند اطلاعات آنها را حذف كنند.
در قانون جديد امنيت سايبري چين آمده است كه از اين پس خريد و فروش كالاهاي تقلبي نيز در اينترنت كاملا ممنوع است و خاطيان با جرائم اقتصادي روبرو خواهند شد.
در بخش ديگري از قانون امنيت سايبري جديد چين آمده است هيچكس نمي تواند از اينترنت براي كلاهبرداري يا فروش كالاهاي ممنوعه استفاده كند.
قانون جديد همچنين افراد و گروه ها را ملزم كرده است تا قبل از انتشار اخبار روي پايگاه هاي اجتماعي، مجوز لازم را از دولت كسب كنند.
دولت همچنين در اين قانون، دارندگان پهپادهاي با وزني بيشتر از ۲۵۰ گرم را مجبور كرده است نام و مشخصات واقعي خود را مطابق با مقررات امنيت هوايي اعلام كنند.
دولتمردان چين البته پيشتر نيز به منظور افزايش امنيت سايبري، مقررات و قوانيني را وضع كرده بودند اما قانون ياد شده قدرت اجرايي بالاتري دارد.
چين كه خود يك قدرت اينترنتي محسوب مي شود بارها اعلام كرده از قربانيان حملات سايبري بخصوص از جانب آمريكا است و متحمل بيشترين حملات از سوي نفوذگرهاي اينترنتي (هكرها) شده و با بيشترين تهديد امنيتي اينترنتي روبرو ست.
در قانون جديد، تاكيد شده با افرادي كه با اقدمات نامناسب خود امنيت ملي و منافع كشور را به خطر بياندازند به شدت برخورد خواهد شد.
قانون امنيت سايبري چين در حالي اواخر سال گذشته از جانب نمايندگان كنگره ملي خلق تصويب شد كه پيشتر وزارت آموزش و پروش، وزارت علوم و فناوري اطلاع رساني و همچنين اداره فضاي سايبري چين براي اجراي يك راهبرد ملي امنيت سايبري به توافق رسيده بودند.
در چين نزديك به 700 ميليون نفر مشترك شبكه جهاني اينترنت هستند و امنيت اطلاع رساني و امنيت سايبري براي اين كشور يكي از مهمترين دغدغه هاي مرتبط با امنيت ملي است.
اين موضوع براي دولتمردان پكن به قدري با اهميت است كه دولت چين از سال 2014 ميلادي به اين طرف يك هفته را به عنوان هفته امنيت سايبري اختصاص داده و در اين ايام مردم و بخش هاي مختلف را در باره امنيت سايبري آموزش مي دهد.
داشتن فضاي سالم اينترنتي در اين كشور حتي باعث شد «شي جين پينگ» رئيس جمهوري چين اواسط مهر ماه سال گذشته در سخناني اعلام كند كه كشورش به ابداعات و فناوري هاي مستقل اينترنتي نياز مبرم دارد و بايد صداي رساتري در فضاي سايبري داشته باشد.
او حتي تاكيد كرد كه همه كشورهاي دنيا بايد از فضاي مجازي براي جلوگيري از جرايم سايبري و مقابله با تروريسم استفاده كنند و استانداردهاي دوگانه را در ارتباط با شبكه اينترنت و فضاي سايبري كنار بگذارند.
آساق**۲۳۱*1597*انتشاردهنده:فرهاد راستي